středa 10. dubna 2013

Ta bolest, ta bolest!

Kluci z HC Olomouc nám nadělili naprosto parádní sezónu s baráží jako třešničkou na dortu. Jsem strašně ráda, že v dubnu chodím pravidelně na hokej. Snad jen mi trošku vadí, že jak se letos doma pořád vyhrávalo, tak jsem si nezvykla na prohry. Když člověk sleduje svůj tým prohrát skrz textový přenos, anebo i videa, tak je to takové... Zkrátka na živo je to mnohem syrovější, tím spíš když vidíte ty ztrápené výrazy svých oblíbených hráčů. V úterý to až bodalo u srdce.
Nerada píšu o prohrách.


Nemám ráda tým z Mladé Boleslavi. Jsou mi nějací nesympatičtí a s každým zápasem to je horší a horší. Jsem ráda, že to letos s nimi bylo doma naposled.

A dneska si k tomu pustíme tohle, protože zaprvé mám ráda zvuk houslí a zadruhé se to tak hodí k té náladě, co momentálně panuje v olomouckém hokeji*. Film, ze kterého tahle hudba je, si plánuju na dobu, až se budu muset učit na maturitu ;)
*aspoň mně to tak přijde, no


Do zápasu nenastoupil z mně neznámých důvodů Jiří Řípa. Chyběl taky Robin Staněk, který po srážce se spoluhráčem Křížem nedohrál poslední zápas v Liberci. Stále také chybí Roman Kadela, který prý je také zraněn.
Do sestavy naopak opět zapadl Zbyněk Hampl. Jako třináctý útočník mrzl na lavičce Jakub Lehečka a vedle něj dělal sedmého beka Alex Rašner.
V bráně opět startoval Libor Kašík.

Začali jsme líp, ale bylo nám to k ničemu. V páté minutě skóroval v přesilovce soupeř, když si puk do brány srazil jeden z domácích obránců. Následně celý stadion viděl, jak hoši nejsou schopní využít přesilovku 5 na 3. V reakci na to se předvedli místní idioti, co začali tým vypískávat. Nemám slov pro některé lidi, fakt. Tak je kucí pěkně umlčeli využitím běžné přesilovky - střelu Kuby Bartoně (hodnej, měla jsem po dlouhé době na sobě dres) přeměnil v gól Milan Ministr. Tento úspěch ze třinácté minuty první třetiny bylo to jediné, co olomouckého fanouška za zbytek večera potěšilo.


Kohouti mají poslední dobou produktivitu asi takovou, jako student měsíc před maturou - tedy téměř žádnou. Když už si vytvoří šanci (otevřou sešit), tak puk letí kamsi do háje (dostanou hlad/usnou/čtou knihu), případně brankáři přímo na hruď či do lapačky (nic si nezapamatují). Ne, počkat, když nad tím tak přemýšlím, tak jsem asi produktivnější, než koncovka mého drahého týmu...
Nedáš dostaneš - v osmnácté minutě Bolka přidala druhej do šatny. Ách jo.

Druhá třetina se snad odehrála celá za oslabení jednoho či druhého týmu. Někdy v půlce tam Zbyňovi ruply nervy a šel si sednout na deset minut. To je tím číslem nebo jen tak..? Mezitím Radim Kucharczyk razítkoval tyče jak na běžícím pásu, případně vyklepával lapačku brankáře Valenta.
Poprvé se volalo videorozhodčímu a k úlevě domácích možný gól hostů odmával. Ne, že by nám to nějak extra pomohlo.
Na ten hokej se moc koukat nedalo. Opět se pískalo. Opět jsem kroutila hlavou.


Třetí třetina už byla jen takovým chabým pokusem o cosi. Tedy zpočátku to vypadalo nadějně, dvacet minut je fůra času, ale jak vteřiny ubíhaly, bylo už všem dost jasné, že to nikam nevede. Navíc se ve 45. minutě opět trefila Boleslav a to byl poslední hřebíček do rakve, protože pak už nešlo vůbec nic. Předtím si občas aspoň normálně nahráli.

Atmosféra na zimáku po pěkném úvodu a slabší prostřední dvacetiminutovce nakonec připomínala spíše přípravné utkání. Kotel se ani nesnažil to nějak nabudit, což mě vždycky mrzí. Na jednu stranu chápu, že vyhecovat olomoucké publikum je vážně výzva, na druhou si říkám, že když už jsem v tom kotli, tak řvu furt, ne? O zvukovou kulisu se tak starali hlavně oni pískači, ale ti tak většinou po třetím gólu hostů začali opouštět pozice. Víte, jak je to s těma krysama na lodi, že..? ;)
Fandění si ve finále vzala do rukou hlavně tribuna za trestnými, kdy se dva hloučky pokoušely to nějak roztleskat, ale bylo to spíš jenom takové symbolické, protože se zbytek publika vůbec nechytl. Jeden z těch hloučků mimochodem zdravím :)

Zápas se hodnotí těžko. Nerada ty svoje kluky kritizuju :( Tak spíš napíšu, kdo se mi líbil - vybrala bych Milana Ministra a Romana Ráce. Mini sice promarodil celou sezónu a v playoff to trošku dřelo, ale s každým zápasem je ho na ledě vidět víc a víc, takže jsem moc ráda, že se mu konečně podařilo skórovat. Rácič mě zase nikdy nepřestane oslňovat tou svou bojovností a nekonečnou snaživostí - až do konce tam lítal, no, jako Dráček :)
Trošku mě mrzelo, že alespoň ve třetí třetině se na led nedostali Lehečka s Rašnerem. Těžko by to s nima vypadalo hůř, než jaké to bylo, a třeba by naopak přinesli novou energii. A nebo taky ne, co já vím, nejsem trenér :D

Celkem mě baví, jak se zase sype kritika na trenéry. Jako celkem vtípek, děcka, to jo. Pan Fiala soustavně ten tým táhne stále výš, tak sakra co?! Opět se řve kvůli přesilovkám, které jsou tak to jediné, čím všichni argumentují... Nějak rychle se zapomnělo, že právě v přesilovkách byl tým celou sezónu vůbec nejlepší. To, že se teď hráči bojí vystřelit na bránu je stěží vina trenérů. A vůbec. Nebaví mě tady tohle, furt se hledá, na koho by se házela špína, kdo co kde uplatil a blá. Choďte do divadla, když chcete vědět, jak to skončí...

Snad aby mi to nebylo líto, tak jsem si domů donesla set fakt parádních fotek. Tedy - parádní by byly, kdybych opět neměla křeče do zápěstí a horizont mi pořád neujížděl doprava, ale to se dá částečně napravit. Jejich hlavním kladem je to, že jsou krásně světlé - v tuto část roku už je světlo po dvě třetiny zápasu, navíc tu a tam svítí na led sluníčko, takže krása :)
Soudruzi problém v redakci stále nevyřešili, takže i dnes to nejlepší pod tímto odkazem. Zbytek tady moc akční není, ono se toho fakt moc nedělo :/

Richard Diviš

Lukáš Kucsera a Petr Kolouch



Tomáš Halász

Alexandr Lhotský

Milan Ministr

Alex Rašner

Jakub Lehečka

Zbyněk Hampl

Michal Vodný




Tomáš Valenta


Lukáš Králík si tuhle fotku vyloženě ukradl sám pro sebe... smíšek


spinkutí na Hermana



fotky vyfocený omylem jsou většinou takové prudce umělecké cosi

šplh na Kašíka




Jakub Bartoň

Pavel Selingr








Už zbývají jenom dva domácí zápasy, na obou fotím pro klub, takže kdyby jste se jó nemohli dočkat, tak vždycky večer po zápase mrkněte na stránky klubu ;)
Ani ne týden po posledním zápasu Mory pak jsou EHT, takže až do konce dubna tady bude na co koukat. Tedy pokud se v Brně něco nezměnilo a pustí mi do Ronda s foťákem tak, jak tomu bylo v předchozích letech. Chtěla bych ty fotky repre mít hotové fakt do třicátého, nejpozději do prvního května, protože v pátek (tuším, heh, detaily) jsou pak písemné části maturit z češtiny, takže to chci mít do té doby vyřešené.

1 komentář:

  1. jednou jedinkrát tam nejdu a takový utrápený zápas... to jsem podcenila, to už si nesmím dovolit!
    ale tak za tu propadlou vstupenku přehlídka hezkých fotek...jo, já jsem spokojena kthxbye
    (ty zbyňovy to vyhrály)
    (taky mi došlo, že je to plné úža vousů, které už tu dlouho nebudou *zamáčkla slzu*)

    OdpovědětVymazat