neděle 20. ledna 2013

Achievement unlocked

Na sobotní zápas s Duklou Jihlava jsem se těšila hned z několika důvodů:
  • Poslední týden ve škole byl peklo, a tak jsem chtěla na chvíli "vypnout" (i když mi někdy přijde, že se na hokeji soustředím třikrát tolik, jako ve škole).
  • V pátek jsme měli maturák a bylo to psychicky i fyzicky velmi vyčerpávající. Zápas byl dobrá motivace, proč se vyhrabat s postele (když nepočítám hladového kocoura).
  • Měla opět dorazit moje spolužačka Terka.
  • Ale hlavně(!!1!) měla dorazit Alli ze Zlína
Na hokeji jsem vůbec nevypla. V půlce zápasu se mi chtělo spát. Terka napsala, že je nachlazená a nedorazí. Ale Alli si, aspoň pokud vím, celej zápas i všechno kolem užila :)

Bylo to celé takové hektické, byly jsme domluvené, že se o čtvrt potkáme před Billou a já ji zkrátka vezmu s sebou na zimák. Jenže to by nebylo ono, kdybych pár hodin před setkáním nezjistila, že mi přišel mail z webu HCO s tím, že pokud to s tím focením myslím vážně, tak ať se ve čtyři stavím. 
Takže jsem Alli poslala sms a já nevím co ještě, nakreslila jí mapu a doufala, že se mi někde neztratí :D
V 15:55 jsem vystoupila z tramvaje a následně sprintovala na stadion, protože mě pronásledovalo jakési individuum a řvalo na celé kolo, že mě zabije. Fakt zážitek. Vevnitř jsem na schodech potkala Radima Kucharczyka a protože jsem slušně vychovaná, tak jsem ho pozdravila a popřála mu hodně štěstí.
Kucharda: "Dobrý den? Jak... dobrý den?"
Já *omg teď mě tu seřve*
Kucharda: "Snad ahoj, ne? AHOJ!"
On je vážně super, ale občas mě fakt děsí :D

Long story short: V sobotu oficiálně začínám se svou prací pro oficiální web HC Olomouc, což je pro mě obrovská čest. Ostatně mí pravidelní čtenáři ví, že přesně k tomuhle jsem se chtěla dopracovat ;) 
Navíc není problém dávat dál zmetekfotky sem na blog a zároveň fotit pro REGIONSPORT, takže všechno při starém. Jenom zkrátka občas budou fotky na webu Mory a jindy na RS. 
Mám táááákovou radost :D

No ale zpátky k zápasu! Naše zraněními zdecimovaná obrana byla posilněna o zlínského Oldricha Kotvana a Alexe Rašnera. Zatímco Olda je známá firma, tak Rašner nastoupil za áčko teprve v minulém zápase na ledě Kadaně. Alexovi je šestnáct let a ostudu si rozhodně neudělal.
Velký návrat měl tentokrát na starost Milan Ministr, který v téhle sezóně odehrál jenom jedno přátelské utkání.
Na střídačku se po menším zranění vrátil Tomáš Halász a v bráně se opět ukázal Libor Kašík. Z čehož Alli jistě měla radost, protože přijela hlavně kvůli němu, že :D

Alex Rašner převzal číslo zraněného Tomáše Houdka

Na úplný úvod zápasu se držela minuta ticha za nedávno zesnulého Jiřího Hudlera staršího, jehož kariéra byla jistou dobu svázána právě s olomouckým hokejem a jeho syn je místní rodák a odchovanec.
První třetina byla taková oťukávačka z obou stran a žádná ze šancí neskončila gólem. Káša v brankovišti opět čaroval... a to bylo tak všechno.


Druhá třetina vypadala dost podobně a já už se začínala bát, že to bude jeden z těch fotbalových zápasů a Alli si bude myslet, že v 1. lize ani neumíme dát gól. Do velké šance se dostal Richard Diviš, ale pod nohy se mu zamotal obránce Dukly a překazil mu tak šanci jet jeden na jednoho proti jihlavskému Rittichovi. Nakonec se minutu před druhou přestávkou konečně domácí prosadili, jmenovitě to byl Jiří Dopita z parádní přihrávky od Radima Kucharczyka. A to je myslím branka hodná 39ti minutového čekání ;)


Třetí třetina mohla vlastně přinést jakýkoli výsledek, protože předchozí dvě dvacetiminutovky byly velmi vyrovnané. Richard Diviš chytal strašného vzteka (a bylo to takové... milé, no, Richard), které ho ale přešly, jakmile se domácí rozstříleli. První šťastlivec byl Michal Vodný, který se trefil v přesilovce. Třetí gól přidával v ponechané výhodě Roman Rác.
Za stavu 3:0 a se čtyřmi minutami do konce sice Jihlava začala odpadávat, ale na druhou stranu Mora v posledních zápasech měla naprosto tragické koncovky poznamenané zbytečnými fauly, které je stály body. Když se ani ne dvě minuty před koncem zase nechal někdo vyloučit, tak se celej stadion chytal za hlavu, i když by Jihlava potřebovala zázrak, aby v tak krátkém čase vyrovnala. Ale Káša pořád držel nulu, které by bylo sakra škoda!
No jo, ale místo toho, aby Dukla dala ten "čestný gól", tak nechala ujet Jakuba Bartoně, který jako správný obránce efektně zakončil svůj téměř samostatný nájezd :D Soudě podle jeho reakce asi ani nevěděl, jak se mu to povedlo :D


Dukla Jihlava tak odjela s pořádným výpraskem, i když byla celý zápas rovnocenným soupeřem. Kdybyste chtěli, tak se můžete podívat na sestřih gólů. Teď už je to celé zasponzorované, tak by měly být sestřihy z každého domácího zápasu. Tak aspoň něco :)
Jo, a větší návštěvnost byla jenom v Boleslavi. Taky zajímavý.

Na úplný závěr samozřejmě fotky pro redakci, kterých tentokrát bylo celkem dost. Když teď koukám na to, že obvykle přijdu ze zápasu s tak pětistovkou fotek, tak si říkám, že si do Brna na EHT asi budu muset koupit další paměťovku... To jsou problémy :D





Ze setkání s Oldou Kotvanem...

...nejspíš spadnete na zadek :D







hokej, ne asi :D


...a takhle Ráďu požádám o ruku...








Dobrasovy vlasy... kvalitka!






Seloš je křen!

mimimimiMinistr







na pointu fotky bohužel není zaostřeno






Kášovi ta hokejka spadla během děkovačky nejmíň třikrát


Oooolda Kotvan :)

Tak mi v sobotu držte palce, hm? :)

5 komentářů:

  1. David chytal slušně? :)

    Na onlajnech to taky vypadalo rovnocenně a pak bum,bum,bum,bum a máme utrum :D Bordel tohle.

    Ty fotky jsou hezčí a hezčí :) Gratuluju k tomu "angažmá" focení Moře :)

    Jinak Dobras. To je kapitolka sama pro sebe :) Ta druhá fotka mi jde hned na tapetu :D

    OdpovědětVymazat
  2. Alli si to dle románu a hovoru na skypu a tak vůbec užila asi slušně. Jenom teda díky tomu chladu (a nebo si tam do ní přeci jen něco lila?) ze začátku zněla jako po prohýřené noci, jak měla zastřený hlas:D

    Gratuluju k onomu postu;) A hádám, že ten Alex bude jeden z mála, kterého si zapamatuju hned od začátku.

    OdpovědětVymazat
  3. s tím Kucharczykem dobré :DDD to se stalo aj mojemu bratrovi kdyz zdravil mladé 20leté hokejky dobrý den :DD

    OdpovědětVymazat
  4. tak teď si připadám jako velká hvězda, haha :D
    Alex je mladší jak já? :D aha :D pak se tam promenádoval aj po zápase :D jojo, další kerého od vás poznám :D
    ty fotky sou parádnííííí!
    jinak opravdu jsem si to strašně užila!!! díky ;)
    a neboj, v sobotu to zvládneš!!! :)))
    a prostě Káša byl super..během zápasu, když bruslil na střídačku, po zápase a ta děkovačka? úžasné no, s tou hokejkou byl taky super :D jo, myslím, že mu spadla 3x :D
    a aby se neřeklo, tak s ním byl úžasný taky Tom Valenta, fakt že jo!!!
    zlata zlínské ♥

    OdpovědětVymazat