čtvrtek 20. prosince 2012

Pojďte se mnou do Země nezemě

Viděla jsem Petra Pana!

Středeční hokej mohl přinést zajímavý zvrat a zajistit tak, že by se v Olomouci v sobotu hrálo o první místo. Zvrat sice nenastal (Ústí Mladou Boleslav neporazilo), ale žádný návštěvník zimáku si rozhodně nemohl stěžovat na to, co hokejisti předváděli na ledě. Snad jen těch pár fandů, co přijeli podpořit Hradec Králové... Nicméně, počasí hokeji přálo, rozhodně nemrzlo, jako týden předtím proti Třebíči.

HC Olomouc odehráli v řadě 15 zápasů s alespoň jednobodovým ziskem. A protože se blíží Vánoce, tak Mora naděluje, jak se patří.

Královští Lvi Máme Nejdelší Název V Lize Hradec Králové přijeli na Hanou bez exolomouckého útočníka Petra Haluzy, který je také jejich nejlepším hráčem. 
Mora taky neměla kompletní sestavu a šanci tentokrát dostalo několik juniorů. Vzadu to jistil Jakub Schejbal, vepředu svým aktivním bruslením mátli hlavu nepříteli Jakub Lehečka a Radek Číp.
V bráně byl Libor Kašík.


První třetina vypadala z počátku všelijak. Domácí se dostali do tlaku a po čtyřech minutách hry díky gólu Jiřího Řípy vedli 1:0. To nakoplo hráče Hradce, který měli celkem dlouhou pasáž v našem obranném pásmu. Jejich snaha ovšem byla marná a ve stylu "nedáš - dostaneš" schytali druhý gól do své sítě, tentokrát však od Ondřeje Švaňhala, který tečoval nepřesnou ránu Jakuba Hermana.
Snad aby to bylo zajímavé, obdarovali naši chlapci Hradec přesilovkou, kterou sice nevyužili, ale oplatili stejnou mincí, a tudíž si zahráli v oslabení. Naše přesilovka vypadala všelijak, ale přesto nakonec skončil puk v bráně, a to zrovna, když hostující hráč skákal z trestné na led. Trefil se Martin Janáček a mám takový pocit, že celá akce byla geniálním plánem Radima Kucharczyka, který chvíli před tím něco na střídačce velmi aktivně vysvětloval.


Druhá třetina se od té první příliš nelišila, snad jen Hradec po čtvrtém gólu domácích - trefil se Matěj Pekr - poněkud ztratil motivaci na jakékoli velké otáčení zápasu. Když přece jen projevili jakousi snahu o tlak, tak je definitivně srazil vlastňák, který byl důsledkem trošku bezcílné střely před bránu v podání Ondry Švaňhala. Trošku škoda, že Ondra nedal nakonec i hattrick, ale tak nebudeme si vymrčovat, že :D
Po téhle epizodce už se vlastně jenom dohrávalo.


Třetí dvacetiminutovka mnoho krásných šancí nenabídla. Domácí hráči sice "pomáhali" hromadou vyloučení, ale Hradec už byl naprosto marný, dokonce tam byla snad minuta, kdy se jejich přesilovka hrála v jejich obranném pásmu. Tři minuty před koncem ukončil olomouckou krasojízdu Jakub Herman, který na led naskočil jako šestý hráč při signalizovaném faulu.
Když už jsem u těch vyloučení, bylo jich za celý zápas z naší strany celkem pět a postarali se o ně jen a pouze mí dva pokladi - totiž Jakub Bartoň s Robinem Staňkem. Bára si z toho každopádně moc nedělal :D

Mora tak zvítězila 6:0, fanoušky náramně potěšila a trenéry a hráče Hradce náramně nepotěšila. Když už jsem u těch trenérů, tak jsem hned na úvod první přestávky měla takovou krátkou scénku na téma:
"Omg..! Tam... je ten! Tam! Tam, divej! Petr Pan!!" a přísahám bohu, že jestli mě na tom zimáku někdo poslouchá, tak si musí myslet, že trpím přinejmenším halucinacemi, pokud né něčím závažnějším. Faktem ale je, že kdyby mi nějakým podivným způsobem neuniklo odvolání Davida Pospíšila z pozice asistenta trenéra, tak bych věděla, že jeho funkci převzal právě Petr Pan. Tedy, pardon, Miloš Říha mladší. Kterého láfujeme z Brodu, že :D A tak jsme si s Cestí zavzpomínaly na dobré časy s SKA Petrohrad v létě a já si tady momentálně tak půl hodinky zaumírala, když jsem se tu jednu fotku snažila najít v hromadě těch všech ostatních, co jsem u Rebelů na zimáku zvládla vyfotit :D


Mora tedy zářila, ale můj výkon tentokrát nic moc. Několikrát jsem se málem rozbrečela, protože prostě máme ty nej nej nej hráče, a to je přece dobrý důvod k breku :D A moje fotky stály za dvě věci :/
Těch jedenáct, co se povedlo.


Jakub Lehečka

Libor Kašík

Robin Staněk...

...měl kromě čtyř trestných minut taky dvě asistence a +3!

Roman Rác

David Škůrek

Jiří Řípa

Martin Janáček


Jakub Bartoň

Tomáš Valenta


Kapitán Preclík




Richard Diviš

Řepa

Baruška si všiml, že je focen, a tak samozřejmě následoval véééélkýýýý úsměv :)



Ondřej Švaňhal

Ke hře zády, k hradeckému kotýlku čelem!

Jedna o kohoutovi: "Leží tam ve dvoře, nožky má nahoře..."


náš > váš


kvalitka strašná, ale... kuci moji!

V sobotu se na zimáku olomoučtí Kohouti střetnou s týmem Mladé Boleslavi, která snad přiveze i Radima Vrbatu, protože jestli ne, měli bychom podat nějaký protest, jelikož ti nejlepší hráči soupeře náš zimák na svých toulkách většinou vynechávají. A to není fér!
Ačkoliv to nebude přímý souboj o první místo, je to pořád utkání nesmírného významu a ataktivity. Olomouc má momentálně na Boleslav ztrátu pěti bodů a před třetím Ústím se drží na rozdíl osmi. Pokud by tedy naši borci o víkendu vyhráli, první místo by bylo téměř na dosah ruky a Ústí by se i při své výhře nepřiblížilo.
A to je přece sakra dobrá motivace, no ne?

4 komentáře:

  1. Fotos sú podľa mňa fajn. :-)

    Teším sa na report o Radimovi Vrbatovi!

    OdpovědětVymazat
  2. Petr Pan je nejlepší! Teda, myslím toho filmového, ten váš je mi volnej..a ano, já věřím na víly!

    OdpovědětVymazat
  3. člověk si neuvědomí, co Káša dělá v bráně za blbosti, dokud to nevidí na fotkách. ok, uvědomí. libore pls
    PEEEETR PAAAAN...to bylo asi to nejhorší, co jsme tam kdy vyřvávaly, ne? gah, Petr Pan...

    OdpovědětVymazat
  4. parádní výhra teda! me se strasne libi jake maji ty zahřívačky na stridackach :D ty zelené pod prdel :D

    OdpovědětVymazat