sobota 24. listopadu 2012

Z první třetiny mám čtyři fotky

Jestli mi ve středu něco vážně nešlo, tak to bylo focení. Mít tolik smetí z jednoho zápasu už se mi jó dlouho nestalo a já si teď marně lámu hlavu, čím to vlastně bylo.
Informace z nadpisu s tím ale moc nesouvisí, to jsem se jenom zapomněla a pak se před Liborem Kašíkem celkem dlouho nehrálo. Ale kdybych měla na ty čtyři kousky aplikovat jakási kvalitativní měřítka, zůstanou mi dva.

Na olomoucký zimák přijeli ve středu Rebelové z Havlíčkova Brodu, kde jsem měla přes prázdniny své letní sídlo. Těšila jsem se na Polodnu, ačkoliv jsem věděla, že v předchozím zápase nehrál... no a nehrál ani u nás, takže nic :/
Aby Elll věděla, co a jak, tak jsem opět byla celý zápas bez bundy. Holt ta mikina z Prahy nejenom, že je v klubových barvách, ale je i zcela mrazuvzdorná. Tak se prosím nakupuje ;D

Někteří fans zase měli hysterické záchvaty, které přímo souvisely se sobotní prohrou na ledě Berouna. Netvrdím, že mi to dělá radost, když tímhle stylem prohrávají venku, ale zase na druhou stranu - dokud berou body doma, tak bych nepanikařila.
Fakticky totiž olomoucký tým na domácím ledě prohrál jenom jednou, a to s Mladou Boleslaví a až na samostatné nájezdy. Takže fanoušci nikdy nešli domů s tím, že neviděli ze zápasu ani bod, a hele, to je fakt super!

Nicméně, ona prohra v Berouně přece jenom nebyla bez následků a trenér již s předstihem avizoval, že si někteří hráči dají od ledu pauzu v souvislosti s tím, jak podcenili přípravu na zápas. Z klasické sestavy se pak ve středu nepředstavili Zbyněk Hampl, Jakub Bartoň a Michal Nedbálek. Po utkání se ovšem objevila neoficiální informace o menších zraněních všech tří hráčů, a tak vážně nevím, co si o tom myslet. 
Tak jako tak, jejich místa zaujal v obraně David Škůrek (woo, velkej!) a Martin Janáček (což je trošku podivná informace ze strany klubového webu, protože #14 hraje víceméně stabilně), v útoku se pak po dvou měsících a jednom zlomeném prstu objevil Petr Kolouch a konečně taky Ondřej Švaňhal.
Bartoňovo kapitánské C dostal Jirka Řípa.

David Škůrek

Ačkoliv domácí neporazitelnost HC Olomouc už je téměř legendární (není? měla by být!), tak to neznamená, že by lidi na zimák chodili koukat na předem vyhrané zápasy. Samozřejmě tam jisté napětí bylo, tím spíš, když se jednalo o utkání s celkem nepředvídatelným "Cirkus Rebel".
V bráně byl Libor Kašík, který, jak se zdá, opět dostal pozici jedničky, ačkoliv Halász nijak ze své parádní série nevybočil, a nebyl tedy moc důvod střídat. A nebo takhle: Kdyby se hoši střídali s jistou pravidelností (třeba po dvou zápasech), tak ani neceknu, ale takhle je to celé takové divné, protože máme dva výborné gólmany a jednoho z nich vždycky necháme vystydnout.

Tomáš Halász a jeho Movember akce "budu vypadat jako bezprizorní mafián"

Do první třetiny Rebelové vstoupili mnohem lépe než domácí, a to především díky lepšímu pohybu. Kluci z HCO se tak hned v úvodu dostali pod tlak, který po třinácti minutách hry vyvrcholil gólem za záda Kašíka. Následně domácí trošku přidali, ale nic z toho nebylo.

Druhá třetina vypadala mnohem lépe, ačkoliv prvních několik šancí skončilo Zlínem (hahaha, ok, pardon, to už není aktuální) skončilo mimo bránu. V polovině dvacetiminutovky se ale v přesilovce prosadil Pavel Selingr (konečně!) a bylo vyrovnáno. Kdo byl na rozbruslení, tak ten Pavlův gól musel vytušit, protože se mu všechno dařilo. To třeba Matějovi Pekrovi puk většinou utekl a gól nedal, že.
Další přesilovková branka byla vyloženě sváteční. Skóroval totiž Robin Staněk, pro kterého to byl teprve druhý gól za celou jeho olomouckou kariéru (tzn. aktuálně 4. sezóna). Což by znělo všelijak, ale připomínám, že Robin je typický "domosed" (jak Rusové hezky říkají obráncům, co nemají útočné choutky), takže tohle byla spíš taková třešnička na dortu k tomu jeho parádnímu zlepšení, o kterém tady píšu snad v každém článku.


Hned v úvodu poslední třetiny šli domácí do tří a skončilo to bohužel gólem. Bylo tedy vyrovnáno 2:2 a začínalo se odznova. Měla jsem celkem strach, aby to nešlo do prodloužení (chtělo se mi na záchod, heh), ale naštěstí zasáhl Erik Hrňa. Bylo to divné, protože Hrňa dal gól a Richard Diviš začal oslavovat, jako by právě dal hattrick. Jako nic proti tomu, jsem ráda, že je Ríša rád, ale wtf?! :D 
Pro Hrňu to byl mimochodem již pátý bod ve čtyřech zápasech za Moru. Je na něm krásně vidět, že Extraligu hrál a hrát ještě i bude. Ne, že by zbytek týmu nebyl šikovný, ale přece jenom na hráčích typu Hrňa, Kolouch a Kucsera člověk vidí, že se tady víceméně jenom rozehrávaj, respektive udržují v tempu. To samé platí i pro Cartelliho, ačkoliv on je trošku jiný případ.


Brod se rval, samozřejmě skóre 3:2 nebylo to, co si představovali, ale za Kašíkem maximálně cinkla tyčka (i to ale k hrůze stačilo!). O výsledku nakonec v poslední minutě definitivně rozhodl Lukáš Kucsera, který ujel do brejku a prostřelil gólmana na jedničku.
HCO si tedy připsali tři body, zároveň Ústí klopýtlo, a dalo tak Olomouci další šanci přeskočit je v tabulce. Jestli se to podařilo, bude jasné už dnes večer.

Fotky pro redakci.
Ponaučení do budoucna: Fotit CELOU děkovačku.



Hrňa nevím, co dělá :D



you tried



Audi chci










A kdyby to náhodou někoho zajímalo, tak Štefan Žigárdy byl z Nitry vyměněn do Žiliny. Žilinští fanoušci na to pod článkem reagovali... no, ne zrovna dvakrát dobře, takže doufám, že svou nespokojenost nebudou směřovat na Žigyho. No, ale tým se ho ještě ani neobtěžoval napsat na soupisku, takže co. 

4 komentáře:

  1. Je zaujímavé, že Žigárdyho menili za gólmana Laca, a to deň pred zápasom, ba možno až ráno pred zápasom Nitry a Žiliny. Viem, že na Žigárdyho v Nitre strašne nadávali, snáď mu táto výmena prospeje. Som už v napätí, kedy sa vyberiem na žilinský zimák a pozriem si ho osobne. V Žiline je vietor od začiatku sezóny, hádam sa udrží a nebude musieť odísť inam.

    Fotky, a nielen fotky, sú skvelé. Ďakujem za cenné informácie o klube, ku ktorému nemám žiaden prístup. Snáď sa tu za zopár mesiacov bude fotiť a písať (už o) extraligistovi. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nechme si Hrňu, dojděme do extraligy a mějme nadále extraligového Hrňu, ok *úvaha*
    Škůrek by měl hrát pořád..teda ne na úkor Baruny nebo Nedbiho...ale někdo by se našel, že
    ahhhh tenhle tým

    OdpovědětVymazat
  3. haha s tím zlínem to (není) vtipné :p :DDD

    OdpovědětVymazat
  4. A já mám dotaz na tu mikinu. Jaká, kde, za kolik?:D

    OdpovědětVymazat