pátek 1. srpna 2014

Jak jsem byla v nové hale

Když mi můj kolega Míra řekl, že mají jedno volné místo v autě do Třince, moc dlouho jsem neváhala. 
Nejenom, že mi hokej už sakra chyběl, ale navíc mi byl tým Ocelářů vždycky celkem sympatický. No, a taky tam právě otevřeli zbrusu novou Werk arénu.


Občas je fajn jet se podívat, jestli je opravdu za plotem tráva zelenější.

Co se postupu do Extraligy týče, pro olomoucký tým je jistě velkým plusem, že má nyní mnohem více soupeřů v příjemné dojezdové vzdálenosti. Jedním z týmů, který je, dá se říct, za rohem, jsou i Oceláři z Třince. Naše malá výprava o pěti lidech vyrazil v devět a o čtvrt na jedenáct už jsme byli u haly, kde nás čekala...

...sakra dlouhá fronta. Ne, není to tak, že by se celý Třinec a okolí přímo klepal na olomoucké Kohouty. Bohužel. To jenom měli na kasách tak trošku technické problémy. Pokladny mají, pokud jsem dobře koukala, všehovšudy dvě – u každého vchodu jednu. To, že má taková velká hala jenom dva vchody, je kapitola sama o sobě. Zkrátka a dobře, na kasách byl problém a za nějakých 15 minut jsme se posunuli jenom o pár metrů. Začalo nám být už celkem jasné, že pokud se nestane zázrak, začátek utkání nestíháme. 
Lidi samozřejmě začínali být nervózní a neustále někdo chodil za sekuriťákem, co stál u pokladny. Spousta lidí také odešla v momentě, kdy už zápas začal a fronta se stále nehýbala. Informace nakonec byla taková, že je celá hala vyprodaná, krom 220 míst v sektoru hostů. jenže ty prý nejde momentálně z nějakého důvodu prodat. To bylo vlastně nakonec naše jediné štěstí, protože jsme se spolu se skupinkou kotelníků dokázali nějak zmobilizovat a koupit si lístky pro sebe dřív, než je prodali domácím fanouškům. Ostatní lidi v řadě z toho neměli radost, spíš naopak. Nějak jim nelezlo do hlavy, že sektor hostů je v prvé řadě pro hosty, a bylo by tedy tak trochu nefér sektor vyprodat dřív, než jsou vůbec "odbaveni" hosté.
Do haly jsme se nakonec dostali asi pět nebo šest minut před koncem první části a k našemu překvapení byla zaplněná maximálně ze třetiny...


Naši borci na ledě to ale měli dobře vymyšlený, protože s gólama počkali, až si pěkně posedáme :D Skóre otevřel Tomáš Houdek a hele, to je fakt jako super, že jsem viděla jeho první gól v nové sezóně, příprava nepříprava! Chvilku po něm se trefil i Jan Knotek, takže jsme po první třetině měli hezké vedení 0:2.
Hlasatel v hale mě pobavil prohlášením, že to "pro naše barvy nevypadá moc dobře". No, tak ještě, že jsou barvami obou týmů bílá a červená.

Tomáš Houdek

Druhá třetina nabídla moc pěkný a napínavý hokej, ale žádný gól. 
Třetí třetina pro nás nezačala vůbec dobře, Třinec v úplném úvodu skóroval. Houdy marně lezl do brány a hrál si na gólmana. Prakticky celou třetinu domácí tlačili na naše hráče, kteří se k ničemu nedostali, a když už se dostali k puku, nebyli si schopní normálně nahrát. Nedohráli Kucharda s Houdym, protože nevím proč. Taky důvod! Nicméně Olomoučtí i přesto slavně zvítězili, tudíž výjezd může být prohlášen za úspěšný.


Za Třinec nastoupila hromada kluků, co u nás byla na hostování nebo střídavých startech – Hrňa, Kindl, Rufer, Matuš a Marosz.
U nás se zase snažili ukázat v co nejlepším světle hráči, co jsou tu na zkoušku. Pro některé z nich, jmenovitě pro Patrika Machače a Petera Hraška, to byla v Třinci konečná. Za dva týdny tréninků na ledě a dvě přátelská utkání trenéry o svých kvalitách nepřesvědčili. K týmu už se v dohledné době nepřidá ani Dominik Novotný, který jde na zkoušku do prvoligové Třebíče. Snad se mu bude dařit, v jeho věku je pro něj stejně nejdůležitější co nejvíc hrát.

Co se nové Werk arény týče, je co závidět. I přes problémy na kase, i přes to, že nám celou dobu neuvěřitelně táhlo na záda ze zbytečně zaplé klimatizace, a i přes to, že jakýsi "dietní párek" stojí šílených čtyřicet korun. Kdo ví, třeba je fakt dobrý, já nic neochutnávala. Jediným opravdovým záporem je, řekla bych, ta komorní atmosféra, která je pro ty supermoderní haly tak nějak typická. Je ale klidně možné, že publikum bylo ticho prostě proto, že to byla jenom příprava a tribuny byly poloprázdné, nevím.

Fotila jsem ze sektoru hostů a podle toho to i vypadá :D





Jiří Ondrušek


Dávid Buc

Jan Dresler




Martin Vyrůbalík


Tak dokud nevyplazuje jazyk na soupeře... :D



Radim Kucharczyk

Celkem nezvyk, vidět nehrající hráče sledovat zápas, co? Obvykle všichni koukaj do mobilů...

Rostislav Marosz

4 komentáře:

  1. "asi pět nebo šest minut před koncem třetí třetiny" - tady asi malá chybička (první třetiny?)

    Olomouc má hrať 2.9. v Nitre. Nechystáš sa náhodou aj tam? :-) (to už je ale dálka) Nie som odtiaľ, ale pravidelne tam cestujem; možno sa mi tam podarí dostať.

    btw... pozeral som aj program prípravy HC, vidím tam 7.8. Dinamo Minsk. Tak na ten report + foto sa už teším (dúfam, že sa podarí zúčastniť). :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oj, děkuji, hned to opravím :) Teď koukám, že celá ta věta je nějaká ošklivá... :D

      Bohužel, Nitra je opravdu celkem z ruky. Respektive, ne, že by mě nějak přešel můj zápal pro hokejovou turistiku, ale to bych hodně rychle přišla o veškeré finance :D

      Na Dinamo se taky moc těším, doufám, že budou hrát i jejich hvězdy typu Kaljužnyj, nebo právě nová posila Cheechoo. Jsem zvědavá na zájem fanoušků, protože sice je to KHL, ale většina lidí to moc nesleduje, tím spíš běloruský hokej jako takový.

      Vymazat
    2. Je to opravdu daleko, aj pre mňa zo severu SK.

      Som zvedavý, včera myslím rozstrieľali Slovan 6:0. Snáď prídu v plnej zbroji.

      Vymazat
  2. Za prvé - Rosťa mi chybí :(
    Za druhé - Buc a Dressler se mi z nějakýho důvodu neskutečně pletou
    Za třetí - Mozkomor!

    OdpovědětVymazat