neděle 10. března 2013

Dva zápasy, dva tréninky a všechny barvy duhy

HC Olomouc se probojovali do semifinále vítězstvím v šestém utkání proti Hradci Králové. Byla to, dá se říct, strastiplná cesta, která byla pro mnohé překvapením - zatímco všichni ostatní favorité postoupili za jasného výsledku 4:0, Kohouti se s Hradcem hodně natrápili. Ale všechno zlé je, zdá se, pro něco dobré...

Soupeřem borců z Hané pro semifinále se stali HC Slovan Ústečtí Lvi. Nezbývá než doufat, že když Bruncvík nepřišel na pomoc "Královským lvům", tak že nepomůže ani těm ústeckým. Zatím nevypadá, že by to měl v plánu :D


SF1: Pravá mafiánská přestřelka

První utkání bylo na programu v pátek a očekávání byla, samozřejmě, veliká. Trochu paradoxně se zdálo, že fanoušky víc zajímal počet diváků na stadionu, než konečné skóre, avšak opak byl pravdou.
Mora i nadále bojuje krom soupeře i s poměrně velkou marodkou, tým byl tedy doplněn o juniory Hežu, Králíka a Škůrka (který se ale na led nedostal). Na ledě se poněkud překvapivě objevil i Petr Kolouch, který se den předtím zúčastnil rekordně dlouhého utkání Extraligy mezi Vítkovicemi a Českými Budějovicemi.

Utkání začali o něco lépe domácí, když se ve čtvrté minutě dostal do brejku Richard Diviš a byl nedovoleně zastaven. Následovalo samozřejmě trestné střílení, ale přestože Ríša vše prodiskutoval s oběma brankáři, gól se mu dát nepodařilo. O chvíli později se naopak prvního gólu dočkali hosté. Šlo by dost možná o zlomový moment, kdyby Mora nebyla Mora a celý tým nebyl mentálně dost silný, aby se přes oba nezdary přenesl. 

To vypadá, jak kdyby tam Ríša jel rozdávat sušenky...

V závěru třetiny se prosadil Jiří Řípa, jenže do tří minut měli jednogólový náskok opět hosté, kteří nakonec měli z první části o něco víc ze hry. Nebylo pochyb o tom, že tenhle zápas bude boj.


Domácí se dostali zpátky do hry bleskovým gólem hned z úvodu druhé dvacetiminutovky, o který se postaral letos naprosto fenomenální Roman Rác. Chvilku poté se v přesilovce prosadil Adam Rufer a Kohouti se tak poprvé v zápase dostali do vedení 3:2.
Jenže když přestřelka, tak pořádná a za chvilku bylo zase vyrovnáno. Přemýšlela jsem, kolik jako těch gólů vůbec padne, protože to zatím vypadalo, že v bráně skončí tak každý třetí pokus. Mé myšlenkové pochody přerušil Jiří Řípa, který dával svůj druhý gól v zápase, tentokrát ze samostatného úniku, který expertně zakončil mezi betony brankáře Koutského.

To bylo radosti na Starém Bělidle!

Necelých třináct minut před koncem utkání se skóre měnilo znovu, a to přesněji na 5:2, když si druhý gól připsal i Adam Rufer. Ruf byl po svém příchodu těsně před uzávěrkou přestupů takový dost nevýrazný, fanoušci z něj byli celkem rozpačití, ale on se zjevně chlapec jenom hledal a všechny nás napínal :D
S dvougólovým rozdílem se domácí dostali celkem na koně, ačkoliv Ústí rozhodně neházelo flintu do žita. Nedá se říct, že by hráli vyloženě špatně, ale naše obrana byla téměř neomylná a pokud se jim přece jen něco dostalo za záda, o to se s přehledem postaral Libor Kašík.
Stadion bouřil - sešly se téměř tři tisíce diváků, kteří se postarali o naprosto perfektní atmosféru. Když sedíte na tribuně, tak to až tak moc nevynikne, ale fotila jsem ten den zpoza skla a úplně mi z toho běhal mráz po zádech. To pak člověk pochopí, proč si to ti hokejisti tak pochvalují. Atmosféra proti Hradci taky nebyla špatná, ale ta bouře v pátek... to fakt klobouk dolů!

Poslední hřebík do rakve zatloukl Richard Diviš, který krásnou střelou završil gólové hody. Finální skóre bylo 6:3, Richard si z utkání odnesl čtyři body za gól a tři asistence. Zkrátka machr, co si budem povídat :D

To nejlepší z utkání najdete na oficiálních stránkách.


Ondřej Kříž

Lukáš Králík

smíšci

Když obnimaški...

...tak pořádně!


Rod asi hezky voní...




já fotím hokej hele jo

Lukáš Poživil

to je jak když pije žirafa...

až jednou vyfotím fotku, kde se Lukáš tváří normálně...

Martin Janáček

Ahoj, nazdar, čau!


NEJLEPŠÍ


a tahle je fakt strašná, ale líbí se mi Kášův výraz :)

SF2: Kašinátor a další smíšci

V sobotu se mělo hrát už ve tři hodiny, aby se utkání nekřížilo se zápasem fotbalové Sigmy proti Jihlavě. Já si ještě na ráno naplánovala bruslení a následnou návštěvu rozbruslení jak hostů, tak domácích. No jo, jenže to bych nesměla zaspat. Vzbudila jsem se 9:15, trénink Kohoutů začínal 9:45 a já tam byla na minutu přesně :D (no možná ne tak úplně, ale...) 
Trénink byl jako každej jinej, jenom jsem pro změnu neseděla na tribuně, ale stála na střídačce... jó, odtamtud se krásně fotí, světla hromada, všechno jako na dlani... ale zvykat si nebudu :D Nejsem si jistá, koho to víc vyvádí z míry, jestli mě nebo hokejisty... každopádně já jsem z nich strašně nervózní a asi na ně koukám jak tele na nová vrata (nebo vrata na nové tele... zdravím spolužáka). Sice se známe od vidění s některýma už X let, ale pořád jsem z nich nesvá. Co už no, kdo nepřijde, ten si se mnou asi moc nepopovídá :D
Fotky z té slávy můžete vidět zde a víc jich nebude, protože víc hezkých nezbylo :D


Měla jsem asi špatný den, protože jsem nakonec vycházela pozdě i na samotný zápas. Tedy spíše pozdě na rozbruslení, kde jsem se objevila asi deset minut po jeho začátku a koukala jsem jako puk, protože tribuny už byly dost slušně zaplněné. Obvykle je tam na rozbruslení tak padesát lidí, to jenom pro představu ;) Byl tam taky Zbyňa Hampl a hele... nechtěl bys třeba zase hrát, už mi na tom ledě chybíš :/
Od Ústí se čekalo, že ve druhém zápase trochu přidají, aby se domů vraceli alespoň za vyrovnaného stavu. A Ústí dost možná i přidalo, jenže proti rozjeté Moře jim to nebylo nic platné. Oproti pátku se hrálo trochu víc do těla, ale nebyl to žádný masakr jako s Hradcem. Kdo přišel, neprohloupil, protože to byl opravdu luxusní (extraligový) hokej za osmdesát korun... a to je přece krása :)
Ústí mimo jiného také vyměnilo brankáře, Vladislava Koutského vystřídal mezi tyčemi Zdeněk Orct, jehož helma je mimochodem naprosto luxusní.


Úvod do utkání byl divoký, hra nahoru dolů, hlavními hrdiny rozhodně byli oba brankáři. Prozradím vám rovnou, že Libor Kašík by se klidně dal označit za hrdinu celého utkání, protože jak byl proti Hradci občas trošku nejistý, tak Ústí si zatím dává s velkým přehledem. 
V polovině třetiny ale konečně došlo na lámání chleba. Nejdříve se prosadil Lukáš Kucsera, který se do sestavy vrátil po šesti utkáních, naposledy si zahrál v úvodním duelu proti HK. O chvilku později dal svůj první gól v playoff Robin Staněk; jeho střelu si ztečoval ústecký obránce do vlastní brány. A když říkám, že dal první gól v playoff, tak tím myslím opravdu první gól v playoff, takže gratulace, Robine ;)

Druhá třetina byla tak trošku nudná, jestli vůbec utkání playoff může nudit. Ale holt jsme byli všichni namlsaní na góly... :D Bohužel nás gólem "potěšili" hosté, a to ani ne minutu před odchodem do šaten. 2:1 nevypadalo hezky, ale nevadí, nevadí, jede se dál!
Třetí třetinu si asi Ústečtí představovali trošku jinak. V její polovině se bombou od modré trefil Ondřej Kříž a domácí tak odskočili na rozdíl dvou branek. Následně byl při úniku v oslabení faulován Jiří Řípa a své trestné střílení zakončil gólem. 
V úplném závěru se trenér Ústí odhodlal k trošku nepochopitelnému kroku, když za stavu 4:1 odvolal brankáře. Je pravda, že neměl co ztratit, ale přece jen... Pátý a poslední gól doklepl do prázdné brány Jiří Ondrušek a olomoucký tým tak byl v obou domácích zápasech stoprocentní.
A já? Já jsem na ty naše kluky strašně moc pyšná. Dělají mi tuhle sezónu jenom radost! 


Celkem zajímavá mi přišla ústecká taktika na přesilovky. Nutno podotknout, že úspěch neslavila. Jeden hráč vždycky čekal na naší modré, a jakmile se dal útok do pohybu, tak se rozjel napříč ledem po modré čáře, samozřejmě s sebou stáhl obránce, který ho měl na starost, a cílem zřejmě bylo otevřít tak jednu stranu ledu. Jenže naši obránci jsou chytří kluci a zmást se nenechali ;D Přišlo mi, že to je takové dost na náhodu, jestli se soupeř splete nebo jestli obránci zpanikaří a útočníci propadnou.

Fotky z druhého zápasu jsou tady a já upřímně doufám, že tady už Ústí tuhle sezónu neuvidím ;) 
Na fotkách z rozbruslení je krásně vidět, jak je to plexi zaprasené a já jenom doufám, že to jako pak přes léto někdo umyje... Jinak si fakt na nějaký veřejný bruslení donesu okenu a umyju si to sama, jak mám za takových podmínek pracovat?!

Olda Heža

David Škůrek


toto fakt... aw






spikli se na chudáka Davida





Létající Rufer léta tam a zpět...

Vidíte, jak je to sklo špinavé a náš kapitán super?!


Osm bodů v osmi zápasech, to je Roman Rác!




Adam Rufer

Ondry Kříže taky není nikdy dost

Ještě, kdybych se tak naučila držet foťák rovně :( očividně nestačí si to pořád opakovat...

Koukal na tu hokejku, jako by nevěděl, co má s tím klackem dělat... :D

Ale jinak je Jaroslav Roubík celkem sympaťák :D

Tomáš Sýkora


Škůrek je na fotce nejmladší a stejně je o hlavu vyšší jak všichni ostatní :D

boreček


V neděli jsem šla zase na trénink, protože toho hokeje nemám nikdy dost! A taky máme teď jarňáky (moje poslední, fuuu), tak co bych si nedopřála trošku rozptýlení. Stejně zbytek týdne prosedím na učením - možná ještě půjdu na pár tréninků a na junky bych chtěla skočit.
No ale, zpátky k tréninku - naprostá paráda! Ty dvě výhry tým úžasně nabudily a furt se všichni smáli a bylo to super :D Hlavně hráli na dřeváka a to je vždycky srandy až za roh. 
Fotek jsem měla dvakrát tolik, co den předtím, takže krom těch oficiálních mi zbylo i něco navíc, i když spíš jenom takové momentky. Já vás ale rozmazluju, co? :D

Trenér Tomajko si asi nikdy nemyslel, že bude velet mateřské školce...


Jakub Herman

U Míši všechno dobrý :D

Oldááá

to už asi trénuje tu oslavu postupu

a stejně jsou ty bílé rukavice super

Ríša má mimochodem fakt hezkou profilovku na FB... To ti schvaluju ;D Kdybys to chtěl bez těch nápisů, tak se ozvi, pořešíme :D

4 komentáře:

  1. to bylo...vyčerpávající
    (něco trochu víc huh)
    to je tak super pocit, jsem na ně pyšná ahhh

    brb podepisuju smlouvu za Rufera
    a Ráciče
    a tak
    všechny

    alfhsjfadjaůdfjkafj Mora

    OdpovědětVymazat
  2. Milá dívko, neopravuj Richardovu fotku na FB, vlastně ti dělá reklamu... Spíš bys všem hráčům měla nabídnout profilovky s tvým logem :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ježiši kriste, Valenta na obimaški fotce připomíná upíří verzi Angela, ale nehorázně! Jak se ti tohle podařilo vyfotit, to nechápu :D

    OdpovědětVymazat
  4. Super fotky z hokeje, líbí se mi jaké mají borci hokejové helmy. Sem tam hraju s klukama pro zábavu hokej na našem rybníke a helma by se mi taky hodila. Někdy je to totiž vážně docela risk, když s sebou člověk praští o led.

    OdpovědětVymazat