úterý 22. října 2013

Spalovací, zážehový

Na jednoho Čecha připadá ročně 144 vypitých litrů piva. Což celkem vysvětluje, jak se dá ze sporu o pivo udělat kovbojka, která skončí stěhováním jedné organizace, praktickým rozpuštění jiné organizace, a konečně založením organizace úplně nové. Poslední zmiňovaná se jmenuje HC Motor České Budějovice.


K tomu středečnímu utkání a všemu kolem se mi tohle fakt hodí. 

Pokud to nevíte, Olomouc je od Budějovic vzdálená nějakých 250 kilometrů, což rozhodně není málo. Přidejte k tomu fakt, že byla středa, a zůstane vám rozum stát nad tím, kolik fanoušků přijelo Motor podpořit. Klobouk dolů, opravdu. Na začátku i na konci utkání skandovali "zdravíme Olomouc" či něco takového, což bylo velmi sympatické.

V bráně byl opět Tomáš Halász, což mě mile překvapilo. Psala jsem, že proti Havířovu byl parádní, ale nebyla jsem si jistá, jestli mu trenéři dají prostor předvést se i proti druhému nováčkovi 1. ligy. Pravda, výkony Motoru jsou zatím celkem nahoru dolů, ale ten stín Extraligy v kombinaci s několika zvučnými jmény nahrává tomu, že jsou tak trochu považování za favorita na postup do baráže. A zatím proti těm "silnějším" čapal Vošvec.
Hally byl ale zase super, tááákže :))


Prvních pět minut bylo spíše na seznámení, pak si ale Jan Jaroměřský řekl, že zdvořilostí bylo dost a otevřel skóre. Domácí to samozřejmě nakoplo a převzali otěže, což vyústilo v dvě vyloučení pro hosty. Naši borci ovšem přesilovky letos moc neproměňují a tahle výhoda 5 na 3 bohužel nebyla výjimkou. V závěru třetiny se hra – i díky faulu domácích – celkem vyrovnala, ale gól nepadl.


Padl ale hned v úvodu prostřední části, tentokrát se prosadili hosté. Radosti si ale moc neužili, protože měli co dělat, aby neinkasovali v následném tlaku domácích. A když už největší závar ubránili, tak jim pak naložil "jen tak mimochodem" Jan Knotek, který "nahrál" budějovickému Třetinovi, co dal vlastňák.
Moc pěknou akci pak předvedla čtvrtá lajna a na jejím konci Aleš Jergl skákal na mantinel vedle :D Do šaten se tedy šlo za stavu 3:1 pro domácí.


S dvougólovým náskokem není vyhráno, ale třetí třetinu uvedl svým gólem Michal Vodný a myslím, že si všichni tak trochu oddechli, protože pěknou disciplinovanou hrou se dal zápas v klidu dovést do vítězného konce. Rozhodně tím nechci říct, že by domácí Motor drtivě přehrávali, ale bylo vidět, že hostům to moc nelepí. Nakoplo je ale nepovedené trestné střílení Jiřího Řípy a za chvilku snižovali na 4:2. Snaha o zdramatizování zápasu však zcela ztroskotala na Halászovi a kluci tak brali tři body.
Během utkání se tam párkrát se soupeřem požďuchoval Richard Diviš, do bitky se ale nakonec zapletl pouze Ondřej Švaňhal. Byly to ale spíš jenom takové obnimaški a žádná velká rána nepřiletěla ani z jedné strany.


Motor rozhodně ukázal, že ten tým má potenciál. V jejich táboře jsou stále ve fázi zužování kádru a hledání té ideální sestavy a řekla bych, že jsou na dobré cestě. Rozhodně to bylo jedno z nejlepších utkání dosavadní sezóny, pěkný útočný hokej od obou týmů.


Měla jsem čest tu slávu fotit i oficiálně, takže kuk na fotky tu.

Střídání stráží

Aleš Kotalík

Nah, náš kapitán je lepší :D

Martin Janáček

Nejhorší jsou ti rozhodčí, co lezou do fotek!

Radim Kucharczyk


Jiří Ondrušek



Někdo se tam chtěl furt kočkovat, že :D


Marek Posmyk

wild wild Ondruš


Dominik Halmoši





Roman Rác




oj, nějaký přesvícený to je :D

Obě tlapky levý? Ale no tak... :) :3

Mario Cartelli





Hallyho děkovačky jsou jasná hozená rukavice Vošvecovi



Protože jsem turbo šneček o_P (a mám tunu práce do školy, stěžujte si u vedení katedry... nebo radši ne)
...tak už kluci stihli odehrát dva zápasy. V sobotu v HavlBrodu, kde přes jasnou střeleckou převahu nedali ani gól, a v pondělí v Třebíči, kde vyhráli 3:1. Zítra nás čeká derby se Šumperkem. Tak jsem zvědavá :D

1 komentář:

  1. achjoo, a já viděla jen třetinu :((
    mám moment z té černobílé fotky ráciče, fakt efektivní!!1!
    anebo nah, mám moment ze všeho :D

    OdpovědětVymazat