středa 30. října 2013

Přestaň tady funět ten dým

Poslední tři domácí zápasy utvořily zajímavé kombo. Na úvod nováček z Havířova a jejich Zvěř, která udělala z utkání drama. Potom zresuscitované České Budějovice a jejich velká jména. A konečně, tradiční krajské derby s Draky ze Šumperka.


Na zápasech s nálepkou "derby" je vždycky něco... extra.

Na tom aktuálním bylo extra třeba to, že za Draky hrála dvojka Lukáš Kucsera a Petr Kolouch, kteří ještě loni oblékali náš dres. Upřímně jsem si myslela, že už je Vítkovice nikam na střídavé starty nepošlou, ale očividně jsem se spletla :D Bylo fajn kluky zase vidět, Koloušek mi přišel dvakrát tak větší, jak posledně :D V bráně měli Draci Tomáše Štůralu, který mi dělal body ve Fantasy élize, když chňapal za Zlín... :D

Tomáš Štůrala

Zápas sám o sobě byl celkem... Nebudu ani nějak rozepisovat první dvě třetiny, protože byly neuvěřitelně vyrovnané a děly se v ní prakticky jen dvě věci:
  1. Štůrala zachraňoval den fantastickými zákroky proti domácímu týmu
  2. Hosté ujížděli do brejků obvykle v počtu dva nebo tři na jednoho (Cartelliho, většinou)
Pěkně v mlze, Cartelli s Vošvrdou kryjí týmu záda

Byla to taková holomajzna, až to bylo super. Napínavé opravdu celých 40 minut.
Rozuzlení přinesla až třetí třetina a vlastně až poslední zhruba čtyři minuty. Už to vypadalo, že se půjde do prodloužení a rozhodne se v nájezdech, protože i když oba týmy měly větší či menší šance, puk do brány zkrátka nedoputoval.
Nicméně v 57. minutě napřáhl od modré Jiří Ondrušek, netrefil hned prvního hráče :D a vstřelil svůj první gól sezóny, první gól utkání a zároveň také i gól vítězný. To jsme ovšem nemohli vědět, protože necelé tři minuty jsou fůra času na protiútok. A vskutku, Draci byli jako polití živou vodou a situace z předchozích dvou třetin se obrátila.
Byli jsme tedy svědky fantastických zákroků Vošvrdy a konečně brejku dva na jednoho v podání dvojce David Ostřížek – Radim Kucharczyk, přičemž první jmenovaný udělal jakousi super parádičku a druhý pojistil výsledek utkání.


Protože derby je z nějakého (pro mě) nepochopitelného důvodu hlavně o fanoušcích obou týmů, tak se samozřejmě oba kotle vyzbrojili choreem. 
Domácí si připravili chorea dvě a bohužel to nic moc extra nebylo. Ihned po zápase se na fóru rozpoutala hádka o tom, jak se má a nemá fandit (šlo hlavně o pyro, ale myslím se to dá vztáhnout na celý problém), ze které víceméně vyplynulo, že pokud nepřispíváš do fondů a nepodílíš se na tvorbě, máš držet hubu a krok. Byť na toto pravidlo myslím, i tak musím říct, že mě mrzí, že ta chorea nejsou trochu nápaditější. Většinou se jedná jenom o útok na soupeře, což... Zkrátka mi to není po chuti, přijde mi, že celý ten fanklub má na víc a že to je zkrátka škoda. Navíc to vždycky vypadá, jako bychom byli nějaký ublížený outsider, ne jeden z top týmů ligy. Vypadalo to každopádně takto a takto.
V kontrastu proti tomu stálo choreo hostů, které muselo dát hodiny práce (tím nechci říct, že naši fans by tomu nevěnovali spoustu času, to vůbec), které pobavilo a neurazilo ani fanoušky, ani hráče domácích.

"Za humny je drak", aneb šumperský dráček nad siluetou Olomouce

Tak jako tak, zápas mě bavil, takže co, to je aspoň pro mě to hlavní.
Fotek mám jenom tolik, aby se neřeklo :D

Jan Jaroměřský

Petr Kolouch

Lukáš Kucsera


Mario Cartelli


Denis Kindl




Pavel Selingr

Jan Knotek



Tomáš Vošvrda; pit stop

David Ostřížek

Ctirad Ovčačík



Šumperáci se bavili



Domácí se taky bavili

Jarin se taky bavil




#ukažkozy




Hmmm.... ne, fotek brankářů není nikdy dost!

Sice nikomu žádnou omluvu nedlužím, ale já si ráda myslím, že jsem slušně vychovaná, takže... Se omlouvám, že články už nejsou ani den před dalším domácím zápasem, ale pro jistotu asi dvě hodiny před ním. Práce to školy mám až pocaď a co si budeme povídat, vzdělání je pro mě priorita. 
Tentokrát se k tomu přidala i extra práce v redakci - v neděli jsem fotila mladší dorost, aby byly nějaké aktuální fotografie; v pondělí pak jsme se šéfem seděli nad novou rubrikou "Helmu dolů". Tedy, seděli jsme nad ní už víc jak týden a ne jenom my dva, protože to je velký projekt, je to něco úplně nového a chtěli jsme, aby to vyšlo napoprvé. Troufám si říct, že to nakonec vypadá víc, než dobře, a nutno říct, že velkou zásluhu na tom má i velmi sympatický a uvolněný přístup Honzy Jaroměřského, který se stal prvním "hrdinou" rozhovoru v rámci "Helmu dolů". Honza je takový vykuk, že jsme nakonec museli začít dost improvizovat, ale myslím, že to tomu zase dodává nový rozměr a že díky tomu, že každý z těch hráčů je jiný, bude jiný i každý rozhovor.

2 komentáře:

  1. zdarec.kde se nachazi nas mlady oblibenec Alex a nebo uz odesel do Kanady

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rašner je momentálně s reprezentační osmnáctkou v Kanadě na World Junior A Challenge; jinak jestli je dotaz o klubové příslušnosti, tak pořád hraje za Olomouc.

      Vymazat