úterý 3. září 2013

Change the game - don't let the game change you

Volný páteční den jsme v Pardubicích strávily (samé holky!) zevlováním za zimákem a focením se s hráči, byť to původně v plánu tak úplně nebylo, a taky menším výletem do centra, respektive na místní zámek. Dovnitř jsme nešly, ale i z venku to bylo moc hezké. Fotky vám možná jednou ukážu.
Ale i tak jsme se moc těšily na sobotu, protože prostě hokej! a Švédi!! a hlavně sborná!!! a tak vůbec, no. 


Sobotní herní den bych s dovolením uvedla zápasem mezi Finskem a Ruskem.

O finském týmu už jsem něco málo (spíš málo, než něco) napsala v předchozím článku o zápasu s Českem, takže hurá na sbornou, da?
Trenér Biljaletdinov dost překvapil - a nejspíš i hodně zklamal - fanoušky, kteří pravděpodobně čekali, že hostitelská země zimní olympiády nabruslí do sezóny s nabitým kádrem, který bude v průběhu EHT dolaďovat k naprosté dokonalosti. Troufám si říct, že to se nestalo. Doma zůstali hráči jako Alexandr Radulov, Ilja Kovalčuk, Alexej Těreščenko, či třeba kapitán sborné pro pár posledních akcí, Ilja Nikulin. 
Tým nakonec tvořili hráči, kteří možná byli pro někoho velkou neznámou. Pro nás, fandy KHL, to byl takový... řekla bych zdravý průměr, tu a tam takové běžné doplňky tradičních kádrů pro MS.

Já, jakožto fanoušek SKA a Ufy a čerstvě proškolený "expert" na Atlant, měla vyloženě žně. Ze současného kádru Petrohradu se EHT zúčastnilo hned šest hráčů - Tichonov, Čudinov, Šipačev, Ketov, Alexandrov a Rjasenski. Mezi hráče SKA bych mohla počítat i Michaila Varnakova, ten ale v létě přešel do Kazaně, což je věčná škoda. Z Ufy tam byl Andrej Zubarev, ze kterého jsem měla obzvlášť radost, ale k tomu se dostanu později. Atlant zastupovala trojce hráčů - Kablukov, Gluchov a brankář Galimov, který nahradil nemocného Barulina. Právě Stanislav Galimov byl v bráně v zápase s Finskem. 
Fandy mladých hvězdiček jistě potěšilo trio Kuznětsov, Zajcev a Burmistrov.

Jevgenij Kuzněcov

Zápas jako takový byl po hokejové stránce tak trošku o ničem, a kdybych neměla v obou týmech své oblíbence, tak bych se dost možná kvalitně nudila. Finové ukázali, že jejich jasná herní převaha nad Čechy ve čtvrtek rozhodně nebyla jenom šťastnou náhodou, zatímco Rusové vypadali vlastně celý zápas dosti zaskočení a nesví.

Fotky, stejně jako v předchozím článku, najdete v kompletní várce na Flickru.

Mám asi milion fotek Andreje Zubareva a ničeho nelituju!


Toni Koivisto

Děnis Kokarev

Nikita Pivcakin


4 komentáře:

  1. Okem nezaujatého diváka fandícího ruskému výběru můžu říct, že mě tenhle zápas bavil, oba týmy bruslily a přestože byli Rusové pravděpodobně pod nějakou kletbou, že nemohli skórovat, tak měli spoustu zajímavých šancí, narozdíl od Čechů o zápas později. Mimo to před námi stála malá ruská holčička (cca čtyři, pět let) s panenkou, která neúnavně skákala, fandila a tančila, tak jsme měli o zábavu postaráno. :)

    ''Slabší'' soupisky se daly očekávat, ale o to víc mě potěšilo každé známější jméno. Kdyby mi před dvěma lety během MSJ někdo řekl, že uvidím naživo hrát Kuzněcova, tak bych asi skákala radostí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že zápas Čechů, co následoval, byl naprosté týrání všech přítomných, ale sama za sebe fakt musím říct, že ani tenhle zápas ve mně žádné velké dojmy nevyvolal. Asi jsem už rozmlsaná, ale jsem od sborné zvyklá na lepší výkony, takže v tomhle směru to bylo celkem zklamání, už jenom proto, že jsem jim fandila. To pak sice krásný šance hezký, ale ty góly, ty góly :D
      Ale jsem ráda, že to byl asi jenom můj pocit a ostatní se bavili ;)

      Vymazat
  2. Nevím, nakolik to byl jen tvůj pocit. Já sice byla ráda za Finy a za "mladé hvězdičky sborné", ale i tak to bylo poměrně únavné. I když co si budem povídat, žádný pořádný kolotoč nenastal ani v jednom zápase turnaje (česko-rusko nehodnotím, to moc zhodnotit díky množství oblíbenců a prostě kvůli tomu souboji nedokážu:D)

    OdpovědětVymazat