středa 8. května 2013

Your princess is in another castle

Po vsuvce s HCO a inlajnem se konečně dostáváme k dalšímu setu fotografií z Českých hokejových her v Brně. Jako druhý zápas bylo na programu střetnutí mezi Českem a Švédskem, které se hrálo v sobotu.


Začnu tím, jak jsem pro tyhle fotky strašně trpěla, ok. Jelikož nás s Cestí čekaly téměř poslední školní povinnosti, nemohly jsme si dovolit zůstat v Brně už od čtvrtka, kdy se hrál první zápas. A protože v pátek už bylo celkem k ničemu jezdit na místo (abychom seděly jak pecky u Ronda a koukaly), tak jsme se na jih vydaly až právě v sobotu. 
Nespaly jsme, pro změnu, v hotelu, ale u velevstřícné Black, kde už ostatně nocovala i Alli, tudíž jsme tam udělaly takové pěkné zlínsko-olomoucké kombo. Postaraly se o nás dobře a patří jim obrovský dík, protože jinak bych asi někde usnula ve stoje nebo tak něco a ty fotky by stály za... no za za za.
Tak jako tak byla sobota dobrá výzva, jelikož zkuste si vstávat v pět, v sedm čekat na vlak, pak chcípat v Brně, pak mít moment z Rusů, nafotit dva zápasy... Usnula jsem jako miminko :D V pět jsem sice byla vzhůru, ovšem to jsem se divila, proč mě nebudí hladový kocour... :D
Jo, taky mi Alli dovezla kartičky vybraných Zlíňáků a plakát Ševců; já naoplátku doručila plakát Mory, několik kartiček Káši a jednu Oldy Kotvana. A nakonec jsem dostala i kartičku Maria Cartelliho, kterou Black vzala kdo ví kde - "Jak se ten tvůj Mario jmenoval..?"


Během fotbálku mě totálně zabil Linus Omark. Ten mě sice zabíjí už několik let, už co byl kdysi v Dynamu Moskva (a jeho bff byl Harju s Komarovem a žili všichni spolu a byli děsně super), co odešel do Ameriky, jenom aby se vrátil a zamířil do Švýcarska, na EHT mi utíkal, a když neutíká, tak mám plné ruce a....a mám strašně moc Linus feels, ok. Ovšem zrovna v sobotu při fotbálku jsem měla dost, jelikož Linus zjevně neměl čas na takové prkotiny, jako je stříhání vlasů. Což by nebyl problém, kdyby si třeba vzal čelenku, ale proč by to dělal, když může každých deset minut prohrábnout tu hřívu rukou, že. Úplný konec všeho ale byl, když mu to začalo lézt na nervy a udělal si culík. Jenže... ona to byla spíš taková ta "velerybka" a z Linuse - hokejisty byl najednou Linus - princezna.

Fotek je málo, necelých 70, holt se mi jich víc nelíbilo, ačkoliv jich bylo kolem pěti set. A i to málo, co tady je, je takové "pseudoumělecké cosi" - některé fotky vypadají tak nějak všelijak :D



Na fotografie se vztahují veškerá autorská práva.
ALL RIGHTS RESERVED
(if you copy or use these photos otherwise without my permission, I will find you and I will kill you; you've been warned)

Jimmie Ericsson

Niclas Andersén

Petter Granberg

Linus Omark

Joacim Eriksson

Daniel Rahimi

Nicklas Danielsson

Staffan Kronwall


Johan Fransson


Pavel Francouz


Linus Klasen

Francouz s Janem Kovářem

y u no go back to SKA?!





Jonas Andersson

Lukáš Kašpar





Petr Čáslava

Ivan Rachůnek



Marek Trončinský


Robert Rosén


Tomáš Voráček

Alexander Salák



Tomáš Linhart

Niklas Persson

Joel Lundqvist

Calle Järnkrok

Jimmy Wixtrom aka dvorní fotograf švédského nároďáku a taky majitel foťáku, se kterým fotil Usain Bolt ;)











Johan Gustafsson


Oscar Lindberg







Čáslavo pls





Fotky ze zápasu Rusko - Finsko už jsou hotové a nahrané na web; článek je taky napsaný, takže počítám, že do konce (pracovního) týdne bych to mohla dát dohromady ;)

2 komentáře:

  1. Není zač, když bude třeba (jakože co jsem pochopila cestí, tak už asi nebude, ale kdyby náhodou), není problém u nás zase nocovat. Místa dost:)

    Kartičku mám pravděpodobně z nějakého mého záchvatu "koupím si strašně drahý balíček kartiček, které mi stejně budou k prdu", ale už to bude asi nějaký ten pátek zpátky. A jméno si holt nepamatuju.

    Kocoura nemáme, ale příští rok by měl být potkat..může tě budit on :D

    Chceme vidět Omarka s culíkem, och bože, to mi nedělej!

    Pavel tam sedí jak bobeček, z pod masky vykukujou tak smutné očička, že by mu člověk dal lízátko.

    Z Joela aby měl člověk šok..to sice bylo až v neděli, ale on si jen tak přijde a jen tak si za nás sedne a vůbec ho nezajímá, že by ho třeba někdo mohl znát!

    OdpovědětVymazat
  2. Bravó za foto Järnkroka (samozrejme aj za ostatné). V lete odchádza do AHL a o rok dva snáď aj do Detroitu. Foto môže byť za pár rokov cenná - I guess (rastie z neho skvelý hokejista).

    Mal by som jeden tip... Všimol som si, že všetky foto, čo nahrávaš do článkov, nahrávaš v pôvodnej veľkosti, no zmenšuješ na rozmer stránky (v tomto prípade šírka 640 px). Pre ten rozklik a detail je to naozaj skvelé, no z tých praktických skúseností (napr. práve u tohto článku) plynie, že článok sa strašne dlho načítava a internet (i ten rýchlejší) môže výrazne spomaliť, ba až zamrznúť. Samozrejme, mnohých ľudí to môže odradiť, a čo je horšie, umelo zmenšené foto sa nezvyknú objavovať vo vyhľadávačoch, takže človek prichádza aj o návštevnosť. A to je dozaista škoda. Určite vieš, čo z toho plynie - pri úprave foto ešte pred vložením (na pevný rozmer, kt. sa v článku nijak neupravuje) sa článok načíta rýchlo, bo foto majú menšiu veľkosť (aj keď je pravdou, že kvalita zobrazenia môže klesnúť), a nadôvažok sa všetky tie skvelé fotky dostanú do vyhľadávača, takže si ich nájde ešte viac ľudí.

    S touto vecou som sa stretol aj u jednej tvojej čitateľky, ktorá sem pravidelne chodieva a pravidelne komentuje. Teraz neviem presne, o koho ide, je to tuším blog o HC Zlín, a tuším, že funguje na Blog.cz. Strašne rád bych ho navštevoval a komentoval, no pri dvoch mojich pokusoch internet "zhasol", bo tam bol rovnaký problém - fotky úchvatné, no veľké a na blogu zmenšené len umelo. Takže nakoniec som sa ešte nedostal ani k tomu, aby som autorke aspoň napísal, že sa mi jej blog páči. Píšem to sem (snáď to nevadí) s nádejou, že si toho všimne.

    Samozrejme, je to len tip, ktorý vôbec nemusíš brať v úvahu. :-)

    Keep up the good work! :-)

    OdpovědětVymazat