pondělí 5. listopadu 2012

The ice is their catwalk

Nejsem si úplně jistá, jestli jsem někdy byla na hokeji v Olomouci v neděli. Určitě jsem nikdy nešla na zápas áčka, co by začínal ve tři odpoledne. No ale holt fotbal má přednost, a tak se zápasy vyposunovaly, jak jen to šlo.

A tak se zápas s Ústím nad Labem hrál v neděli ve tři, jenom pár hodin poté, co naši kluci prohráli sobotní utkání na ledě Třebíče.



Neměla jsem soupisku, ale zato jsem měla menší hysteráček, když jsem na ledě během rozbruslení zpozorovala Jiřího Dopitu. Ahhh!
V bráně byl opět Tomáš Halász, záda mu kryl Jan Lukáš, a to všechno i přes to, že podle oficiálních zpráv by měl být Libor Kašík už v pořádku. Ale kdo ví, že. Já si každopádně nestěžuji, Halász je talent!

like a boss!

Čekala jsem vyloženě vydřený výkon z obou stran, ostatně oba týmy měly v nohách zápasy předchozího dne, ale nakonec jsem byla víc než mile překvapena. Kdo se zdržel u pokladen nebo u bufetu, mohl tak leda zaplakat, že není na svém místě včas.
Hned v první minutě ujel ústecké obraně Jirka Řípa v tandemu s Jakubem Bartoněm, a byl to právě náš kapitán, kdo vsítil první gól. Baruna si vůbec střihnul moc pěkný zápas, měl tam pár fakt hezkých momentů, nebojí se jít dopředu a stíhá se vracet. Sic je na fóru soustavně kritizován, já tu jeho hru tak tragicky nevidím. Není to sice taková krasojízda, jako loni, ale svoje si uhraje.
Do zápasu jsme tedy vstoupili lépe my a Ústí zůstalo jako opařené. Pět minut po prvním gólu se domácí ocitli v početní výhodě, kterou expertně využil Richard Diviš. Chvilku před tím jsem mimochodem říkala, že by se mohl Ríša trošku předvést, když mu na tribuny přišla nějaká slečna. Tak se předvedl, jak nejlépe mohl :) Stadion bouřil, takový nástup nejspíš nikdo nečekal, tím spíš proti Ústí.


Ale naši chlapci ještě zdaleka neskončili, v osmé minutě se trefoval Matěj Pekr a v jedenácté přidal ještě jeden gól. Devět minut do konce první třetiny a Mora vedla nad Ústím 4:0. Fanoušci přeskočili oblíbené "dejte jim bůra" a přešli rovnou ke skandování "deset, deset!", protože my tady v Olomouci nejsme žádní troškaři!
Ústí bylo... Ústí vypadalo víc ztraceně, jak ty Benátky tehdá, když schytaly desítku. Došla jsem k závěru, že už nám asi s přesouváním zápasů vstříc nevyjdou.


Ani s výsledkem 4:0 ale není nic jisté, a tak všichni úzkostlivě očekávali druhou třetinu. V té se hra vyrovnala a Ústí se podařilo vstřelit gól a zápas trošku zdramatizovat. To se jim ale nepovedlo, protože Halász už další puky za svá záda nepustil, když nepočítáme trošku zoufalý pokus dát gól vysokou holí.
Z tlaku Ústí vyplynula velmi nepříjemná situace, kdy lajna Hampl - Kucharczyk - Dopita a obránci Cartelli - Houdek musela zůstat na ledě po vyhození na zakázané uvolnění. Všichni samozřejmě ufunění, Ústí je tam presuje, nervy jak kráva... puk se dostane k Houdkovi a kolegu nenapadne nic lepšího, než vyhodit na další icing! Cartelli se tam chudák mezitím kroutil bolestí, protože byl zraněn. Snad jen zázrakem se to podařilo ubránit, celá lajna vystřídala a nebezpečí bylo zažehnáno.

Cartelli opouští led

Těsně před odchodem do šaten se rozbila časomíra. Hosté se dostali do vedení.

Maria Cartelliho jsem hned na začátku druhé přestávky zmerčila na tribuně. Totiž, ono to bylo vtipnější:
"Tam sedí někdo, kdo vypadá trochu jako Mario..." *Cestí se otáčí naznačeným směrem*
"Spíš vypadá úplně stejně.. že by měl bratra..?" *obě mžouráme na onoho pána*
"On se zranil přece... OMG MARIO!"
...občas mám trošku pomalejší myšlenkové pochody, no.
Kdyby vás to ale zajímalo, tak naše hvězda jasná Cartelli je stylař první jakosti!
A kdyby vás zajímalo ještě něco, tak vůbec celý ten kus tribuny naší byl vtipný. Za námi opět tandem Valenta* - Kašik, za nimi seděl Tomáš Zbořil*. Pod Cartellim seděl Milan Ministr s - a teď pozor - Richardem Brančíkem! Nad Mariem zase byla rychlá rota ve složení Schejbal* - Králík*. Všichni pánové s hvězdičkou mají dobrý vkus na oblečení, chválím! :D

No ale zpátky k hokeji! Třetí třetina byla z naší strany poněkud nervózní, hlavně protože Ústí svým gólem zvětřilo příležitost a přidalo do kroku. Naši chlapci ale hráli pěkně ze zajištěné obrany a Ústí se k ničemu velkému nedostalo. Cestí si neustále stěžovala, že Pekwww pořád nedal ten svůj hattrick...
...a tak Matýsek se čtyřiceti vteřinami do konce ten hattrick teda dal :) Byl to jeho první!


Tím se mimochodem Matěj Pekr posunul na druhé místo v ligové tabulce střelců. Celou ligu vede ve vstřelených gólech - má jich celkem 14 v devatenácti zápasech.
Když už jsem u statistik, do daleka září i hvězda Tomáše Halásze, který po osmi utkáních (ačkoliv část z nich odchytal až po vystřídání Kašíka) má celkovou úspěšnost 94,83%. Mimochodem s tímto velmi sympatickým číslem vede celou ligu, i když uznávám, že má na kontě zhruba polovinu zápasů, co další šest brankářů za ním.

Štafetu chválení teď předám Robinovi Staňkovi (jako už tradičně poslední dobou), který v zápase předvedl pár luxusních (a čistých!) hitů. Pěkný hit tam hodil i Pekr, abych mu nekřivdila :D
Ale oni si pochvalu zaslouží vlastně skoro všichni. Parádní zápas s parádním skóre 5:1. Videooo.

Fotečke tut :D Budiž všem známo, že neděle 4. listopadu L.P. 2012 byl den slavný! Jelikož fotek Richardových bylo přemnoho a byly všechny překrásné!
...mně zkrátka, chlapci, neujedete :D



Mario Cartelli





Richard Diviš...

V civilu už jsme tě viděli, pls nebuď vážně zraněn a hraj...?!



Jé, hele, soupeř! :D

...Richard Diviš everywhere!



Řepa FTW!


mám z těch fotek FAKT radost



Next challenge: Ooooňďa Švaňhal!


Jakub Herman

To prosím nevyužili naprostou tutovku :D








Tak určitěěě, že mu hodili kšiltovky na led :)

Znovu se doma Mora představí až 14. listopadu, což je nemilé, protože by měli hrát jenom doma a jenom pro nás a vůbec..! :D
Nicméně, mám v záloze jeden takový velký malý projekt, který snad během té "pauzy" napíšu, chtěla bych nějak shrnout dosavadní výstupy SKA Petrohrad, a taky bych ráda napsala něco na téma nároďáků, když už nám ta Karjala klepe na dveře. Ale ve škole toho máme hromady, tak uvidím, jak to zvládnu...

2 komentáře:

  1. pe(k)rfektní!
    asdadfltsafmora mah face

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vypadá, že k vám budu opravdu muset někdy zavítat, protože proto. Fotky jako vždy super, ač tam poznám jednoho/dva lidi. No, spíš toho jednoho. Proč vlastně zase nehraje Valenta? Mimochodem, tvůj komentář, že Tomáš s Kášou jsou takoví teplí bratři, mi začíná dávat čím dál větší smysl.

    OdpovědětVymazat