čtvrtek 14. března 2013

Zrcadlově

Olomoučtí junioři po pěti letech opět okusili radost z postupu do playoff. Mají za sebou výtečnou sezónu a ve čtvrtfinále se jejich soupeřem stali Piráti z Chomutova.

Většina hráčů se ještě ani neholí a do stříhání a barvení vlasů se moc nehrnuli, tak se alespoň domluvili, že budou na zápasy chodit pěkně v saku a hele, to vůbec není špatný nápad! Krom toho si všichni obličej pomalovali válečnými barvami, které ale nejpozději do konce druhé třetiny všichni utřeli to ručníků :D Ale tak snaha se cení!


Zápasu předcházela poměrně rozsáhlá propagace ze strany klubu, a tak jsem očekávala, že na zimáku bude těch lidí o něco více, než je zvykem. Mám ale pocit, že kdo tam byl navíc, tak stejně dorazil z Chomutova. 
Kdo ví, jestli za to může pokles teplot, či fakt, že se ve stejnou dobu v dalekém Ústí bojovalo o postup HCO do baráže... tak jako tak si myslím, že kdo přišel, ten nelitoval. Nevím, ptejte se u Matěje Pekra a Tomáše Houdka, ti tam byli taky :D


Juniorský tým Olomouce tak trochu trpí na marodku áčka. V zápase proti Pirátům jim chyběl důrazný bek David Škůrek a šikovný útočník Lukáš Králík. Nemluvě o tom, že ke konci základní části kádr opustil Radek Číp, který se s klubem nedohodl na nové smlouvě. Několikrát letos nastoupil i za áčko a v juniorské extralize se mu podařilo nasbírat 40 bodů v 28 zápasech, tedy je jasné, že jeho bodové přispění musí zákonitě týmu scházet.
Přesto do utkání vstoupili domácí lépe a díky rychlému tempu se jim podařilo dostat hosty pod tlak. Bohužel šance, které si vytvořili, využít nedokázali a od půlky třetiny už utkání režírovali Piráti. Jejich snaha přinesla ovoce v 17. minutě, kdy se trefil jejich nejproduktivnější hráč základní části Danko Deveri. O chvíli později cinkala za olomouckým gólmanem Janem Lukášem tyč.

Druhá třetina ukázala, že přesilovka domácích je pro ně ten největší trest. Dokud se hrálo ve vyrovnaném počtu, byly si týmy téměř rovnocenné, jakmile ale na jedné straně chyběl hráč, Kohouti na tom ledě vypadali... no.. jak slepice bez hlavy :D Jejich přesilovkové trápení dostalo korunu, když Chomutov ve vlastním oslabení vsítil druhý gól. Nemluvě o tom, že se nejmíň jednou stalo, že se Chomutov ve vlastním oslabení dokázal rozestavět v našem obranném pásmu tak, jako by sám hrál přesilovku.
Je fakt, že ani pirátská přesilovka úspěch neslavila, ale jejich oslabení bylo opravdu zahrané na jedničku.


Ve třetí třetině naděje na úspěch pohasínala s každým faulem domácích a nepomohl ani závěrečný tlak při hře bez brankáře. Přitom si myslím, že je to fakt škoda, protože jak jsem řekla, za vyrovnaného počtu byli naši prakticky rovnocenným soupeřem a zkazili se to, dá se říct, vlastní nepozorností a nedostatkem důrazu v koncovce.
Hrdinou utkání na straně HCO byl každopádně Jan Lukáš, který pochytal 37 z celkem 39 střel Pirátů. Líbila se mi hra Oldřicha Heži, je vidět, že mu ty starty za áčko prospívají - na ledě ho bylo všude plno. A pochválit musím i Alexe Rašnera, protože mě ten kluk zkrátka baví a pokaždé, když ho vidím hrát, tak si o něm své mínění jenom potvrzuji - a to mi dělá radost! Rašnera mimochodem soupeř ve druhé třetině nepěkně sroloval o mantinel a nevypadalo to moc dobře, ale naštěstí do třetí dvacetiminutovky normálně nastoupil.

Oldřich Heža

Nutno říci, že když chomutovští hráči nastupovali na led, zapochybovala jsem na chvíli, zda-li jsem si nespletla časy nebo tak něco, protože to měli být kluci v mém věku, plus mínus rok či dva... a borci, co vyšli ze šaten, vypadali, jakože byli junioři naposledy tak před desíti lety :D

Olomoučtí junioři se trápili na ledě, áčko se radovalo v Ústí a já pak doma měla depresi z fotek. Na displeji foťáku to všechno vypadalo krásně, ale na obrazovce počítače už to rozhodně tak slavné nebylo. Když jsem prošla prvních sto fotek a nevybrala ani jednu, byla jsem už notně zoufalá.
Nutno podotknout, že nemám nejmenší tušení, kde byl problém, protože jsem fotila na úplně stejné nastavení, jako vždycky. A třeba dneska ráno na tréninku byly ty fotky fakt krásný. Vrchol všeho myslím bylo, že jsem si ten den dala za úkol zkrátka držet ten foťák pořádně a fotit rovně a v konečném důsledku jsou ty fotky ještě víc nakřivo, jak obvykle. Holt asi tu svou hračku držím jako prase kost, jinak si to vážně  nedovedu vysvětlit. Ale v tom se ponimrám ještě v následujícím článku, nebojte ;)
Tak jako tak, nakonec se mi podařilo "zachránit" tady těch 26 kousků, takže si je užijte :D S tím málem, co je tu, moc spokojená nejsem, ale co už, berte to jako takové propagační fotky :D Psát články bez obrázků není nic pro mě :D

Jakub Lehečka

Slíbila jsem Alli vyfotit Vítězslava Pelce a tohle z toho vylezlo :/



Už aby Alex Rašner z toho košíku vyrostl!


chomutovský tým vsadil na číra převážně modré barvy

Pelc na trestné

Radek Havel měl na svůj věk - necelých 19 - fakt super bradku

Filip Hanták

Ahoooj, marodi!

A stejně mám ten náš zimák ráda, i když je tam kosa a z venku to vypadá všelijak...

Jan Strmeň

Jiří Jergl


Rašnerova záda... :D

No jo, furt Alex :D


Jan Výtisk má asi konkurenci...


Tož tak no. V pátek se oba týmy opět utkají, tentokrát na půdě Chomutova. Hraje se na dva vítězné zápasy,  takže je to pro kluky buď a nebo; případné třetí utkání by se hrálo v sobotu taktéž v Chomutově. Nezbývá, než klukům popřát hodně štěstí!

2 komentáře:

  1. dat beard! sever Čech je očividně krutý, ani bych se nedivila kdyby tam taky měli zubatý žáby a nedochůdčata topili
    kucí bojovat, tohle je hanácká sezóna!
    (a stejně, fotky katastrofa nekatastrofa, pro mě spíš nekatastrofa)

    OdpovědětVymazat
  2. fotka marodů je super ;)
    za Víťana ti děkuji a doufám, že se konečně oholí, když vypadli, normálně vypadá líp!
    chomutovské číro si zaslouží palec hore
    hmm a vám taky hraje dost junků za áčka co, jak to tak čtu :D

    OdpovědětVymazat