sobota 23. února 2013

Pán Miloš: The New Generation

Když jsem minulé léto sledovala poslední trénink SKA Petrohrad v Havlíčkově Brodě a neměla daleko k zamáčknutí slzy, jakmile se Petr Pan šel loučit se svou vílou Zvonilkou, netušila jsem, že na konci sezóny bude Petr Pan reprezentovat tábor nepřítele a víla Zvonilka bude kdo ví kde. Jó, to je hokej.
Petr Pan aka Miloš Říha ml. je asistentem trenéra v týmu Královští lvi Hradec Králové a víla Zvonilka aka Andrej Potajčuk už dávno není asistentem trenéra SKA Petrohrad.

Zkrátka a dobře, soupeřem HC Olomouc pro čtvrtfinále se stali Lvi z Hradce Králové a my už máme za sebou úvodní dva zápasy série, které se hrály v Olomouci. A že to byla jízda...




Část první: Opilecký hokej

To jsme si všichni mysleli, jak se playoff píská férově a jak je HK rozhodně hokejovější než druhá alternativa soupeře, tedy Havlíčkův Brod. Jak jsme naivní, my, fanoušci olomoučtí..!

No ale. Jako už tradičně se mi úvodní horečka playoff vyhnula, a tak jediné, z čeho mi bylo nevolno, byl fakt, že mám fotit přes plexi první zápas playoff 2013 a omg, tohle jsem zkoušela jenom o dva dny dřív na juniorech! Asi začnu právě od toho. Na juniorech bylo lidí tak maximálně sto, nikdo nekonzumoval alkohol, a ačkoliv se hrál velmi intenzivní zápas, nikdo nic neházel na led. Je to zvláštní pocit, když vám kolem hlavy lítají plechovky od piva (nebo i s pivem) a jiný bordel. Taky je to úplně o něčem jiném, když jste od té "radikální" části fanoušků, kteří sedí nad vchodem do šaten hostů, jen na pár metrů a hráči soupeře začnou na jejich urážky reagovat.
Nutno ovšem podotknout, že jsem se bála mnohem míň, než bych bývala v takové situaci čekala. Možná to bylo i tím, že hned vedle stáli hned dva ochrankáři, jeden z nich je pán, se kterým se zdravím už tak dobré dva roky a zrovna ve čtvrtek jsme si vlastně poprvé popovídali. Zjistila jsem mimo jiné, že ho hokej ale vůbec nebaví :D
I sledovat hokej je pak o něčem jiném, samozřejmě nějak to vypadá, když sedíte na tribuně, jinak to vypadá z kotle, jinak zpoza mantinelu a ještě jinak, když stojíte jakoby "nad mantinelem" a každou chvíli se musíte přikrčit, abyste náhodou neodešli z hokeje s půlkou obličeje :D

Do sestavy se na čtvrteční zápas vrátil po zranění Radim Kucharczyk, z čehož jsem měla radost velikou.  Rovnou vám ale prozradím, že zápas nedohrál a neví se, co s ním je :( Vrátil se i Zbyněk Hampl a kapitááán Jakub Bartoň. V bráně byl Libor Kašík. Naopak v táboře hostů nenastoupily extraligové posily ze Zlína (Okál s Horákem), tedy z mé strany žádná fanouškovská schizofrenie, yay! :D

Kucharda

Domácí vstoupili do utkání ve velkém stylu, už ve druhé minutě se trefil Lukáš Kucsera. Pak se ale ukázalo, co bude kamenem úrazu celého utkání - rozhodčí a jeho trošku podivný metr (a řekla bych, že na obě strany). Naši kluci šli do tří a soupeři se podařilo vyrovnat. Je to zvláštní, jak člověk v playoff každý gól prožívá tak desetkrát víc a v tu chvíli se fakt celý stadion chytal za hlavu. O něco později se přes bránu HK dral Jakub Herman, ale byl faulován. Nařízené trestné střílení, byť provedené s velkou kreativitou, bohužel neproměnil. I tak ale fanoušci na gól dlouho nečekali, protože se v deváté minutě prosadil Jiří Řípa a odstartoval tím olomouckou krasojízdu, kdy domácí dostali Hradec pod víceméně soustavný tlak. Ten nemohl skončit jinak, než gólem, o který se postaral Zbyněk Hampl. Jenom pro zajímavost, na gól Řepy i Hamplíka nahrával Richard Diviš a to teda klobouk dolů, co za pěknou lajnu trenéři složili! HC Olomouc tak vedli 3:1 a stadion šílel.


Ve druhé třetině se bohužel situace obrátila a na puku byli především Královští lvi. Jejich druhý gól vsítil Petr Haluza, pro každého olomouckého fanouška známá firma, protože na nejlepšího střelce minulé sezóny se nezapomíná. Poté, co Kometě Brno pomohl v playoff získat titul vicemistra, všichni tak nějak očekávali, že v té élize už zůstane, což se ale bohužel nestalo. A v Hradci se mu - v porovnání s loňskou sezónou - zrovna moc nedařilo (čímž jenom podpořil ty úvahy, že za jeho úspěchem stál hlavně jeho dvorní nahrávač Matěj Pekr). To prosím byla taková vsuvka :D

Haluzka

Hráči Olomouce se následně dostali k několika šancím, žádnou z nich ale nevyužili. Nedáš - dostaneš, a tak soupeř vyrovnal. Byl to poněkud sporný gól, jelikož rozhodčí nejdříve poslal domácí do tří, a poté nepřerušil hru, když jeden z bránících hráčů zůstal ležet na ledě v bolestech. Do šaten se tedy odcházelo za vyrovnaného stavu a ta nervozita ve vzduchu by se dala krájet.

Třetí třetina byla, zcela logicky, dost opatrná z obou stran. A mně bylo špatně, protože jsem o přestávce měla svařák a fakt nevím, co do toho tentokrát dali (normálně je to ok), ale jak já nejsem zvyklá pít, tak to se mnou dobře zamávalo :D Ostuda no. Ale hokej je hned jiná zábava, když se vám motá hlava a všechno vám připadá strašně vtipné :D :D Toliko k tomu, proč se v pracovní době nemá konzumovat alkohol, už nebudu, slibuju!
Zápas rozhodovalo nakonec to, že domácí borci byli (nebo tak alespoň vypadali) poněkud nervóznější, nejspíš to je ten už klasický faktor playoff, že oni se prostě doma stydí :D Tak jako tak, padl už pouze jeden gól a bohužel ho dávali hosté. Kohouti sice tlačili, zkoušeli hru bez brankáře, ale k ničemu to nebylo.
Jeden zápas ale v playoff vítězství nedělá a o to víc jsem se těšila na ten další!


Fotky z 1. čtvrtfinálového zápasu mi trvalo upravit hodinu a půl, což vychází na nějakých 90 vteřin na fotku a hele, to není špatný :D A to mi foťák udělal takovou dobrou zákeřnost, že od 1000. fotky začal číslovat zase od začátku, jenom za to připojil "_01". A nebo ještě lépe ty fotky strčil na prázdné místo po smazané fotce. Byla fakt radost se tím probírat, ale zase dobře, že teď vím, co za ošklivé věci mi ta potvůrka může udělat :D
Dotazy, připomínky a konstruktivní kritika (i k těm slavným popiskům) samozřejmě vítány ;)
A zbytek tu:



Ondřej Kříž

Miloš Říha junior

Roman Rác


neumím fotit rovně no :D




Jiří Řípa


A co jsem provedl..?




Zmetek, ale líbí se mi :D

Počkéj, něco tu na tom dresu máš...


Hradečtí hráči trpí běžnou reakcí na Richarda Diviše...


Radime, co je ti?!




Děti!



Tomáš Valenta


Robin Staněk




Smála jsem se na něj před 3. třetinou jak debil a myslím, že mě nepoznal :D :D


Část druhá: Kurde jo!!

Páteční zápas mi připomněl, jak strašně nesnáším playoff. Kdyby kluci prohráli, jeli by na území Hradce za stavu 2:0 na zápasy, což by znamenalo, že jsme na tom dost bledě. Já ale věřila, že je první neúspěch nezlomil, přece jenom asi všichni věděli, že je vítězství stálo především pár upísknutí a jeden fakt blbý gól. Můj předpoklad se potvrdil, jakmile jsem zaujala své místo za mantinelem, protože takhle rozdováděné jsem je při rozbruslení už dlouho neviděla :D

Ovšem k mému překvapení začal zápas podobně, jako ten předchozí skončil, tedy mírnou panikou na straně domácích a jistou psychickou převahou ze strany hostů. Deku ze sebe chlapci shodili až při přesilovce 4 na 3, kdy se naprosto luxusní střelou od modré prosadil kapitán Jakub Bartoň. Baruška byl takovým tragickým hrdinou obou dvou zápasů, řekla bych. Ve čtvrtek ho (na místní poměry) celkem překvapivě lidi chválili za odvedený výkon slovy "takhle hraje pravý kapitán" a v pátek ho samozřejmě celý stadion miloval po již zmíněném gólu, jenom aby ho pak v témže zápase někteří experti vypískali při jedné fest nepovedené přesilovce, kdy mu fakt každej puk přeskočil hokejku. Je to opravdu test všech mých schopností, když člověk sedící za mnou (který byl podle těch řečí na hokeji poprvé zas x měsíců), prohlásí, že "Ten Bartoň je fakt naprostý dement." Všichni tihle lidi mají štěstí, že jsem malá holka, a ne velký chlap, protože je by odvezli a mě vyvedli. O tom, že zrovna tohle bylo fakt tragické střídání z jeho strany, se hádat nebudu, ale přijde mi, že lidi už fakt čekají, kdy udělá chybu. Byli tam včera (i ve čtvrtek) jiní experti, kteří to kazili mnohem víc v průběhu celého zápasu, ale o tom samozřejmě nikdo neřekne ani bů. 
O chvíli později se trefil Pavel Selingr a domácí tak už vedli 2:0, což je stav, který vydržel až do přestávky.

Gólovej!

Druhá třetina nezačala zrovna podle našich představ, protože se soupeři podařilo snížit na rozdíl jednoho gólu. Radost jim ovšem dlouho nevydržela, protože opět řádila naše nová elitní formace a z gólu se mohl těšit Richard Diviš. Následně nám přivodil několik infarktů Káša, ovšem hradecký útok jeho omylu nevyužil a stav 3:1 tak změn nedoznal.

Taky gólovej!

Třetí třetina byla dobrá fraška. Hradci se jich šance proměňovat nedařilo a hráči postupně ztráceli nervy, což si naši líbit nenechali. Trestná lavice byla holubník a nechybělo mnoho a shazovaly by se rukavice. Dobře raplí Jirka Dopita a hele, je to fakt super :D
Závěr byl řádně vyhrocený, hosté odvolali brankáře poměrně brzo, čehož poté, co několik hráčů minulo prázdnou bránu, konečně využil Petr Kolouch a tím rozhodl.
Pobavil hráč hostů, který na buly vyzval na souboj Lukáše Králíka, který už nám minulý týden ukázal, že rozhodně ví, jak se prát. Lukáš samozřejmě výzvu neodmítl, ale jenom co to jeho oponentovi došlo, tak se ten hrdina rozhodl ze souboje ustoupit. 

come at me bro

Za nejlepšího hráče zápasu bych na naší straně označila Romana Ráce, protože ačkoliv nedal gól, tak včera lítal po tom ledě jako utržený ze řetězu, dostal se do několika super šancí a zkrátka mi udělal velkou radost :) 
Stav série je tedy 1:1 a boj se přesouvá na území Hradce Králové. Věřím, že z kluků opadne ta nervozita, která se jich vždycky v playoff chytne během playoff a že domů dorazí za stavu 3:1 na zápasy.

Fotky ze zápasu najdete zde.

Oh captain, my captain!

Vždyť bylo výročí Nagana, to nešlo nevyhrát!

Hally!


Chtělo se mi brečet, když jsem Matese viděla :(



Lukáš Králík

Ondruškovi se jeho nové místo nelíbilo...


Roman Kadela





Ondrušek měl vůbec takovou grrr náladu :D


Herp a Derp a oba mi chybí!


Robin Staněk se zastal Kadely a už to jelo...





A v klidu nezůstal ani Dopita.

(a pokaždé, když se naštval, jel objímat spoluhráče, awww)

Zatímco rozhodčí rozdávali tresty, diváci se bavili mexickou vlnou a Vodný s Kolouchem se bavili diváky :D

Jiří Ondrušek



Baruška nechápe a Ríša už se všemu jenom směje :D

PARTY IN DA PENALTY BOX!
Baruno pls.


Hrošíkovy obnimaškiiii

mýýý tu ligů stejně vyhrajem!


víc Hrošíkových obnimašek, s Adamem Ruferem


Seděla jsem tu nad tím veledílem s přestávkami nějakých osm hodin, tak buďte té lásky a nechte mi tu třeba nějaký ten komentář, nebo alespoň "reakci". Pamatujte, každé hodnocení je vítáno, i to kritické (pokud je to konstruktivní), tak se nestyďte ;)
Taky můžete zahlasovat v anketě v menu po pravé ruce, kde vám dávám tu moc rozhodnout, jestli přesídlím z tribuny za plexi. Obě varianty focení můžete vidět v tomhle článku, tak můžete porovnávat, jak je libo.

A heslo HC Olomouc na playoff?

I TY JSI JEDNÍM Z NÁS

6 komentářů:

  1. AH BOŽE
    co fotka, to perla, co perla, to náhrdelník...:D
    všechny emoce se mi slily do jedné a to "MORA"
    a mám feels z Petra Pana
    sadz z marodů (RADIME PROSÍM)
    radost z Ráce
    vztek na některé fanoušky
    a taky chci obnimaški, když i já jsem jedním z nich...ne..?
    (ale je ti jasné, že já nemůžu objektivně hlasovat v anketě)

    OdpovědětVymazat
  2. takže klobouk dolů před tebou..za tu práci, koliks nad tím strávila času a tak ;)
    a prostě: miluju tvoje fotky a popisky k nim!!! znám tu nejlepší fotografku, heheč :)
    a co napsat k textu? tvoje články mám strašně ráda, ten tvůj styl psaní můžu a ty zážitky a dojmy :) a dodám asi jen to, že su aj za tebe ráda, že kluci vyrovnali stav série, že doufám, že aspoň jeden zápas vyhrajou venku a že vám strašně přeju, aby se dařilo, fakt moc ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Páteční fotky jsou fakt dobrý, především ty face to face. Boží jsou marodi s vyplazenýma jazykama - co jim to vlastně je...?
    Milá malá dívko respekt fakt velkej!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! :)
      Pekr má přetržené kolenní vazy a údajně i naštíplou kost. Nedbálek musel jít na operaci, tuším s ramenem, je mimo většinu sezóny.

      Vymazat
  4. parádní článek, parádní fotky, parádní všechno jako vždy ;)
    "Zjistila jsem mimo jiné, že ho hokej ale vůbec nebaví :D" -tak to je dobré :D
    "Toliko k tomu, proč se v pracovní době nemá konzumovat alkohol, už nebudu, slibuju!" - :DDDD
    "Počkéj, něco tu na tom dresu máš..." taky dobré :D
    hej ten Valenta vypadá aj na tom ledě jaksi stylově :DDD
    ty krasobruslařky taky míváme u nás o přestávce ale Alli vždycky nadává jak ji to nebaví :D max. že se ji libi ty šaty :D
    Jak maj oba vyplazlí ten jazyk :DD
    mě se teda víc líbí tvoje fotky z tribuny ale tak každému se muže libit neco jineho ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Kurde,kurde, děvucho,daj do teho všecko, loosři to nikam neposunó, bojuj a tem chlopum to vokaž, kaj zme su je! Banik, pyčo, Mora!!!

    OdpovědětVymazat