sobota 3. listopadu 2012

Tak to byla krásná přihrávka!

Ó áno, mým velkým snem vždy bylo sledovat hokej s komentářem od jednoho či více hokejistů zrovna hrajícího týmu. A HC Olomouc je taková malá továrna na sny, situovaná mezi čtyřmi stěnami vlnitého plechu, jako správné zlodušské doupě a ok, to jsem odbočila... Zkrátka a dobře, té pocty se mi dostalo ve středu, kdy na olomoucký led zavítala Dukla Jihlava.


Na Hanou přišel mráz. Ono vlastně bylo celý den relativně příjemně, v rámci možností, ale jenom zapadlo slunce (rozuměj kolem páté), tak šly teploty do kolen. Cestou na zimák jsem klepala kosu (ale bunda zůstala přehozená přes ruku, hmm) a obávala se, jak ten zápas přežiju.
Přežila jsem ve zdraví a bez bundy!, zato však s bezprstými rukavicemi, protože on foťák je mrcha a rychle promrzne.

Na ledě nebyl Jiří Dopita (tak ale!), tradiční marodi Zbořil s Ministrem (ale oba už trénují na ledě), Tomáš Valenta a Libor Kašík, který je sice už údajně zcela v pořádku po otřesu mozku, ale nejspíš to ještě nikdo nechtěl riskovat. Po delší pauze dres oblékl Jiří Ondrušek, po kratší se vrátil Ondřej Švaňhal.



Uběhly asi tři minuty hry a mě napadlo, proč se pořád hraje tady u nás? Jihlava se nám nasáčkovala do pásma a naše borce to docela zaskočilo. Naštěstí z toho nebyl gól do domácí brány, hra se přesunula na druhý konec hřiště a se sedmi minutami do konce třetiny to byl Zbyněk Hampl, kdo dal úvodní gól zápasu. Následovalo opět pár šanci Jihlavy, ale Tomáš Halász byl neomylný. První třetina nabídla vyrovnanou hru se spoustou šancí na obou stranách.

Do prostřední části lépe vstoupili domácí, když Matěj Pekr udělal to, co dělá celou sezónu - totiž vyčkávání po levé ruce brankáře, a i tentokrát mu to vyšlo. Nutno podotknout, že hráč Jihlavy na trestné velmi pomohl. Radost byla veliká, 2:0 přece jenom vypadá lépe. Ale fanoušci na stadionu ještě ani nedojuchali a jihlavské dobývání slavilo úspěch díky Radkovi Hubáčkovi. Kontaktní gól hosty nakopl a vytvořili si pár pěkných možností, Halász ovšem v kritický moment tým podržel. Do šaten se tedy šlo za celkem neříkajícího stavu 2:1.
Hned v druhé třetiny si hned za nás sedl Libor Kašík a Tomáš Valenta. Káša má vtipný hlas, Valenta super vkus (a úchvatné hodinky!) a oba dohromady vedli celkem vtipné řeči. Nejvíc mě pobavilo, že když fanoušci začali vyvolávat Halásze, tak Káša prohlásil: "Hele, už na mě zapomněli!"
...teda aspoň doufám, že to byl on, protože je taky možné, že to říkal Valenta Kášovi, že byl zapomenut, já už fakt nevím, nebijte mě! :D


Trenéři měli, jak Halász přiznal, v kabině o přestávce proslov. A že to tedy musela být řeč! Hráči naskočili na led očividně hladoví po gólu, na Ježky se vrhli spíš jako supi, než kohouti. Přesilovky sice celý zápas vypadaly tragicky, ale i tak to stačilo na to, aby v početní výhodě padly góly rovnou dva - to se k Pekrovi přidal i Jiří Řípa. A opět se ani diváci nestihli ani doradovat a přišel další gól, tentokrát však do správné sítě. Lukáš Kucsera má zlaté ručičky, to si pamatujte.


Hvězdičkou zápasu bych jmenovala Tomáše Halásze. Káša věděl, co říká, když prohlásil, že ho nechce pustit do brány, protože se bojí, aby si ještě někdy zachytal.
Nicméně se opět! našel na fóru nějaký expert, který Tomův výkon označil jako ubohý. Protože že jo, brankář, co pustí jeden gól na 33 střel je naprostý tragéd a měl by být pověšen za uši do průvanu! Ale ne, jinak má Tomáš mezi lidmi především pozitivní ohlasy, což je fajn a je to správně :)

Fotek ze zápasu je pramálo, částečně proto, že jsem byla líná, částečně, protože jsem se půlku druhé třetiny měla újmu z toho, že hned za mnou sedí Zlíňáci. Protože já klidně můžu fotit, když za mnou sedí nějakej Barulin nebo Kasatonov, ale Valenta s Kašíkem? Нет, не слышал...

Mario Cartelli




Pavel Selingr

Michal Vodný

Oldřich Heža


Pravděpodobnost je taková, že náš kapitán je lepší než váš kapitán.


Kucharda se směje!!1!




Ta osoba, co zhasíná světla, by se mi měla přijít omluvit. A omluvit by se měla i Richardovi, protože on tam šaškuje a fotodokumentace stojí za houby!

(i když tohle je dobře efektní fotka)

Naši chlapci momentálně bojují na ledě Třebíče. A zítra od tří hodin si to rozdají se Lvy z Ústí. Jó, i o víkendu máme veselo!

5 komentářů:

  1. Na Hanou přišel Mrázek. Bys měla jednou napsat. To by bylo fajn. Mrázek. Fajn. Bylo by. What
    Náááhodou, ty poslední fotky ve stylu hra světla a stínu jsou doopravdy efektní. Tak musíme mít něco jako Zlín, že.

    OdpovědětVymazat
  2. Měla ses otočit a vyfotit je (když už se to nepovedlo mně, protože mě totálně vyvedli z míry a zdrhli. Špatný paparazzi)

    OdpovědětVymazat
  3. ano, článek opět skvělý, fotky ještě víc! opravdu nechápu jak to děláš ;) a nečekaně mě nejvíc pobavily zmínky o Kášovi a Tomášovi, zbožňuju je :D škoda, žes je taky nevyfotila :D

    OdpovědětVymazat
  4. káša s valentou sou nerozlučná dvojka :DD
    mělas je nějak nenapadně vyfotit ;) :D

    OdpovědětVymazat
  5. Nechápu, jak můžeš být na zimáku BEZ bundy? To ti tam Káša donesl topení? :D Já zmrzám i ve 4 vrstvách :D

    Kucsera si to u mě pohnojil. Dávat gól do sítě bývalého klubu? Ale jdi ty!

    PS:Příště by to chtělo více fotek našich krásných Dukláků! :D

    OdpovědětVymazat