neděle 17. března 2013

Poslední mrazivé ráno

Po necelých pěti hodinách spánku jsem se v pátek ráno před osmou vyhrabala z postele a něco po deváté už jsem byla na cestě do města. Než dojela tramvaj, byla jsem už promrzlá na kost, protože severní vítr je krutý nebo co já vím, zkrátka foukalo a bylo pod nulou a to není zrovna mé oblíbené počasí. 
Mou touhu zkusit něco nového (konkrétně tu hitovku bubble tea) zhatil fakt, že měli podle všeho ještě zavřeno (v 9:40 trochu divné, ale budiž), takže jsem se jenom stavila pro kávu a hurá na zimák.


Pusťte si k tomu, hm... třeba tohle, protože totálně musím říct našemu DJovi, aby to v příští sezóně hrál po každém vyhraném zápase.

Když jsem přišla, rolba ještě upravovala led, na střídačce seděl Zbyňa Hampl, na mantinelu Jirka Ondrušek, a tedy jsem je pozdravila a zaujala "své" místo. Zatímco se hráči trousili ze šaten, tak jsem do té své slavné kávy nasypala cukr, nachystala si foťák a (možná trošku smutně) jsem sledovala, jak se hráči zahřívají a jejich brusle rozrývají čerstvě udělaný led. 
Bylo to dnes naposled. Aspoň pro tento měsíc, uvidím, jak to bude v dubnu, ale vzhledem k tomu, že maturita a přijímačky se nezadržitelně blíží, tak to vidím poněkud bledě... I když nikdy neříkej nikdy, tak snad to vyjde a já budu moci jít s čistým svědomím šmírovat své oblíbené hokejisty :D
Společnost mi na chvilku (krom hokejistů) dělal šéf a pak i kolega redaktor David, který sice chodí na stejnou školu jako já, ale oficiálně jsme se seznámili až nyní... tímto zdravím ;)

Pak už jsem se dala do práce. Na úvod samozřejmě kluci udělali nějaké to cvičeníčko na rozehřání, někteří se mi tam málem zhroutili a dožadovali se kávy... :) Ráno jsem vstávala s tím, že udělám víc "portrétů", ale nebylo mi přáno - dneska se hrál zápas. To si prosím nestěžuji, SKA Petrohrad mi v létě jasně ukázali, že takový zápas je mnohem větší zábava, než "obyčejný" trénink (který je ale třeba pro mě neobyčejný, jinak bych o prázdninách v sedm ráno nevstávala, že).

Vyšlo to tak akorát, že v každém týmu bylo deset hráčů plus brankář. Gólmani si mimochodem v půlce zápasu prohodili týmy. Během tréninku jsem zjistila, že máme v týmu:
  • nejmíň tři Jágry
  • aspoň jednoho Žerděva (smála jsem se tam jak blázen, protože a taky Koljov a srsly, chlapci?)
  • úplnýho Malkina... teda Mozjakina!!1! ...Magnitka... (to Ráďa, však víme)
  • Dráčka (aw, Roman Dráček)
  • jakési kombo mezi Dimou Kalininem a Kirem Kolcovem, ale to nikdo neřek, to jsem si já myslela, když jsem sledovala Romana Kadelu, protože omg skillzzzz
  • samé smíšky!
...takže se nás asi všichni bojte, tak!

Taky jsem přemýšlela, jestli jako vůbec spoluhráči rozumí Kášovi, když něco řve skrz helmu, protože já nerozuměla nic, až pak podle melodie mi došlo, že si zpívá jeden z oblíbených chorálů místních fans. 
Matěj Pekr si na hlavě udělal to samé, co měl loni na fotbálku a no... názor jsem moc nezměnila, byť s těma vousama to vypadá líp. Ale byla jsem ráda, že ho vidím, i když jsem ho viděla i dva dny předtím na junkách, ale hele, Matese není nikdy dost!
Brob byl ten den úplně nejzlatější.
Mám pocit, že se na mě pan Grumpy Cat usmál, ale..!
Upřímně doufám, že jste nikdo neočekávali článek na úrovni...


Fotky prosím pěkně zde.
Ty, co jsou tady, jsou vyloženě momentkové a často tu jsou jenom proto, že se tam ti kluci prostě smějou a je to krása a je mi fakt jedno, že je třeba fotka jako celek dost zmetek.
Ale musím říct, že se mi ten den fotilo krásně :) Led byl zalit dopoledním sluníčkem, které, ať chcete, nebo nechcete, zkrátka dělá takovou zvláštní atmosféru a myslím, že to je na některých těch fotkách celkem dost vidět. Třeba tady na téhle, ta se mi z těch "akčnějších" líbí snad asi ze všech nejvíc, i když je třeba trošku mázlá a malinko nakřivo. Navíc když mám dobrou náladu, tak se mi samozřejmě fotí líp, a naši kluci jsou mistři na dělání dobré nálady :)




Chudák Zbyňa prý má přezdívku v kabině prostě "Hampl", já mu poslední dobou říkám "Hamplolky", ale klidně by to taky mohl být "Photobomb"...


Káša sice na ledě byl, ale pro změnu chyběl Hally, a tak opět zaskakoval Jakub Urbisch :)





Před pikolou, za pikolou...









Vyfotit úsměv Romana Kadely je určitě jako vidět jednorožce! Kouzelné a hlavně vzácné!
...no tak, jednorožci určitě někde existujou!






awwww kucííí



A já se budu strašně opakovat, ale musím zkrátka znovu napsat, že mi bylo především velkou ctí, že jsem tam mohla být. Že mě tam pustili, že mě nevyhazovali ze střídačky a že se na mě (až na pár extrémních výjimek) kluci smáli a nekoukali, jak kdybych je tam všechny přišla postřílet či co. Zkrátka to s nima bylo vážně fajn a já jim můžu jenom poděkovat za to, že to tak bylo :)

Taky musím zmínit, že to pro mě byl vážně dobrý trénink. Ačkoliv během zápasu nemám možnost fotit ze střídačky a ty podmínky jsou (hlavně po světelné stránce) trošku jiné, tak jsem si mohla v praxi vyzkoušet, čeho jsem schopná jak já, tak můj foťák. A pořád říkám, že dobrý fotograf může být jenom ten, kdo zná svůj fotoaparát. Byl to takový malý intenzivní seznamovák :D

Jo a mimochodem... naše juniorka je taky totálně super, klobouk dolů, hoši!

6 komentářů:

  1. taakže bubble tea určitě vyzkoušej,je super! :D
    Káša :DDD uplně sem si vybavila jak u nás před třetinou zpíval hymnu ;D
    fotky na stránkách super ;)
    (ale nějak nemám žádné fotky tady v článku :D)

    OdpovědětVymazat
  2. aw ono se to směje všechno a do toho to slunce i když asi -101 stupňů Celsiovy stupnice aw
    bude mi chybět pravidelné čekání, zda dostanu v článku fotku rufera ok
    ale jsem zmatená z výčtu hráčů, hlavně rautaputki a zlatokopku teda...?? vysvětlivky??? máme psychopata s železnou tyčí v týmu???? waaaaah

    OdpovědětVymazat
  3. Ta akční fotka se sluncem je opravdu parádní - jak z jiného světa, světlo dělá divy.

    OdpovědětVymazat
  4. na bubble tea mě pořád přemlouvá Alli↑ :D
    cože káša si zpíval chorál? :DDDD
    a fotky jako vždy super neznám lepšího hokejového fotografa ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Řekla bych ti, ať se na bubble tea vykašleš, protože je to jen normální drahý sirup, ale už je asi stejně pozdě :D Mimochodem, na čem ten Kašík jede?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na výhrách a na vychytaných nulách, bych to tak tipla ;D

      Vymazat