neděle 27. ledna 2013

Libore, nebuď Kašík

Zápasu s HC Slovan Ústečtí Lvi předcházela velká akce s předprodejem, protože se - zcela logicky - očekávala velká návštěva. Ostatně, jednalo se o souboj druhého a třetího týmu, nemluvě o tom, že Ústí je již tradičně favoritem a jedním z hlavních taháků celé 1. ligy.

Jenže by mohl dojet klidně i Jágrův létající cirkus, ale počasí neporučíš. Někdy ve dvě tu bylo -4°C, takže počítám, že tak během první přestávky už venku mohlo být klidně i mínus osm a o tom, jak asi bylo u toho ledu, škoda mluvit.
Vlastně se se mnou v tramvaji dala do řeči nějaká slečna/paní, že chtěla dneska jít, ale v těch mrazech je to o zdraví... a myslím, že bohužel není sama, kdo to tak má. Ale to je pořád ta samá písnička dokola, hurá k hokeji ;)


Hurá, no...
Odpoledne se na webu objevilo, že je Radim Kucharczyk zraněný a nejmíň do konce základní části ho na ledě neuvidíme. Což je opravdu velká komplikace, Kucharda je přece jenom jeden ze základních kamenů celého týmu, a to ani nemluvím o tom, že je třetí v bodování. Už teď mi chybí, fu fu fu! Z útočníků je navíc na marodce momentálně i Matěj Pekr, nejlepší střelec, a Milan Ministr, kterého opět začala zlobit noha, co ho na led nepustila celou sezónu až do minulého týdne.
Protože tradiční extraligové posily Kucsera s Kolouchem měly v nohách zápas za Vítkovice, tak se muselo šáhnout mezi juniory - trenéři vybrali Lukáše Králíka a Radka Čípa, kluky, kteří se v áčku předvedli už dříve.

Naopak obrana, která byla poslední měsíc notně prořídlá, se již pomalu začíná zaplňovat. Dnes se do hry vrátil Jiří Ondrušek, další volné místo zaplnil Roman Kadela. Kadela přišel do Olomouce z hostování v druholigových Moravských Budějovicích, kam ho z Mostu poslala jeho mateřská Třebíč. A poprvé se v dresu Mory představil právě na ledě Třebíče tuto středu, kde tým HCO vyhrál 4:0. Kadela nastupuje s číslem 27 a má šíleně modré oči.

Problém s novými hráči je, že nevím, kde kdy budou, a tak je těžké je nějak rozumně vyfotit.

Pro mě to byla taková premiérka, protože jsem prvně seděla na tribuně jako fotograf HC Olomouc. Ano, seděla jsem jako vždycky na tribuně, protože mantinely jsou u nás děs běs, a kdybych chtěla být tam, kde jsou všichni ostatní fotografové, tak bych na tom hrazení kvůli své výšce visela jako opička. A to přece nikdo nechceme :D Pár minut před zápasem mi byly dány poslední (a poněkud překvapivé) pokyny, takže jsem musela zavolat svému tátovi, který seděl pěkně doma v teple, aby mi přivezl kratší objektiv. Už se nemůžu dočkat, až budu mít ten fotobatoh, co jsem si objednala, a vleze se mi tam všechno.
...tohle žádnou pointu, důležitou pro průběh zápasu, nemá :D

Káša v bráně!

První minuty utkání byly poněkud vlažné, co se výkonu obou mužstev týče. Domácí měli výhodu přesilové hry, tu ale nevyužili. Podobná šance se jim naskytla v sedmé minutě, jenže Ústí se podařilo ujet do brejku a skórovat ve vlastním oslabení. Byl to moment, za který "mohl" Jakub Bartoň, který na útočné modré přišel o puk. Já se přiznám bez mučení, že jsem moment neviděla. Lukáš Králík později v rozhovoru zmínil, že Barunovi nevyšla střela.
O minutu později poprvé cinkla tyč za ústeckým brankářem Orctem. Se sedmnácti vteřinami do konce se ale trefoval opět soupeř, a do šaten se tak šlo za stavu 0:2. Shodou okolností jsem zrovna byla hned vedle střídačky, když ten gól padl a no... příště bych si to i odpustila, člověk to úplně cítí, jak je to napětí jakoby v ten moment přetržené a všichni ti hráči jsou z toho takoví rozpačití.


Vsuvka: STRAŠNĚ nesnáším ty slečny a paní, co si oblečou legíny, respektive nějaké tenké kalhoty, hodí na sebe slušivou bundičku a jdou na hokej. Celou přestávku jsou totiž pak přilepené na topení na záchodech a jednohlasně prohlásí "všude je volno", i když všechny viděly, jak na jeden ten záchod jdete. Kdybych byla kluk, tak se určitě rozčiluju tak o půlku míň, jak normálně!

Druhá třetina vypadala tak všelijak, v úvodu Ústí tlačilo, ale Mora jejich nápor ustála a ve druhé části se i sama dostávala do tlaku. V tom ale byla naprosto jalová a hráči nebyli schopní proměnit ani naprosté tutovky. Vrcholem téhle mizérie bylo druhé cinkání tyčky za Orctem. Jó, když to nejde, tak to nejde :/

Vsuvka číslo dvě: Od letošní sezóny máme jednou za občas na tribunách roztleskávačky. Snad v rámci jakési rovnosti se na poslední třetinu objevili tři roztleskávači. Proti gustu žádný dišputát, ale pokud byl nějaký casting, mohli se snažit víc. Olomouc je plná milých mladých mužů, kteří jsou dost telata na to, aby poskakovali na schodech. Ale oceňuji snahu.

Víc jak deset minut před koncem zápasu a na tabuli už svítilo 4:0 ve prospěch hostů. Trenéři přeházeli lajny, které i tak neodpovídaly tomu, co je "zažité". Já osobně moc velkým fandou takových míchanic nejsem, ale to asi bude tím, že jsem ztýraná systémem Miloše Říhy, který tuhle fintu vytasil málem v každém zápase vždycky, když začalo foukat ze severu nebo si na střehu haly sedl jeden holub navíc :D 
Tak jako tak, asi to přineslo úspěch, protože zbývalo sedm minut, když svůj vůbec první gól za áčko Mory dal Lukáš Králík. Vždycky mě to mrzí, když nějakému hráči ten první gól "uklouzne" v zápase, jako byl tenhle. Ale sedm minut je v hokeji fůra času, a kdyby bývala ta produktivita nebyla taková, jaká byla, tak je dost možné, že by kluci zvládli i vyrovnat. Ještě navíc dostali přesilovku 5 na 3... no, co už.


Není každý den posvícení a tohle byla první domácí prohra za tři body v téhle sezóně. A když se podíváme, že domácí zápasy už zbývají jenom tři... Já myslím, že i tak to je pěkné a velmi solidní. Samozřejmě, prohry vždycky stojí za bzum, kor když tam člověk mrzne jak na Sibiři a navíc takhle kousek před playoff, ale víte, co se říká - chybami se člověk učí. Nemluvě o tom, že bez proher to nikdy nejde, viz turnaje typu mistrovství světa, jak ty supersérie vždycky končí ;)
A nejsem ten typ, co má potřebu po každém zaváhání řvát, že už na ten hokej určitě nikdy nepřijde. Nejlepší jsou ti, kdo se vztekaj, že tam mrznou za šedesát korun, jako by snad čekali, že je hráči přijdou zabalit do deky a zaplatí jim vstupné ze svého.
Je mimochodem celkem vtipné, že vždycky, když klopýtneme my, nedaří se ani Mladé Boleslavi. Je samozřejmě škoda, že takové šance zůstávají nevyužity, ale furt lepší, než kdyby se nám Bolka vzdalovala mílovými kroky, jako to v předchozích sezónách dělalo Ústí s Chomutovem. Největší problém téhle prohry je ten, že zkrátka přišla od třetího Ústí, ale... ale. 


No, stalo se, nic už s tím nikdo neudělá... je čas na fotky! Takže dneska prosím pěkně zde, ocením vaše případné připomínky jak k obrázkům, tak k popiskům :) Abych pravdu řekla, nebyla jsem s tím dneska moc spokojená, ale tak snad jsem si to vybrala a už budou ty fotky jenom lepší. Cestí prohlásila, že jsem, co se výkonu týče, aspoň držela s týmem :D
Fakt mě pobavilo, jak jsem pak procházela fotky, že na protější tribuně seděl nějaký předpokládám páreček a zatímco slečna pozorně sledovala dění na ledě, tak kluk nevzhlédl od svého mobilu na žádné z těch fotek, na kterých oba byli.
Jestli mi něco dělá pořád problém, tak je to zvyknout si, že musím koukat na barvu dresů, ne na barvu pozadí, respektive ledu. No, budu na tom pracovat. I na focení publika, což jsem až do teď prakticky nedělala. Výzva!



Švaňhal s Králíkem





Ríša při zápase doslova lítá! :D









Taková by to byla hezká fotka, kdyby tam nebyla ta reklama!

helé, faulík :D



Kovář s Poživilem


Položme se na otázku proč Lukáš Poživil už dávno nehraje za Moru..?

Abych vysvětlila titulek:
Jakub Štěpánek kdysi v jednom hodně moc důležitém zápase udělal tuhle blbost. Od té doby chytám infarkty pokaždé, když se nějaký brankář vydá na výlet, že jako rychle rozehraje puk. Je to tak trošku Kášova specialitka, i když (musím zaklepat) to ještě neskončilo jako u jeho slavnějšího kolegy. Obvykle když to udělá, tak následuje něco ve stylu: "Nedělej zas Štěpánka." nebo "Nebuď Kouba." a no... včera jsem tomu myslím nasadila korunu :D

Jsem proti týrání brankářů takovými zápasy!

5 komentářů:

  1. Náhodou, ty fotky se mi líbí. Co se mi moc nepozdává, jsou ty popisky, ale je možné, že je to tím, že jsem prostě zvyklá na ty tvoje taky z webu a tamty jsou takové..nijaké.

    Jaképak byly ony překvapivé pokyny? To by mě zajímalo, co si lidi z vedení vymýšlí za novoty..

    Mimochodem "Káša v bráně!" bez brány?:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. popisky no :D asi by se nikomu nelíbilo, kdybych tam psala podobné blbosti, jak tu :D
      no "Káša v bráně", jakože ten zápas odchytal on

      Vymazat
    2. :D hele třeba by ses divila, kolik bláznů, kterým by se ty popisky líbily, našlo.
      Neboj, já vím, jak si to myslela..jen mě to pobavilo:D

      Vymazat
  2. Kadela by se měl jmenovat Kandela a prosvítit naše obranné řady (to jsem fyzikář co)

    (vsuvka číslo dvě mi rozbila obličej)
    (to nemá s ničím spojitost asi)
    (ani to, že se asi znova podívám na SKAtlant)

    OdpovědětVymazat
  3. né, prostě si to enodpustím, ta Kášova fotka ej tak super, ten výraz..já z něho nemožu!! :DDDDD
    fotka střídačky je zajímavá, ovšem škoda je, že nebyla po gólu Olomouce ;(
    mimochodem aspoň na těch záchodech máte fakt teplo a máte je mnohem hezčí než u nás, bod pro vás za záchod,haha
    ale tak dobrá bilance jako, neboj jedna prohra nic nedělá, oni se zas vrátí do starých kolejí ;)
    neboj, focení zvládneš, na všecko si zvykneš a bude to jen lepší! ;)
    nemožu si pomoct, ale nejvíc se mi libí fotky z rozbruslení :)) :D

    OdpovědětVymazat