neděle 7. dubna 2013

Já jsem se upísk

V Olomouci jsme se po roce dočkali Pirátů z Chomutova. Říkám si, že sice máme okresní derby se Šumperkem, ale ty nejzákladnější emoce z olomouckého diváka vždycky vytříská právě Chomutov.

reakce fans na rozhodčí
Zápas to byl takový, že jsem si z něj vzpomněla na Divoké sny Maxipsa Fíka, což byla moje nejoblíbenější pohádka, když jsem byla děcko. A ten díl "Jak Fík soudcoval fotbal" jsem měla asi nejradši. Možná by ho měli pouštět na zimáku během rozbruslení, je to celkem poučné.
...a jak to teď tak poslouchám (jo, vyhrabala jsem kazetu z krabice, nešlo odolat), tak je mi líto, že se v pátek na hokeji nějakej ten Fík nenašel, aby nám ten zápas odpískal místo přítomných rozhodčích.

Poslouchat dnes budeme, hm... třeba tohle. Film jsem ještě neviděla, mám?


Jen tak mimochodem - práva na Jakuba Čuříka byla vyměněna do Třebíče, Olomouc za to získala práva na Romana Kadelu
Čúča je mazel snad každého olomouckého fandy, ale už několik sezón po sobě je nám všem jasné, že z toho nic nebude. Všichni mu to přáli, když si ho v začátku sezóny z Prostějova vytáhla Třebíč, a všichni mu to přejí i teď, že se tak nějak "vymanil" ze vztahu k našemu týmu. Nezbývá, než doufat, že se mu bude dařit, byť v dresu soupeře.
Roman posílil HCO krátce před uzávěrkou přestupů a fanoušci si ho rychle oblíbili. Však jim také dal důvod - chyb moc nedělá, je šikovný na puku, má přehled, je rychlý... jó, kdyby v zápase začal dělat to, co předvádí na tréninku, to by lidi teprv koukali!
Já osobně jsem spokojená, mám radost za Čúču a doufala jsem, že Roman zůstane, takže palec nahoru.


S postupem Plzně do finále ELH se uvolnilo místo ve vysílání, a zápas HCO proti Pirátům byl tedy na poslední chvíli zařazen do programu. A protože nikdo jiný nebyl volný, přijel to odkomentovat Robert Záruba v tandemu s Davidem Moravcem. 
Moravce jsem bohužel nikde neviděla, zato s panem Zárubou bylo veselo až až. Já fakt nevím, jak to dělám, že vždycky stojím někde, kde chce projít někdo, kdo je jako celkem známej... Vešla jsem na zimák, hurá k ledu a bam! Málem vrazím do Záruby, který si tam povídá s Dopitou. O dvacet minut později udělám pár kroků vpravo, aby mi nezavazelo plexi, když se mi hráči v rámci rozbruslení tak pěkně nastoupí na modrou... To znamená, že stojím hned u vrátek na střídačku, které jsem si předtím zavřela, abych se o ně mohla opřít. Tak jistě, že zrovna v tu chvíli chce ikona sportovního komentátorství projít za trenéry, proč né?
Nutno podotknout, že je pan Záruba mnohem vyšší, než bych čekala. Ale já jsem dost malá, tak to berte s rezervou. A ani jsem mu v tom leknutí neřekla, co si myslím o jeho komentování některých mých oblíbenců..! (ne, že bych mu to snad řekla, ale stejně, myslet si to můžu, že?)


Ovšem zpátky k pointě, tedy k zápasu:
Do sestavy se k mé velké radosti vrátil Ondra Švaňhal, naopak z ní vypadl Zbyněk Hampl a hele, jestli to má být buď jeden, nebo druhý, tak to se mi fakt nelíbí. No, a když už jsem psala o Kadelovi, tak vám taky řeknu, že sice na střídačce byl, ale do zápasu z nějakého důvodu vůbec nezasáhl... Trošku jsem čekala, že v bráně bude Hally, aby si Káša odpočinul, ale to se nestalo.
Na tribuně seděl Mario Cartelli, což se sice dalo čekat, ale i tak mě to potěšilo :) V Itálii on sám celkem válel, jeho tým ale hrál o udržení, tak si říkám... co takhle zůstat doma, tady to vypadá mnohem optimističtěji, ať baráž skončí jakkoli?

Nástup obou týmů na led byl s překvapením. Tedy aspoň pro mě, protože (zatím ještě pořád blbámaturitaomg) nemám FB a před zápasem jsem ani nekoukala, jestli psali něco nového, takže jsem nevěděla, že se konečně představí náš olomoucký maskot, který se diskutoval už tehdy na turnaji ve stolním fotbálku a na ledě se měl objevit se začátkem playoff.
Na nákresu vypadal fakt děsivě. V reálu na ledě ale vypadal naprosto parádně, klobouk dolů! Obzvlášť u maskotů - zvířátek je celkem těžké neudělat z toho něco, připomíná plyšáka pro malé děcko... *kašli-Ufa-kašli*


Zápas doslova začal obrovskou šancí Chomutova. A víceméně tak pokračoval aspoň dalších deset minut, přičemž v té sedmé dali Piráti gól. A to dobrou haluz, protože Káša měl puk už-už v lapačce, ale ta mrcha gumová se na poslední chvíli přetočila a přepadla přes hranu a hurá do brány. Chytla jsem se za hlavu, protože zaprvé - tomu říkám blbej gól, a zadruhé - proč jsem to nefotila?! Následoval samostatný únik tuším Důrase, ale ten Káša s přehledem zneškodnil.
Ke slovu se konečně dostali domácí, spálili pár šancí a pak si vzal puk na hokejku Jakub Bartoň a trefil to parádně. Ahhhh, kapitááán! Není nad ten pocit, než když dá váš nejoblíbenější hráč gól. Je to o to lepší, že všichni mí oblíbenci jsou neustále kritizovaní, takže je vždycky takové dobré zadostiučinění :D Navíc to byl pěkný gól do šatny minutu před přestávkou. Baruna umí ;)


Druhá třetina byla poněkud... Hokej krásnej, ale bez gólů. Takže tuna nevyužitých přesilovek, zahozených šancí, no zkrátka... Mora se trápí v koncovce. A na rozdíl od ostatních si nemyslím, že by to bylo tím, že nám schází Matěj Pekr. Samozřejmě, ty jeho góly musí někde chybět, ale jeho absence stěží ovlivňuje koncovku celého týmu. Ostatně v playoff taky nehrál, a jak jim to střílelo... Spíš mi přijde, že jsou kluci tak nějak v křeči z těch posledních pár zápasů, připomíná mi to ono tradiční povánoční trápení.
Přesilovky se taky vrátily tak o sezónu nazpátek, což je škoda, protože letos celou sezónu v tomhle byli vůbec nejlepší v lize.
Plácal se ovšem i soupeř, a tak to ani tolik nevadilo.

Třetí třetina byla v podobném duchu, dokud se zhruba v její polovině netrefil Michal Vodný. Lidi naházeli na led toaleťáky a Michal měl celé brusle omotané, když si jel plácnout se střídačkou :D Richard se mu ukláněl, když přijížděl a zkrátka... nejlepší tým a nejlepší parta :)


Pak přišla studená sprcha ve formě vyrovnávacího gólu Chomutova v 56. minutě. Je to furt to samý dokola, my máme šancí deset a dáme z nich jeden gól, soupeř má šance tři a góly dá dva...
Závěr zápasu byl vyloženě fraška. Rozvášněný dav zasypal led vším možným v reakci na výkon rozhodčích, který byl celý zápas takový všelijaký. Přijde mi, že měli zebry trochu vítr z té pokuty, co padla v minulém utkání Chomutova proti Liberci. A tak Chomutovu pískli jenom sem tam něco. A nebo nám pískli něco navíc. A je to škoda, byl to super zápas a tohle ho zbytečně zkazilo.

Házení věcí na led vysloužilo týmu napomenutí, protože prý se to stalo prvně. Ha. Hahahaha. No ale, jak znám ty místní "fans", tak to nebylo ani naposled, a to už by klub čekala pokuta. A pokud už mají lidi potřebu házet bordel na led, tak by měli potrénovat mušku, protože když si málem lahví sejmete vlastního kapitána, tak to už hraničí s demencí... A to pak Baruna fanoušky ještě omlouval.


V poslední minutě zápasu byl vyloučen Lukáš Kucsera za vysokou hůl. Prý to faul nebyl, já to komentovat nehodlám, neviděla jsem to ani na živo a ještě ani ze záznamu, ale vytočilo mě to fest. Nakonec nás to dost možná i stálo zápas, protože se šlo do prodloužení, ve kterém jsme inkasovali. Gól dával Lukáš Pulpán, protože to je karma asi, Kášo :/ Kdybyste to nevěděli, tak Kašík v té loňské sérii prohlásil právě na adresu Pulpána, že to je "takový průměrný hráč", a tak mu ten průměrný hráč od té doby dává se železnou pravidelností góly.

Mora tak brala jenom bod, i když utkání měla rozehrané celkem pěkně. Zůstává tak na posledním místě, ale na to druhé postupové ztrácí pouhé čtyři body. Baráž se počínaje dneškem přehoupne do své druhé poloviny, kluci ji začnou na ledě Liberce. 
Řeknu to asi takhle - ztraceno není nic. A i kdyby bylo, no bóže. Kde jsou všichni ti, co říkali, jak si baráž chtějí v prvé řadě užít?  Já zklamaná nejsem. V žádným zápase kluci nehodili ručník do ringu, což je podle mě to hlavní. Chomutov i Ústí se o postup do ELH prali několik let v řadě, povedlo se to teprve loni Pirátům, a ti stejně teď zase hrají o udržení.  Mora hraje takovou soutěž poprvé, zkušenosti nemá, spousta těch kluků v ELH nehrála, anebo jenom pár zápasů. Hlavní je nasbírat zkušenosti, chytat za hlavu se můžeme, až budeme v té baráži počtvrté a zas z toho nic nebude ;)


S fotkama to bylo veselé. Měla jsem původně fotit jenom pro Regionsport, ale ve čtvrtek mě ve škole zastavila kolegyně (to je strašně blbé slovo...), jestli bych to mohla vzít za ni, protože má antibiotika. Kývla jsem na to a až pak mi došlo, že jsem si na sebe upletla dobrý bič.
Obvykle mi fotky i s cestou domů trvaj tak dvě hodinky, maximálně tři. Ale to je jenom jeden set, že. V sobotu ráno jsem měla jít psát NSZ, abych se poprala o místo na MUNI, a nad fotkama jsem seděla do půlnoci. No krása, vyspinkaná do růžova :D Ale zas abych nekecala, jsem zvyklá chodit spát i později, spíš jsem se celou noc budila, to bylo horší :/
Asi aby mi to nebylo líto, tak byl nějaký problém s fotogalerií na webu Mory, takže jsem pak musela přepisovat popisky a autory a blá. Jsem fakt ráda, že jediné, co s tím celým systémem dělám, je, že nahraju fotky, popíšu je a ahoj. 
Dost řečí - fotky pro HC Olomouc (víte už, jak se jmenuju, ne?) a fotky pro Regionsport.... které jak koukám nějak nejedou, taaaakže prosím zde, než to pořeším s pověřenými lidmi.
Většinu zápasu jsem odfotila přes naše krásně špinavé sklo, protože za mnou seděli lidi, takže kvalita je taková, jaká je, co už no. Taky tady těch fotek tolik není, už je to zkrátka probrané a rozebrané.

Lukáš Kucsera a Jakub Herman

Libor Kašík

Richard Diviš

Lukáš Králík


Ríša opět vytasil bílé rukavice, ale opět v nich nedohrál

Tomáš Valenta



Sezóny míjejí a Brett Palin pořád nehraje za nás...






Roman Rác



Miroslav Hanuljak



Jakub Bartoň


Mrázku neštvi, nežďuchej do Richarda a dej se k nám!





Radim Kucharczyk


Petr Kolouch



Michal Vodný


tak tuhle láhev střelil přímo mým směrem, naštěstí nedoletěla :D

ti dva čumáci vpravo :D

Kluci momentálně dostávají dobré kapky v Liberci a mně je to tak nějak jedno. Tedy... ne, že bych snad nefandila atd, ale jsou horší věci než prohrát s týmem, co je v baráži prakticky omylem ;) A dokud bojujou, tak je to dobrý. I když teda ten úvod fakt ostuda, je mi líto Hallyho :( A ti experti, co ty dva góly hážou na něho, podívejte se prosím znova, kde obrana být měla a kde ve skutečnosti byla, ano? ;) 
Za zmínku stojí, že se na led relativně pravidelně dostává i Alex Rašner a nevypadá to vůbec špatně. Však jen ať nasbírá zkušenosti (stejně jako zbytek týmu), příští rok za to áčko startovat musí. Mám z něj radost, tak :)
Hokej v dubnu je stejně za odměnu :)

Původně měla být hudba tahle, ale on tam na konci mluví, takže by to rušilo.

5 komentářů:

  1. Film si jednoznačně pustit!:)

    Hele, odkdy se na MUNI píšou scia? Mi zas něco uniklo nebo má filda, potažmo socka, zase něco spešl? Já psala jen TSPčka.

    Jo a musím ti napsat jednu věc..dřív jsem byla spokojená se sebehoršíma fotkama. Teď? Na Facebooku Mory se objevily nějaké, na které se nedá dívat (ne zase všechny, ale hodně z nich), protože prostě jsem zvyklá na ty tvoje, což mě dokonale zblblo. Fakt díky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. NSZ potřebuju na FSS, ale nepřijdu ani o TSP, který potřebuju zase pro fildu :P

      který fotky myslíš? ty z trenálů a venkovních zápasů? to šéf fotí na pidi kompakt... však sepište petici, ať mě kluci vozí s sebou, já se zlobit nebudu :D

      Vymazat
  2. (awww, Zlín se stará o fotky Mory na facebooku :D)
    já už si připadala jako spadlá na hlavu, když jsem se jen smála, co všechno nedali, zatímco okolí se chytalo za hlavy...taky když jsem si vykroutila krk za Mariem no ale
    ta jedna poslední fotka richarda je úplně nejvíc super, ale že se divím (har har)
    a už jsem chtěla brečet, že s Pirátama už doma nehrajem, ale my hrajem, tak budu nad Palinem a Mrázkem brečet až následně ok

    OdpovědětVymazat
  3. (btw!!1! jsem si teď všimla, že ta gifka je reakce na celej ten zápas, od prvního gólu přes tragickou koncovku až k tomu nešťastnému rychlému konci..a taky k maskotu Ufy, ok, nevyjádřila jsem se k Ufě, tak jsem musela, cos čekala)

    OdpovědětVymazat
  4. přesně jak si napsala: "my máme šancí deset a dáme z nich jeden gól, soupeř má šance tři a góly dá dva..."
    už sem věřila že zápas vyhrajete, ale ten faul co odpískl co faul nebyl :/ a reakce fanoušků to je jasné že se jim to nelíbí :/ já z toho byla taky celkem smutná :/

    OdpovědětVymazat