středa 17. dubna 2013

Prodám deku, Zn: Spěchá!

Nedělní zápas proti HC Bílí Tygři Liberec potvrdil to, co jsem ti už delší dobu myslela. Typický Olomoučák prostě není na hokej. Jinak si nedokážu vysvětlit, že na takový tým, který vede legenda typu Petr Nedvěd v tandemu s nechvalně známým Radkem Dudou, přijde zhruba 2300 diváků.
Na hokej se tady zkrátka chodí jenom tehdy, když je to in. A in to bylo, když jsme senzačně přejeli Ústí a do baráže vstoupili s hlavou v oblacích. Ale zkuste prohrát šestkrát v řadě a ztratit veškeré naděje na postup do Extraligy a...


Dneska si k tomu hokeji pustíme nějakou tu klasiku ;)

Vrátím se krátce k zápasu na ledě Chomutova. Za Moru nastoupilo deset hráčů ve věku 22 a mladší, z toho čtyři junioři a jeden hráč ze staršího dorostu. Svůj první start za áčko si odbyl i Jan Lukáš a hned se postavil mezi tyče. Jenom pro zajímavost, seniorský hokej si vyzkoušel teprve letos ve 2. lize. A přes to - anebo právě proto - se s námi Chomutov neuvěřitelně natrápil, byť naše koncovka stále byla jalová. Už už to vypadalo, že vydřeme alespoň bod z remízy, ale pak nám chomutovský kapitán dal gól 10 vteřin před koncem a zničil tak veškeré naděje olomouckého týmu na postup. 
Jediným kladem tedy bylo, že širšímu publiku došlo, že máme šikovné junky a že to jejich třetí místo nebylo jenom tak nějak omylem.
Velkým záporem bylo to mávátko, kterým se prezentoval chomutovský maskot na ledě, jakmile utkání skončilo. Stálo tam cosi o tom, že se na ledě servíruje kohoutí nářez... Mě osobně to hodně zklamalo, Chomutov je mi jinak velmi sympatický, líbí se mi, jak se ten tým celkově vypracoval, a takové dětinskosti jim zbytečně kazí image. 

Asi to nejhorší, co se člověku může stát, je přijít o naději. A v neděli to bylo tak trošku cítit. Kluci jsou obyčejně na rozbruslení celí rozdovádění a natěšení, tentokrát se ale smál jenom málokdo.
Do týmu přibyl ještě jeden junior - za áčko poprvé startoval Aleš Jergl. V bráně byl opět Jan Lukáš.


Už jsem vám říkala, že psát něco o zápase, který fotím zpoza skla, je celkem výzva? Když se hraje pěkně přede mnou, tak musím fotit a zároveň dávat pozor, kdo mi kde šermuje hokejkou před obličejem, a celá hra je pro mě tak převážně jenom série fotek a infarktů z puků, co mi letí přímo na foťák. Takže je to spíš takový souhrn dojmů a no... je to znát, pardon :/

Asi nikdo netušil, že se nedělní utkání rozhodne hned v úvodu, když ve čtvrté minutě udělala olomoucká obrana fatální chybu v rozehrávce a nechala si ujet již zmíněné duo Duda - Nedvěd; první přihrál a druhý expertně doklepl puk za Lukáše.
Liberec odstřeloval bránu domácích víceméně po zbytek třetiny a na trend navázal i v začátku té druhé. Za vše mluví množství fotek, které jsem pořídila během prostřední části, kdy by teoreticky měli domácí hrát přede mnou a útočit na bránu soupeře... moc jich není, no.


Třetí třetina byla samozřejmě nejnapínavější, protože Liberec měl jenom jednogólový náskok a naprosto perfektní Honza Lukáš jim nedovolil odskočit o další gól. Tragédie olomouckého týmu ovšem spočívá v nulové produktivitě, a to se s nedělním zápasem nezměnilo. Vrchol všeho byly přesilovky, přesněji pak ta, kdy nás soupeř ani nepustil z pásma... *facepalm*
Zkrátka a dobře další gól již nepadl, a HCO tedy podruhé v řadě prohráli kvůli jedinému gólu. Potřetí v řadě nevstřelili ani jeden gól.

Nicméně, stejně to byl zážitek. V prvé řadě to byl super hokej, vypjatý až do konce, a to přece jde! I když jo, Liberec toho až na tu první lajnu moc nehrál, ale tak mně stačí málo k radosti :D
A kolikrát se mi asi poštěstí vidět hrát Petra Nedvěda? Jeho styl je podobný stylu Jirky Dopity, ale rozdíl tam přece jenom je a mě zkrátka bavilo ty rozdíly hledat.
Radek Duda je kapitolka sama osobě. Lidi ho buď milují, nebo nenávidí. Já patřím do té první kategorie - mluvím o hokeji (nějaké něco se štípáním důchodců nechme být, o tom tenhle blog není). A na ledě je to zkrátka borec. Jasně, fanoušci soupeře ho nemají rádi, hokejisti ho nemají rádi, ale to přesně je jeho styl - vyvede je z míry a pak naprosto parádní hrou dosáhne gólu. Můžete si o Dudovi myslet co chcete, ale že je to skvělý hokejista mu s čistým svědomím upřít nelze.


Ještě bych chtěla pochválit všechny angažované za super choreo. Snad jenom příště to nemít tak široké, nevlezlo se mi to pořádně do snímku... a nahoře to pustili moc brzo. A chtělo se mi z toho brečet, moc krásné to bylo. Klobouk dolů ;)

Nálada u mě v neděli nebyla zrovna ideální a nerada přiznávám, že se to u mě vždycky odrazí na fotkách. No jo, s úsměvem jde všechno líp... :) Ještě navíc už se skoro všichni oholili a prostě nééé, proč to děláte, kdo to má snášet?!
Naštěstí v momentě, kdy nafotíte 700+ fotek, tak vždycky nějaké povedené najdete. Tentokrát jsem fotila pro klub.


Martin Janáček vždycky při rozbruslení narazí do Kuby Bartoně...

...který z toho vždycky umírá :D


Aleš Jergl

Grumpy Cat by mohl hrát psychopaty ve filmech, ne? Byl by to takovej ten záporák, co ho stejně všichni proti své vůli milujou, protože to charisma!


Alex Rašner

zaostřeno na Jakuba Lehečku

Libor Kašík

Jakub Herman


Takový to, když Diviš vyhrává vhazování nad Nedvědem, a ne jednou...


Martin Janáček






no kdo to je toto?!



Jan Výtisk

...však o puk se nehraje

Opět milion fotek Richarda, protože mi jeho "bezvousá verze" nezpůsobuje trauma, což se o některých jiných říct nedá... holt si člověk zvykne :D

Marek Schwarz


Duda se mi tam tak dobře postaví a rozhodčí ho vyhodí z ledu, že má zastrčenej dres, pffff!






Tomáš Filippi


Jan Lukáš

nevím kdo, protože všechny hokejisty nepoznám a některé týmy se neobtěžují mít čísla na ramenou :P



Jsem fakt ráda, že jsem si posledně vyfotila ty super Selošovy vousky!





Borec!

A protože jsem byla strašně zaneprázdněná a nenapsala jsem článek včas, tak ti naši kluci stihli ještě předtím odehrát předposlední kolo baráže na ledě Mladé Boleslavi. Zápas to byl pěkný, opět nás trápila koncovka, opět se prohrálo o gól, ale tentokrát už soupeřovic brankář musel kapitulovat. Jediný gól HCO dával Kuba Herman.

V pátek nás čeká poslední zápas naprosto výtečné sezóny. Soupeřem domácích budou Piráti z Chomutova, kterým - stejně jako Liberci a Boleslavi - jde o všechno. Všechny tři týmy totiž mají 20 bodů. A hele, jsem fakt ráda, že si jdu v pátek jenom užít hokej a nemusím se bát o sestup (jako Liberec a Chomutov), nebo si případně dělat (možná) marné naděje na postup (jako Bolka).
Plně čekám, že při děkovačce budu brečet. Což by bylo nemilé, protože tam přece mám pracovat a fotit a ne si brečet do hledáčku :D

2 komentáře:

  1. já to zítra tak obrečím, to choreo mě načalo a a a Dudu obrečím, že ho lidi nedocení
    taky mi někdy uprostřed zápasu došlo, že Kudrna je vlastně ten Kudrna, pak jsem vzpomínala na starou Magnitku a pak ocenila Kudrnu uznalým "hmmm" a hele jako ten Liberec v první lize by nebyl marnej...:D
    ty Nedvědovy fotky jsou safhklhdag, Nedvěd je celej kfglkahdg

    OdpovědětVymazat
  2. Hlavu vzhůru a úsměv přes slzy, není se za co stydět, byl to vyrovnaný boj. Sláva vítězům a čest poraženým. Sláva věrným fanouškům a fanynkám zvlášť.
    Tak příští rok.

    OdpovědětVymazat