středa 29. července 2015

Divine move

Tak nám to zase začalo. 


Ok, baráž nám sice skončila... ne tak dávno, ale já už se stejně zase těšila na hokej.



Slovem tohoto fotoreportu by klidně mohlo být přídavné jméno "nový". A to proto, že je nový trenér, nový gólman, hromada nových útočníků, staronový obránce... A taky nové sedačky a nové dveře na zimák a nově vymalovaná chodba u kanceláří... 

Do brány se tedy postavil nový gólman, a to Branislav Konrád. Dvojku mu dělal Jakub Urbisch. V obraně pak zaujal své místo staronový obránce Tomáš Valenta, který se prý do Olomouce velmi těšil, a my jsme rádi, že se k nám sem vrátil. V útoku máme docela přetlak, a tak spousta hráčů zůstala sedět, a to včetně několika nováčků. Nicméně, z nových útočníků se včera měli šanci předvést Robin Soudek, Petr Kafka, Jan Eberle, Tomáš Török, Adam Zeman a Miroslav Holec. No, trenéři se jistě při volbě finálního kádru nudit nebudou.

Miroslav Holec

Prvním soupeřem Hanáků v přípravě se stala HC Kometa Brno. S tou jsme se loni náramně natrápili. Kohouti na Kometu totiž nevyzráli ani v přípravě, ani v sezóně. Brňákům nezvládli vzít ani bod a zdálo se, že tenhle tým je pro ně zkrátka zakletý. I v Brně došlo ke změně na trenérském postu, otěže tam převzal Alois Hadamczik.

Musím říct, že na to, že šlo o první zápas po několika měsících, bylo tempo vysoké a úroveň hry slušná. Oba týmy se zjevně na led opravdu těšily. První i druhý gól si však připsala Kometa. To tedy nebyl úplně ideální začátek, ale naši kluci se rvali dál a na rozdíl jediného gólu pár minut před koncem třetiny snížil Robin Soudek. Ten na mě ze všech nováčků udělal asi nejlepší dojem. Měl tam hned několik tutovek, který promáchnul stejně geniálně, jako třeba Pavel Patera, a to je jistě zárukou kvality! Ne ale vážně, byl aktivní, hledal si šance, nesóloval. Snad to potvrdí i v dalších zápasech.


I ve druhé části lovil puk z brány jako první Branislav Konrád, a to když Kometa využila přesilovku. Kohouti se ale nenechali zahanbit a ukázali, že taky umí využívat početní výhodu. A to pro jistotu hned dvakrát. Jako první se trefil další nováček Jan Eberle, který krom toho, že vypadá celkem na pohodáře, zjevně i umí dávat góly. Druhý přesilovkový gól pak dal Matěj Pekr; toho vám snad představovat nemusím :D Pekyho gól byl srovnávací na 3:3. 


Richard Stehlík dával třetí gól Komety

Třetí třetina rozhodně byla záživná, ale víc gólů už nepadlo, a tak to byla po základní hrací době remíza. Týmy se následně domluvily na sérii pěti kol nájezdů. V nich byli jasně úspěšnější Kohouti, kteří Čiliaka překonali hned třikrát (Herman, Kafka, Zeman). Na druhé straně Braňo Konrád nepustil ani jeden gól, takže dobrý!


Myslím, že na první zápas to vůbec nebylo špatný a já se určitě bavila. Škoda, že další domácí zápas je až někdy 6. srpna a že dohromady Kohouti v přípravě hrají jen čtyři domácí zápasy. No, aspoň nebudem před sezónou moc namlsaní. 


Branislav Konrád

Alex Rašner

Jan Jaroměřský

David Ostřížek

Jan Eberle




Tomáš Török

Tomáš Valenta

Peter Zuzin

Jiří Ondrušek

Petr Kafka

Marek Čiliak

Robin Soudek



Jakub Urbisch


David Škůrek


Martin Vyrůbalík

Tomáš Houdek






Adam Zeman



Matěj Pekr

Jakub Herman

Michal Vodný


Antonín Honejsek














Žádné komentáře:

Okomentovat