pátek 31. srpna 2012

Nepřátel se nebojíme!

Něco takového řekl trenér Tomajko v rámci pozvánky na čtvrteční utkání s HC Orli Znojmo, kteří odehráli svůj první ročník v rakouské EBEL.
Kolem Znojma bylo tohle léto hodně povyku, především kvůli jejich ostré hře v rámci Region Cupu, což mimo jiné mělo za následek tuším dva přerušené a jeden úplně zrušený zápas. Naši chlapci vyšli z prvního vzájemného zápasu bez újmy, ale taky bez bodů, takže měli dneska co napravovat.



Jde to se mnou z kopce, dvakrát po sobě jsem přišla pozdě, tzn. zhruba v půlce rozbruslení. Což by asi nebyl zas takový problém, kdybych si pořád neplánovala, jak ho zkusím odfotit zpoza skla (a strašně se ztrapním), což při pozdním příchodu nejde z několika důvodů:

  1. s mým štěstím bych tam naklusala zrovna v tu chvíli, kdy jsou všichni nasáčkovaní v rohu, takže bych měla nadšené publikum pro skládání foťáku (který se samozřejmě skládá úplně jinak než můj starý a já si pořád nezvykla)
  2. v jistý moment se tam postaví několik lidí z kotle, čímž se dostáváme zpátky k tomu publiku, které by ale mělo oproti hokejistům tu výhodu, že je na stejné straně skla, a tedy na mě může mluvit a já nerada mluvím s cizími lidmi, kteří by se mě dřív nebo později zeptali, kde že ty fotky vlastně jako dávám
Takže jsem se uvelebila na svém místě na tribuně a zkoumala soupisku, na které zase! bylo nové jméno - Tomáš Smetana. Mimochodem, soupisky schovávám a budu je recyklovat - volná zadní strana je skvělý prostor pro psaní písemek :D Zeleně s hokejem! :D :D
Bylo tam taky jméno Libora Kašíka, který se těšil, jak dneska odchytá zápas za svůj mateřský Zlín, ale protože je Jan Lukáš v reprezentaci, musel zůstat a dělat čestného strážce vrátek. Aby toho nebylo málo, spoluhráči se na něj domluvili a pohlídali si, aby prohrál kámen-nůžky-papír a musel sbírat puky. Podle toho se celý zápas tvářil. Otvírat a zavírat se mu nechtělo, v jednu chvíli se dokonce dožadoval u pana Podlahy hokejky, aby jako nemusel vstávat. Ve třetí třetině se mu nálada zlepšila, a tak nám na té střídačce i zatrsal.

Když už jsem u těch nehokejových věcí, tak vám třeba řeknu, že se s novou sezónou objevily i nové fanynky. Celou přípravu se kolem motají dvě slečny, může jim být tak deset (mám špatný odhad), a každý zápas si vyškemrají podpis u nějakého hráče. Dneska si dokonce připravily plakáty, což jsem sice na vlastní oči neviděla, ale informoval nás o tom náš agent úplně nahoře na tribuně :D Během první přestávky jsem plakáty viděla v celé jejich kráse. Chci být zase děcko.
No ale! Slečny mají dobrý vkus, a krom jiného si nachystaly i cosi pro kapitána Kubu Bartoně, který vždycky chvilku posedává na střídačce, cuchá si svou hřívu a až pak se odebere do šaten. Takže si na něj holky počíhaly a šly si pro podpis. A oh boooože, mě z toho tak bolel obličej, jak jsem se smála :D Baruna je prostě poklad, na holky se culil jak měsíček na hnoji, rudej byl až za ušima, no úplně mi to připomnělo, jak mi důležitě podepisoval dres :D :D Slečny odešly celé odvařené a já se jim ani nedivím.

Dost už o dění na střídačce, na ledě se totiž odehrával dost možná nejzajímavější zápas přípravy. Váhám mezi tímto a úplně prvním, který má body především za ty parádní přesilovky. Pro dnešek hovoří především ty krásné herní momenty. Takové krásné kombinace, jaké mazané přihrávky! Ale všeho s mírou, po každém kouzelném úseku přišel moment, kdy oba týmy předváděly ukázkovou plácanou. 
Ne, že by naši chlapci přehrávali Znojmo celý zápas, to rozhodně ne, ale když už se dostali ke slovu, dokázali soupeře efektně zatlačit a své výhody náležitě využít. Jako první se prosadil Oldřich Heža, a to už po dvou minutách hry. Připomenu jen, že v předchozím střetnutí se Znojmo dostalo rychle do vedení 3:0, tudíž dnes měli naši borci nejspíš za úkol jim v tom co nejlépe zabránit.

Hned v první minutě druhé třetiny sice Znojmo vyrovnalo, ale vzápětí jim radost překazil Richard Diviš. Cestí si tuhle stěžovala, že je sice Richard celý Kosťa Glazačev, ale správný Kosťa dává vtipné góly. Richard si její stížnost vzal k srdci a dal vtipný gól. Radost měl obrovskou, ještě navíc měl v obraně Bartoně, celá lajna vytlemená, no jak se vám takový hokej může nelíbit?! :D
Diviš svou trefou odstartoval důležitou desetiminutovku - za další tři minuty zvyšoval Bartoň parádní střelou od modré a za další čtyři minuty si s hostujícím brankářem pohrál Matěj Pekr - vytáhl ho z brány, tu si pěkně objel a doklepl mu to tam v druhém rohu, jen pár sekund po konci našeho oslabení. Úchvatná krasojízda!
Na závěr druhé třetiny upravoval skóre jeden z hráčů Znojma a do šaten se tak šlo za stavu 4:2 pro domácí.


Napětí se fanoušci dočkali na úvod posledního dějství, kdy po dvou minutách hry Znojemští snižovali na 4:3. Jakožto prohrávající tým ale museli otevřít hru, čehož využil již zmíněný Tomáš Smetana. Nadšený byl jako malej, no aby ne, když to byl (tuším) jeho první zápas za áčko Mory vůbec.
V závěru zápasu se už Znojmo k ničemu nezmohlo, a tak naši chlapci slavně zvítězili 5:3. Aby to ale neznělo tak hezky, nedali ani jeden gól z přesilovky, a to Znojemští faulovali hned šestkrát, jednou šli dokonce do třech, i když aby nikomu nekřivdila, tak se taky nejmíň jedno vyloučení krylo s vyloučením našeho hráče.


Abych neměla hokeje málo, početla jsem si před i po zápase na fóru.
Oblíbenou kratochvílí diskutujících je kritizovat Míšu Nedbálka, který nikdy nevystřelí, všechno zkazí, ruce má obě levý a ještě má nos nakřivo! K němu se teď přidal Kuba Bartoň, který je pro změnu pomalý stroj na megachyby, moc fauluje, má moc vlasů, moc se směje a lidi moc vyvolávaj jeho jméno. Jediný schopný je podle všeho Jirka Ondrušek, který nikdy nechybuje, vždy se dobře rozhoduje, a kdyby bylo potřeba, zvládl by určitě soupeři i jednu natáhnout - zkrátka elitní prvoligový obránce.
Někdo poznamenal, že se pořád kritizuje, ale na hráče, co si zaslouží pochvalu, si nikdo ani nevzpomene. Samozřejmě žádného pochvalyhodného hráče nenapsal.
Já fakt nevím, jak moc je ten výhled zkreslený tam někde z kotle nebo zpod střechy nebo kde to ti experti vlastně sedaj a ani mě to moc nezajímá. Spíš mě baví, jak se neustále vytahují ty samé věci dokola, opakují se až do zblbnutí a půlka lidí to papouškuje jako nějakou mantru, aniž by snad měla potřebu zápas nějak jako sledovat. V týmu momentálně není ani jeden obránce, který by byl dokonalý, nebo alespoň nedělal chyby. Takový obránce je totiž jako jednorožec, a kolik vás kdy vidělo jednorožce?
Taky si stěžovali, že v obraně není žádný velký hráč, kdosi se ptal po Kotvanovi (k tomu snad jen: haha, to určitě) a vůbec by to chtělo někoho těžkého. Přitom Škůrek z juniorky se jim nelíbil, protože prý je pomalý. Jenže haló, né každý velký hráč je Arťuchin, aby jel na turbo, a většinou čím víc kilo, tím menší rychlost, to je jakási přímá úměra při pohybu po rovném povrchu.

Přes neustálou kritiku si nikdo nevšímá, co za umělce roste třeba z Robina Staňka. BRObin dlouho praktikoval poměrně jednoduchý hokej ve stylu přihrávka - hit na hraně pravidel - střídačka/trestná. A teď? Vezme puk, klidně si s ním pohraje, sebevědomě ho zaveze třeba až k bráně soupeře, kde ho nějak rozumně využije. Zkrátka se na něj dobře kouká, no. 

Já fakt nechci nikomu kecat do názorů, ale přijde mi to celé strašně přitažené za vlasy. Zdá se mi, že některá jména se objevují znovu a znovu, prostě jenom proto, že si někdo zvykl, že je tam furt vidí napsaný. Ále ono je to vlastně fuk, aspoň do té doby, než s těmito názory dotyční nastoupí na led. Znáte to - když vám někdo něco zkritizuje, nikdy už nejste schopní to dělat tak nějak automaticky.


Tomáš Halász dneska zachytal parádně, baví mě víc a víc, doufám, že mu ta forma vydrží! Mrskal sebou v tom brankovišti jako ryba na suchu, přesouval se parádně a chytal i pěkné záludnosti. Vyražené puky nelítají soupeři rovnou na hokejky, což je taky bomba. Dneska udělal jenom jednu chybu, kdy se nějak zapomněl za bránou, ale spolehlivá dvojka Bartoň - Ondrušek ho na tu chvilku zdatně zastoupila.
On a Diviš se mi z těch nováčků zatím líbí nejvíc. Z Ondřeje Švaňhala mám poněkud smíšené pocity. Tomáš Houdek mě zatím moc nepřesvědčil a jenom mé řádně poděsil svým upřeným pohledem. Co se Tomáše Valenty ze Zlína týče, nevypadá to vůbec špatně, ale dva zápasy jsou nic, uvidíme, jak se předvede do budoucna.


Fotky dneska budou spíš takové... pro náladu :) Akci jsem vyplácala pro redakci, protože jsem byla líná fotit.

Valentovi uletěl puk


trollolol






jako kačenky

kdyby to nebylo poznat, tak to Diviš škrtí Kašíka


Richarde

RICHARDE

jednou za občas nám tu píská Milan Minář, což je super, protože je to elitka

Další zápas olomoucký zimák uvidí až za týden. Souboj s Jihlavou je posledním přípravným zápasem a pak už jedeme na ostro. Ladíme! 

Kdyby vás to zajímalo, zvládla jsem celou autoškolu na první pokus, takže až palivo přestane stát majland a já budu mít nějaké vozítko a čas, tak třeba uvidíte hokej i z jiných stadionů. To přijde.

6 komentářů:

  1. richarde
    Richarde
    RICHARDE PLS
    RICHARDE

    Já se na to fórum jednou zaregistruju a pak mi dají ban na život. Chudák Nedbi. Nedbi nečti to, čti tohle.

    OdpovědětVymazat
  2. Je mi Káši docela líto (:D). Ale tos měla vidět mě a Black, dovalily jsme si na rozbruslení a vidíme brankáře a KAŠÍK a jenom "je tadyy" jen mi hlava nebrala proč má tu Kevinovu masku a řešily jsem, že si zapomněl masku, že má pučenou aj výstroj (což na jednu stranu nám přišlo divný a na druhé jsme usoudili, že je třeba "putovní" totiž jeho stará :DD)a pak když Kevin jel na střídačku, směrem k nám, už mi přišlo divné a když si sundal tu masku, tak už jsem jenom hleděla stylu "no to si dělaj srandu", tak sme si počkali na soupisku a maj teda štěstí, že to přiznali a nevydávali ho za Kášu! :D
    Koukám, že Tomáš je fotogenický :D
    Snad nikdy jsem neviděla sbírat puky brankáře..Jinak to od nich nebylo vůbec pěkný :D A taky jsem si všimla, že u vás ty puky fakt sbírá jeden. To u nás sbíraj všeci (teda včera jich tam bylo strašně moc, takže sbírala asi jen půlka) a pak dělaj kámen-nůžky-papír vyloženě jen na to, kdo to odnese :D což je opravdu vtipný :D mimochodem jak jsem ti říkala, že bys měla vidět toho Holase, tož on vždycky zdrhá, včera ani nesbíral, tak chtěl utéct rovnou, ale nějak ho tam chytli :D a pak když docela rychle vypadl, tak si tam pěkně počkal a vysmíval se :D a když to onehda projel a měl brat puky, tak taky zdrhal-ale marně no :DD
    Jinak ty fotky ikdyž na nich nejsou vyloženě akce jsou parádní..možná se mi dokonce líbí aj víc než obvykle ;D a ty "Richarde" jsou nejlepší :DD
    jinak k autoškole gratuluji ;)
    jo a není škoda psát písemky na soupisku? :D ikdyž já bych se tomu zas hodně smála, takže by učitelé zas šíleli :DD
    Jak píšeš o nových fanynkách, tak si mi připomněla, jak jsem si včera počkala na Zdeňu :DD Jinak s Black jsme na tebe mysleli během zápasu často (a docela si mi chyběla, když jsem potřebovala někoho kdo by mi potvrdil jestli před nama opravdu seděl Kuba Šlahař :D nakonec jsem usoudila, že třeba nejsu uplně blbá a že to on určitě byl :D) ale uplně jsme na tebe myslely, když byl na ledě aj Horák aj Okál. ;) Black se to snažila vyfotit, ale prý jí ujeli :D.
    a nevím proč, ale líbí se mi ten odstaveček o "Brobinovi" ;D
    ps: omlouvám se za slohovku

    OdpovědětVymazat
  3. Slohovky nebudou, Alli napsala všechno a víc, než já vůbec vím. Kašík mě naštval. Nebo spíš ti, co vám jako dvojku nemohli dat někoho z juniorů. Nebo si vzít Kevina. Ještě víc mě naštvali ti, co Kevinovi dali Kášův dres. Takhle nás balamutit, smradi. A ty fotky nejsou. Když jsem měla schovaný foťák, stáli na mstě. Když jsem ho vytáhla, lítali jak čamrdy. Do háje s nima, fakt:D

    OdpovědětVymazat
  4. Chudinky malé fanynky. Mě to též připomnělo jednu vtipnou chvilku s Dobráskem, který se rozplýval nad fotkou s ním, kterou jsem si nechala udělat jako plakát a dala mu to podepsat. To byla legrace na té autogramiádě najednou. Obtěžoval i okolní sedící spoluhráče a nadšeně jim to ukazovat. Chvilkami mi to připadalo, že mi to snad ani nevrátí a udělá si domů kopii :D s hokejisty je prostě legrace.

    Ano fóra prvoligových klubů. Naprosto přesně si to vystihla a podepisuju se pod to. Zároveň si mě uklidnila, že v tom nejsme sami. U nás si momentálně všichni stěžují a rvou vlasy nad tím, že pořád přešlapujeme na místě. Názory se opakují do zblbnutí. No, diť si to už nahoře vystihla, tak Lucie už nepiš:DD

    Souhlasím s Allie u nás to máme s tím sbíráním puků úplně stejně. Seberou je ti nejmladší a pak si střihnou, kdo to odnese. U golmana to vidím vážně poprvé:D

    Jak se jmenuje "Richard" příjmením? :D

    OdpovědětVymazat
  5. RE: Je plno Richardů! Čtu je odshora dolu :D Mě jen nedošlo, že ten borec, který dal vtipný gól je nakonec ten stejný Richard jako dole:D

    OdpovědětVymazat