čtvrtek 19. září 2013

Hlava, ramena, kolena, palce... ZÁDA!

Třetí kolo 1. ligy a druhý domácí zápas HC Olomouc k nám na Hanou přinesli SK Kadaň.
Kadaň je, jak jistě všichni ví, farmou Chomutova, na rukávech dresů má malinkatá loga Pirátů a v sestavě pár celkem zajímavých jmen. Být farmářským týmem výhledově moc praktické není, pokud pomýšlíte na postup, ale občas se do týmu můžou zatoulat vážně šikovní kluci.


Co z toho plynulo pro domácí borce?

Mezi tyčemi byl opět Tomáš Vošvrda, v obraně místo Janáčka válel sedmnáctiletý Alex Rašner a útok zůstal prakticky nezměněn – jako třináctý útočník byl sice vedený Aleš Jergl, ale do utkání nakonec bohužel nezasáhl.

Tomáš Vošvrda

Na soupisku Kadaně jsem poněkud neuváženě koukla jen zběžně. Ihned jsem si všimla Nikoly Gajovského, který prostě navždycky bude barážové štístko, co ale Extraligu vidí tak leda z rychlíku (a to sakra není fér!), a který vždycky se železnou pravidelností zatápí na ledě nejvíc a boha, hraj za nás a ne proti nám, jo? Koukáním na hráče samotné jsem pak vykoukala, že v bráně byl Jan Strmeň (moc pěkná maska s logem Pirátů). 
A kdybych si bývala tu soupisku přečetla pořádně, tak bych se taky tak příjemně nelekla, když jsem si v půlce utkání všimla, že je na ledě i Radek Havel, který mě zaujal v minulé sezóně během playoff juniorů, kdy sem dorazil (nečekaně) s chomutovským týmem. Z ledu mimochodem málem neslezl, dostával hodně prostoru při přesilovkách a srazil Řepovi helmu, když se sudí nedíval. No jo :D

Radek Havel

Začali jsme dobře. Během prvních pěti minut se kluci prosadili hned dvakrát – přesněji to byl Radim Kucharczyk a nováček Denis Kindl. Zeptala jsem se Cestí, kolik to tipuje na konci. Prohlásila, že je to zas přejde a že to bude 3:2. Vlastně měla pravdu. Domácí sice dali dva rychlé góly, ale pak to začalo drhnout.
Aby nám to nebylo líto, tak šli kluci do čtyř. Kadaň měla tu přesilovku tak dobře zahranou, že se nepodařilo vyhodit snad ani jednou, z čehož jasně plyne, že čtverka hráčů na ledě už sotva pletla nohama, když to tam kadaňský Jíra trefil.
Pak už to jenom zacinkalo o tyčku a první třetina zanechala v olomouckých fanoušcích poněkud smíšené pocity.


Druhou třetinu uvedly přesilovky domácích, ale byly, řekněme, dost jalové. Na další góly jsme si museli počkat až do druhé poloviny utkání. Nejdříve se prosadil Lukáš Králík z přihrávky Švaňhala. O pár minut později mohl ve vlastním oslabení slavit gól sám Ondřej Švaňhal, když do brány odklepl odražený puk ze střely Kindla. Pro Kindla to byl už třetí bod tohoto utkání, za gól a dvě asistence.


V poslední dvacetiminutovce už gól (naštěstí) nepadl. Domácí se většinu času bránili výpadům Kadaně a třeba já se bála o skóre i s pouhými třemi minutami do konce. Asi to moc prožívám :D
Děkovačka byla super, dokonce ani nezhasli, no co víc si přát? :D

Pavel Selingr

Matěj Pekr uprostřed


Mario Cartelli si vždycky stoupne do toho stinného pruhu a pak to podle toho vypadá

Tomáš Halász

Ondřej Švaňhal

Radim Kucharczyk


Richard Diviš

Jan Jaroměřský












Jiří Řípa









No a to světlo na zimáku je horší a horší...

1 komentář:

  1. mám je prostě přečtený...skoro :D
    nutno uznat, že v kadani se koncentruje kvalitní kousek chomutova..gah

    OdpovědětVymazat