pátek 15. srpna 2014

Řekni, kde ti hráči jsou...

Čtvrtý přípravný zápas přivedl na led Olomouce tým z Pardubic.


Perníkáři přes léto pěkně posílili a pak ty zajímavé posily nechali doma...

No, ne že by na tom domácí byli líp, protože všichni mí hlavní oblíbenci posedávali na tribuně. Ale tak od toho je příprava, aby si trenéři prohlédli opravdu všechny. A fanoušci taky. A fotografové. A tak vůbec.


Ale i tak jsem trucovala, že Pardubice nechaly Čáslavu i Marcinka doma. Ty dva jsem teda neviděla, ale zato jsem viděla Davida Krejčího, heč! :D Ani ten Tomáš Halász si nezachytal. Fanoušci ho i tak ale několikrát vyvolávali, což bylo moc hezké gesto. 
Zkrátka a dobře oba týmy tvořili hlavně mladí hráči, nováčci a všichni ti, co o místo v sestavě teprve bojují. Za olomoucký tým měla původně nastoupil super čerstvá posila z Finska, Joni Tuominen, který je zde zatím na zkoušku Ten si ale nakonec musel počkat až na čtvrtek.


Lukáš Nahodil

Do brány Olomouce se postavil Jiří Trvaj, který si tak na svém novém domácím ledě odbyl premiéru. Ale že to tedy byl nástup!
První třetina byla... Pro mě velmi překvapivá, a to hlavně proto, že se Pardubice vlastně ani moc k ničemu nedostaly. Jejich největší šancí byla chyba Trvaje, který nestihl dost dobře přikrýt puk, jenž si pak hráči přehazovali z hokejky na hokejku jako horký brambor. Kohouti trestali stylem nedáš-dostaneš a Pardubicím pěkně nandal Dávid Buc z přihrávky Diviše. 
O něco později jim nandal i Pavel Patera, pro kterého to byl premiérový gól v dresu Olomouce. Tak všichni doufáme, že nebyl poslední. Nemyslím si. I když Patera, jak sám přiznal, nepodal v předchozích zápasech optimální výkon, tentokrát opravdu bylo vidět, proč je to pan hokejista. A to jsem si jistá, že to hlavní wow teprve přijde se začátkem ligy.
Pardubice vypadaly dosavadním vývojem zápasu poněkud zaskočeny, čehož využil Lukáš Králík, který zvyšoval na 3:0. Početné publikum jásalo, atmosféra byla skvělá a kdyby býval člověk nevěděl, co se to v Olomouci na zimáku hraje, nejspíš by si myslel, že už jde o všechno. A vůbec, je to pěkné, když se po létech chození na hokej člověk dočká toho, že na přípravu není tak nějak... sám s dalšími pěti stovkami nadšenců.


Na začátku druhé třetiny si opět užili gólové radosti domácí fanoušci, když se trefil Aleš Jergl. Vinou vyloučení se pak Pardubice dostaly do několika šancí a zjevně jim narostlo sebevědomí, když zjistili, že se občas nějaká ta mezírka v obraně najde. Bohužel pro ně, kolem Trvaje žádné díry nebyly. Bránu ucpal i mladičký gólman hostů a tak byl s jásáním utrum :D


Ve třetí třetině měly možná o něco víc ze hry Pardubice. Byly u puku, útok střídal útok, ale platné jim to nic nebylo. A to ani potom, co pár minut před koncem viditelně hrábli až na dno svých sil a přešli ještě na větší obrátky. Olomoucká obrana v čele s neprůstřelným gólmanem zkrátka držela. Šance domácích v posledním dějství byly spíše sporadické, ale to divákům samozřejmě nějak moc nevadilo, protože skóre 4:0 hovořilo jasně. A tak všichni s radostí fandili, zpívali chorál za chorálem a zkrátka to bylo pěkné.


Fotila jsem jako někdo, kdo byl hodně unavený, takže ne úplně nejlíp. A taky ne úplně bezpečně, protože jsem úplně cítila, jak mám šíííleně zpomalené reakce a jenom jsem čekala, kdy dostanu pukem. Jak vidíte, pukem jsem nedostala. Hurá sláva! Poměrně zajímavé mi přišlo, že za celý zápas byla přede mnou asi jenom tři nebo čtyři vhazování, takže nějaké "portréty" se tentokrát moc nekonaly.

Tomáš Halász

Alex Rašner

Ladislav Havlík

Jan Jaroměřský


Aleš Jergl

Jiří Trvaj



Marek Laš

Dávid Buc


Jan Dresler




Peter Zuzin


Jan Kolář



Že by Jiří Půhoný?

Staněk, Škůrek, Buc







Protože jsem lidumil a protože jsem tenhle článek docela odkládala, tak vám rovnou povím, jak dopadla čtvrteční odveta, která se ale nehrála v Pardubicích, ale ve Žďáru nad Sázavou. Oba týmy nastoupily už víceméně v plných sestavách (jak jen je možné mít během přípravy pevnou sestavu) a po většinu hry z toho těžil soupeř Olomouce. Perníkáři vedli zhruba polovinu utkání 2:0 a o vedení přišli doslova jen pár desítek vteřin před koncem utkání. Z nějakého důvodu se nekonalo prodloužení a v nájezdech nakonec byli úspěšnější Kohouti, zásluhou Jakuba Mataie. Zkrátka mají kluci silnou vůli a ještě lepší koncovku.

2 komentáře:

  1. Jsem hrozně ráda, že lidi vyvolávali Hallyho, i když jsem samozřejmě slyšela názory, že by k nám už neměl lézt, protože nás zradil - k tomu ale už prostě není co říct, lidi jsou tutani (slušně řečeno)...

    Jinak samozřejmě povedené fotky a souhlasím s tím, že Pavel Patera začíná dostávat do tempa - těším se na to, až vypukne extraliga a on ukáže, proč je to tak ceněný hráč! :)

    OdpovědětVymazat