čtvrtek 12. září 2013

Máš v sobě kapitána?

Tenhle fotoreport ho v sobě má dokonce extra porci! (ze všech blbých vtipů mám ten s kapitánem nejradši)
Kluci z Olomouce včera zahájili sezónu 2013/2014 proti týmu SK Horácká Slavia Třebíč. S Třebíčí se Kohouti setkali během přípravy hned dvakrát, takže soupeři do jisté míry věděli, co od sebe očekávat. A stejně to pak na ledě vypadalo tak nějak všelijak.


Pro nás, co chtě nechtě strávili celé léto na zimáku tu, tam i onde (ale nejvíc stejně tady doma), to vlastně žádný epic comeback po dlouhém nehokejovém létě nebyl, ale pro ten zbytek – tohle jsem nemohla vynechat :D

Z důvodu výše zmíněného jsem ani nějaké extra pocity ze začátku sezóny neměla. Žádné "nervičky" se tentokrát nekonaly, ale dost možná to bude tím, že ty jsem si odbyla už proti Vítkovicím na začátku přípravy. Jenom jsou zkrátka teď ty zápasy zas o něco důležitější, no.

Do zápasu celkem jasně vstoupili lépe hosté. Já sice nervičky neměla, ale kluci možnááá trošku jo, a tak jim to nějak nelepilo, každej průchod do útočného pásma byl vydřený a zkrátka to z naší strany moc hezký hokej nebyl. V takové situaci je jenom krůček k faulu a při ponechané výhodě šli hosté do vedení jen pár minut před koncem první třetiny.


Druhá třetina už vypadala podstatně lépe. Zaprvé se domácí očividně srovnali, zadruhé hosté poměrně dost faulovali – díky většímu počtu přesilovek se tak našinec dostal do tlaku. Při hře pět na pět ale byla hra celkem vyrovnaná, což ale neznamená, že by to bylo nějak extra koukatelné. To bylo nemilé, měla jsem s sebou nehokejový doprovod, který se mi během té prostřední dvacetiminutovky poněkud nudil.
Jediné, co diváky zvedlo ze sedaček, byl negól Matěje Pekra, který hlavní sudí neuznal kvůli přihrávce rukou. 


Posledních dvacet minut ale napravily chuť snad i tomu nejotrávenějšímu divákovi. Obrat začal s gólem Pavla Selingra. Hostující hráči (a neoblomní fans soupeře na fóru, protože nás to všechny strašně zajímá) reklamovali přikopnutí, hlavní sudí však branku uznal. Z videa bych řekla, že tam žádné kopnutí nebylo, protože se to odrazilo od Selošovy levé nohy, a tu měl zapřenou v souboji s hráčem Třebíče. Teď už je to stejně jedno, jak to bylo, že jo.
Kopnutí nekopnutí, domácí se dostali na koně a do dvou minut šli do vedení po naprosto parádní krasojízdě Michala Vodného. Poslední "pojišťovací" gól přidal v 51. minutě Jakub Herman a dvoubrankové vedení si už domácí pohlídali.


Nakonec jsem došla k závěru, že úplně nejvíc mi chyběla kompletní děkovačka, ne jenom ta light verze, kterou kluci praktikují v přípravě. Jenom škoda, že zas nějaký šetřílek zhasnul hned, jakmile borci odmávali kotel... Ale tak pobavili někteří noví hráči, kteří tuhle delší verzi nečekali a byli už málem na půl cestě do šatny :D


Zklamání pro mě (a nejenom pro mě) bylo oficiální číslo návštěvnosti. Udaných 714 diváků bylo snad tak jenom na protější tribuně... Celkově bych to tipla na solidních 1400, jestli ne víc. A je to trapný už jenom proto, že všichni ví, jak to vypadá, když dojde 800 lidí, a všichni taky ví, že na první domácí zápas míň jak tisícovka nikdy nepřijde, tím spíš po sezóně zakončené baráží! Ale tak bohužel, no.

Zato celkem pobavili Ultras, kteří prostě nejsou schopní nikomu říct ani bů a pak si stěžují. Myslím si, že nemluvím jenom za sebe, když řeknu, že kdyby kdokoli slezl dolů a řekl fotografce, že dejme tomu v desáté minutě rozbalí choreo, tak že by nebyl problém to vyfotit. Vážně nebyl. Ale jakmile člověk stojí za sklem, fotí hru a dává si pozor, aby nepřišel k úrazu, tak je fakt jednoduchý si nevšimnout, že je v kotli něco roztáhlý. V 80% případů, kdy jsem si z toho místa všimla chorea, to bylo jenom proto, že jsem náhodu zaregistrovala, že diváci na protější tribunu nesledují hru, ale kotel. Jenže ono je vždycky strašně jednoduchý nic pro věc neudělat a pak vykládat, jak za všechno můžou ostatní, že jo.
Choreo samotné bylo fajn, ostatně Milan Ministr je taková místní legenda, takže dobře, že se něco udělalo. Fotka je i na klubovém Twitteru, protože mě prostě tyhle blbý řeči fakt nebaví. Ale taky už jsem ji měla popsanou a já si celkem své práce vážím a stejně, je moje, můžu si s ní dělat, co chci, tak je i tady.
Samozřejmě se bleskově objevila na FB, ale proč by někdo někam psal nějaké zdroje, byť se jedná o týmový Twitter, který jsme (bohužel celkem marně) propagovali v posledních dnech až dost. Ále co. Realita je taková, jaká je, a jak se říká - drž hubu a krok. Škoda, že tohle nikdy moc můj styl nebyl.


Co se ostatních fotek týče, spokojenost u mě nepanuje. Slíbili nám nová světla, ale skutek utek, a světla stávající mezitím snad přešla do ještě žlutějšího odstínu. Takže ne, opravdu u nás nemáme žlutý led, jak to na některých snímcích vypadá, to jenom naše světla stojí za dvě věci.
Taky mi v první třetině nechtěl doostřovat foťák a nějak jsem nezjistila, proč vlastně.

Jiří Ondrušek

nová posila Denis Kindl

Mario Cartelli

Jakub Bartoň

Sluníčko na sluníčku! ...nebo tak něco

z HavlBrodu k nám přišel Jan Knotek

Tomáš Halász



Michal Vodný










v bráně byl Tomáš Vošvrda






Jan Jaroměřský

Radim Kucharczyk

Richard Diviš










Děkujme bohům za Lightroom, jinak by tu tyhle fotky z děkovačky vůbec nebyly!


Fotka zmetek, ale Ráďa se směje!!


Tak hurá do Extraligy, ne?

4 komentáře:

  1. navrhuji brát vážně jen tu poslední třetinu!
    po té sérii reportů z Pardubic musím uznat, že mi ti žluťásci stejně už začínali chybět :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tak přeci jen se ta kartička Maria bude hodit. A tou písničkou si mě rozsekala!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si na to myslela furt, jak jsem chodila na ty tréninky, vždycky jsem ji zapomněla doma :D Teď už je mi blbý mu to strkat někde... leda, že by došel na nějakou akci.
      Ale stejně ti za ni TAAAKHLE moc děkuju :D

      Vymazat
  3. To bylo nemilé, měla jsem s sebou nehokejový doprovod, který se mi během té prostřední dvacetiminutovky poněkud nudil.// To není pravda!!!! Ale musím říct, že ta třetí třetina byla holt ze všech nejlepší! Do příště jim radím hrát tak pořád - ne jenom posledních 20 minut! Děkuji za pochopení!
    A 714 diváků? Ať se laskavě vrátí do školy a naučí se pořádně počítat - tak málo lidí tam určitě nebylo!

    OdpovědětVymazat