čtvrtek 28. března 2013

Hokejová rýmička...

...horší než ta mužská, hele, a to mi nikdo nevykecá!
Mezi příznaky patří: Soustavné smrkání, odřený a bolavý nosík, škrábání v krku, hlas jak starý kuřák a neschopnost dočkat se dalšího hokejového zápasu. Víceméně jsem umírala, no.
Naštěstí už v úterý byla zahájena léčba, a to utkáním proti Mladé Boleslavi. První  domácí zápas baráže o Extraligu ledního hokeje. Že to zní krásně? :)


Dneska poslouchám poprvé toto, tak snad si to oblíbím jako všechny ostatní jejich kousky.

Na rozbruslení jsem přišla tak akorát, abych si nachystala foťák, a už byli kluci na ledě. Smála jsem se jako mamlas. Chyběli mi no, co si budeme povídat. U střídaček stál Matěj Pekr, na ledě byl konečně i Zbyněk Hampl (ok, hrál už v Liberci, ale..!) a Richard Diviš byl zlatý :D (nech si ten egotrip, ano?)
Zimák se pomalu, ale jistě zaplňoval, takže jsem se zhruba v půlce sebrala a šla si sednout na své místo. Byl to podivný pocit, protože jsem tam neseděla ani nepamatuju... Proto mě dost nemile překvapil úplně jiný odstín světla a já byla líná s tím něco koumat, tak jsem tam hodila automat a... a pak si doma sypala popel na hlavu, no, dobře mi tak!


Úvodní slavnostní buly vhodil primátor města Olomouce, pan Martin Novotný. Zimák naplněný zhruba 4800 diváky ho přivítal, podpořil a následně vyprovodil hromovým "My chceme stadion!". 
...já třeba chci pandu, co mi to pomůže? Ale jo, chápu to, nedivím se tomu a vlastně mi to přišlo celé dost takové zábavné. Hlavně to bylo krásně spontánní, protože se nevědělo, že přijde. Tak třeba se jednou dočkáme, i když jak pořád říkám, mám ten náš mrazák ráda.

Mimochodem, vyšší návštěvnost než úterních 4769 byla jenom před čtyřmi roky během zápasu s Kometou Brno. Tehdy samozřejmě dost vypomohli diváci hostů. Tentokrát přijelo svůj tým podpořit zhruba 25 Boleslavských, tedy si myslím můžou domácí fans pogratulovat.

Do utkání rozhodně vstoupili domácí Kohouti. Zřejmě notně nahecováni svým výborným výkonem z Liberce, kde by nebýt hloupých vyloučení nejspíš vyhráli, létali po ledě jako rakety. Byť nevím, jak vypadalo utkání Mladé Boleslavi s Chomutovem, které druzí jmenovaní vyhráli 2:1, nejspíš to bylo pro Bruslařský klub trošku zklamání. Chomutov je přece jen brán jako ten hratelnější tým z oné extraligové dvojce a MB jistě čekala, že soupeře zaskočí. Přece jen, Olomouc může, Boleslav a extraligové týmy musí... ;)
Každopádně, jak už jsem říkala, byli to domácí, kdo si v první třetině vytvářeli více šancí. Bohužel, podobně jako v Liberci drhla koncovka, a tak jsme se gólu dočkali až ve 14. minutě, kdy se trefil Pavel Selingr. Některé z nás ovšem do té doby notně rozptylovali Houdek a Pekr za mantinelem, takže jsme se rozhodně nenudili :D

Druhá třetina byla taková podivná. Hned v úvodu dostal Radim Kucharczyk možnost trestného střílení, nájezd ale neproměnil, jelikož ho Will naprosto senzačně vychytal. To nesmírně pobavilo jeho spoluhráče a do jeho místa v rožku se mi přišla vysmát snad půlka střídačky :D
Následovala pak taková celkem o ničem pasáž, aspoň mně to tak přišlo... a tak jsem se smála Zbyňovi Hamplovi, který volně přecházel ze záchvatů vzteku do záchvatů něčeho, co dost vypadalo jako sebelítost... a bylo to takové... aww, zlato :3 Úplně jsem ho chtěla jít obejmout a říct mu, že to je dobrý, i když teda nevím, co ho tak vytáčelo. Vlastně to dost možná byly ty naprosto tragické přesilovky, které předváděla přesilovková komanda na ledě. Kroutili tam s Radimem nad tím hlavami tak, že jsem si myslela, že si je ukroutí. Zbyňa mi chyběl!


Třetí třetina byla uvedena tlakem Mladé Boleslavi, který naprosto nikam nevedl. Nejblíž gólu se dostali, když Libor Kašík vyrazil puk, který trefil Romana Ráce stojícího před bránou, a celý stadion zalapal po vzduchu ve strachu, že doletí až za brankovou čáru. Nedoletěl.
V posledních deseti minutách přestal Kucharda kroutit hlavou a místo toho začal napravovat svou "chybu" z druhé třetiny. Dostal se do samostatného úniku a místo kličkou do bekhendu to tentokrát řešil střelou mezi betony a slavil úspěch. O tři minuty později udělal prakticky to samé, Mora vedla pohodlně 3:0 a skóre už si pohlídala.


Ještě bych zmínila, že mi během poslední dvacetiminutovky sejmuli Richarda, který odjížděl na střídačku v takové té křeči, co obvykle vypadá na zraněné rameno... Zápas nedohrál, na děkovačce ale mával rukama nejvíc ze všech, tak snad ho trenéři jenom "šetřili" pro jistotu. To mi nedělej hele...
Pobavil Robin Staněk, který není žádný Robin, ale rovnou Batman, protože když ho soupeř fauloval, tak se ohlédl na rozhodčího, který ale nic nepískal, a tak se Robin domáhal spravedlnosti sám. Skočil na soupeře jak vzteklý kocour a vypadalo to opravdu komicky, jak se mu snažil udržet na zádech. Dostal za to dvě minuty a notně rozladěn se klidil na trestnou :D
...a přesně proto nevím, jestli investovat peníze do dresu Diviše nebo Staňka!

Jak vytočit Robina Staňka. A mě taky.

Fotky, jak jsem už v úvodu naznačila, byly opravdu tragédie. Do příště to napravím, slibuju! Každopádně, tady máte pár kousků, které se mi povedlo "zpacifikovat". Jo, a až jednou nafotím celej set rovně, tak to půjdem oslavit!
...a tady máte těch zmetků přesně padesát, protože když už, tak už!






*strike a pose*

...takovou fotku mám z každýho zápasu a vůbec mi to nevadí...





Ondra Kříž



Lukáš Kucsera





Radim se smál, asi už tušil, že bude u každého gólu...










Martin Janáček
(Káša mezitím vzadu mával davům)






A děkovačka byla jako vždycky parádní. Můžou se nám klidně jinde smát, že "jenom v Olomouci mají děkovačku během série", ale když se vyhraje, proč to neoslavit?









Není nad to mít cizí hlavu ve fotce, že? Ale Kucharda se směje, takže co!

Lítal přes led tam a zpátky a bylo to super :D


Tak jako tak, první tři bodíky jsou doma, a Mora se tak po dvou kolech hřeje na druhém místě a hele, myslím, že baráže stačilo, odpískáme to hned teď :D V pátek v pět je na programu utkání mezi Piráty Chomutov a Olomoucí a zápas můžete sledovat na ČT Sport. Doma se kluci ukážou až zase v neděli, tentokrát proti Liberci.
Měla jsem sice v plánu strávit svá prázdninová rána na trénincích, pokud by to šlo, ale jak říkám, mám rýmičku a to si fakt nevezmu na triko, nakazit celý tým, když se hraje o Extraligu!

4 komentáře:

  1. jenom v Olomouci mají děkovačku během série a jenom v Olomouci se bude hrát hokej až do 19.dubna, posílám pusu do města, kde se žádná série už nehraje, ta děkovačka je i za vás :*
    a jenom v olomouci máme Radima a škoda toho nájezdu, to by byl super hattrick...a Libora, ok, +39 plusových bodíků a diplom za nulu!
    já myslela, že máš smetí, ale ty fotky jsou zas strašně super??

    OdpovědětVymazat
  2. věř tomu, že jsem ráda, že se u nás už žádná série nehraje:) a nejsem si tak jistá, že jen v olomouci se hraje hokej do 19. dubna, ale třeba jo, zas tolik tomu nerozumim

    OdpovědětVymazat
  3. Tak 19.dubna, hmm, hmm..třeba zvládnu školu, hokej i oslavu, ráda bych vás viděla hrát. Aspoň jednou :D

    OdpovědětVymazat
  4. Jo a Libor mi na jedné fotce připomíná co já vím proč čipmanka:)

    OdpovědětVymazat