pátek 7. září 2012

The game was bad and you should feel bad

Oželela jsem konec zápasu Ufa/Čechov (2:3 SN) a celý zápas SKA/Omsk (1:2), abych viděla poslední přípravný zápas HC Olomouc.
Naši chlapci se střetli s Jihlavou a nešlo o nic menšího, než o vítězství v Regionálním poháru, k čemuž by bývala stačila výhra v prodloužení či nájezdech. 


Konečně jsem se zmohla k tomu, že jsem vyšla z domu brzo, takže jsem místo nahoru na tribunu prošla prvními dveřmi hned k ledu a našla to nejmíň otřískaný sklo. Počkala jsem si dobrých deset minut, než se hoši uráčili začít rozbruslení. Bylo to... divné. Nikdy jsem nestála hned za sklem, když na ledě byli hokejisti. Kdesi v dáli na druhé straně ledu se procvičovala Jihlava a někteří naši kluci na mě vtipně koukali :D

test techniky

Podle poskakování Libora Kašíka jsem došla k závěru, že v bráně bude on. Podle soupisky jsem zase vykoumala, že nám z Vítkovic poslali Lukáše Kucseru. Krom toho byl na ledě i Mario Cartelli, takže... takže si ho necháváme nebo jak?
Dobrou zprávou je, že se nelekám každého puku, který třískne o mantinel, a jediný, kdo mě zvládl vyděsit, byl Richard Diviš. Not cool, Richarde, not cool. Špatnou zprávou je, že ty fotky za moc nestojí a neřekla bych, že to je tím, že to byl první pokus. Ale kdo ví...
Každopádně to byla sranda, takže možná ještě využiju pár příležitostí, než bude fakt zima a nebude se dát kolem ledu projít bez nebezpečí omrzlin.


Zápas začal akčně s přesilovkou pro nás hned během první minuty. Jenže my jsme tady skoro ve Zlíně, že jo, a tak ti naši truhlíci inkasovali ve vlastní výhodě. Tolik facepalmů svět neviděl. Ale co, jeden rychlej gól, nic se neděje, máme celý zápas před sebou!
Taky jsme před sebou měli celou první dvacetiminutovku, čehož Jihlavští využili a dali další dva góly. Po třetím gólu Káša dělal Štěpánka a tragédsky ležel v brankovišti. Čekala jsem střídání, které ale nepřišlo, a tak jedinou prací Halásze zůstalo tišení mládeže, která halekala u střídačky.
Naději nám vrátil Richard Diviš (kdo jiný taky) a tak se šlo do šaten za stavu 1:3. Richard měl vůbec zajímavý zápas, dvakrát byl u momentu, kdy protihráč zůstal ležet na ledě, nebo na ten led aspoň krvácel. Důsledkem bylo, že se tvářil celý zdrcený v případě prvním, a celý zhnusený a zdrcený z případě druhém, protože podle všeho Richard Diviš nemá rád krev. Já taky nemám zrovna ráda krev, ale mám ráda Richarda Diviše :D Čímž teda nějak neospravedlňuju jeho faulík, ale rozumíme si ;)

Libor Štěpánek... počkat, cože?


Přestávky byly ten den extra dlouhé, nebo nám tak alespoň připadaly, ale aspoň jsme stihly s Cestí a Nikolou (kteroužto tímto zdravím! - jestli to tu čte) probrat všechno od maturit, přes maturiťák až po výjezd na SKA. Co jsme nestihly o přestávkách, to jsme mohly s klidem probrat během hry, protože se vlastně moc nehrálo.
To je tak, když soupeř vede o dva góly, nám se útok nedaří, a tak je to celé takové meh. Naši se celou druhou třetinu snažili dorážet, jenže obrana Jihlavy byla 100%, takže se domácí jenom unavili.
Podle toho vypadala poslední část, kdy naši mleli z posledního, do útoku se už prakticky nedostali a ještě navíc pustili po dvou minutách hry další gól.

Co k tomu zápasu říct, no... byla jsem ráda, že jsem neplatila vstupné, asi tak.
Přesto věřím, že tu formu do příští středy kluci vyladí, ostatně pět členů týmu nehrálo kvůli drobnějším zraněním, což se určitě taky projevilo. Mně osobně na ledě hodně chyběla bojovnost Matěje Pekra, tak nějak ta hra víc odsýpá, když je na ledě. Taky se už nemůžu dočkat Jirky Dopity, i když první zápas vypustí. A kdo vlastně ví, kdy se ho dočkáme... Naštěstí on je ten typ hráče, na kterého se vyplatí čekat.

Nutno podotknout, že mě pobavilo, jak se Radim Kucharczyk a vůbec celá střídačka posmívali Robinu Staňkovi, když mu sudí nadělil trestné střílení. Robin je obránce, na nájezdy nechodí, a celej z tým z toho byl vyplácanej ještě než dojel na středovej kruh. Mrchy škodolibý :D Robin nedal. A já mu tak fandila!

Ráďa se chtěl objímat... kdyby ses nesmál BRObovi, možná by tě objal on!

Fotky pro redakci zde. Jinak zase jenom tak pro náladu, aby se neřeklo, i když je jich dneska celkem dost. Ale nic moc se na nich neděje a jsou celkem bleh. Většinou se hrálo ve středním pásmu, což nejsou zrovna ideální podmínky pro mě :D No a extra porce Jihlaváků pro Elll ;)






možná přestanu dávat na blog fotky, kde kluci posmrkávaj

tuhle jsem nechala, jak byla, protože sluníčko :)

Dá ho?

Nedá!

tentokrát se domluvili na Smetanu



Halászovy vlasy sice nejsou tak epic jako ty Žigyho, ale ok



Já vám ujedůůů!

Oni nepřijeli hrát hokej, oni přijeli pózovat! :D






Je strašně vtipné sledovaly Halászovy reakce na cokoli, co se děje kolem. Před dětma se zavřel, stejně to nepomohlo :D

Ale stejně se všem trpělivě podepisoval, borec!


intimčo

Mimochodem, doporučila bych vám poslední epizodu Těžké Dřiny, kterou dávají na Prima COOL, jelikož tam byla reportáž z Gufex s.r.o., což jak někteří možná víte, je česká firma sídlící na Moravě, která dodává puky přímo pro IIHF. Video je tady a puky se dělaj někdy od třinácté minuty.

5 komentářů:

  1. jééééžiš ten tragiKáša jak tam leží jak na dvoře s nožkou nahoře, Štěpánek má někde fangirl moment

    OdpovědětVymazat
  2. Tak přece jenom jen tak Zlín své hráče do Olmiku neposílá, že. Je až tragicky směšné, jak jsou si ty týmy podobné.

    Jinak, cestí naprosto vystihla Kášův moment, nemám k tomu co víc dodat.

    Krev je fajn, krev nám nevadí. Fakt by mě někdy zajímalo, jaké to je, dostat pukem. Nad obočí nebo třeba do rtu. A jaké je si to nechat zašít. Fakt bych to chtěla zažít. Nebo aspoň vidět.

    Víc tvých článků, ty píšeš tak fajn až je to úplně..fajn. A jakože hodně. Tenhle styl se mi líbí, fakt že jo!

    OdpovědětVymazat
  3. Popravdě jsem vůbec nečekala, že by jsme u vás mohli uhrát tak slušný výsledek. Vážně jsme hráli dobře od obrany? :D to je neskutečné!

    Krev, krev na ledě? Kdopak to z našich schytal?

    Děkuji za speciální várku jihlaváků!:) Kluci jsou prostě fotogenický, to jim nikdo nevezme. Alespoň něco, kdyby jim to v sezoně nešlo:D

    OdpovědětVymazat
  4. Tak pro velký úspěch ještě jeden komentář, aneb RE:
    Proti Okálovi nic hele, jen jsem si na něj vzpomněla, protože to byl prostě naprosto dokonalý výhled a já se málem zadusila rohlíkem, který jsem tajně ukusovala, protože se to nehodí, že jo.

    O marodce mi předem nikdo neřekl, což je vedlejší. Prostě to v ten moment vypadalo strašně divně, když máš na ledě půlku týmu, pak najednou dva odejdou a nikdo nic, všechno v pohodě. A on hlasatel se taky nepřetrh nám něco říct, takže jsem byla opět opožděná a to ještě víc, než mívám ve zvyku:D

    Hele já to nemyslela nijak zle s tím Děnisovem, jenom to prostě vyznívá děsně vtipně a matoucně (to asi není slovo..prostě je to matoucí). Hlavně to neměň!:D

    OdpovědětVymazat
  5. ta první fotka je úžasná ;)
    u nás poslední dobou taky chodí na nájezdy pořád Zámorský, vždycky na to s Black čumíme jak to, což jakožto obránce tam dělá a nechci mu křivdit, ale tuším, že jsem ho ještě neviděla proměnit..
    ty tvoje fotky jsou bezkonkurenční + když přidáš ty popisky..a tvoje články celkově..to prostě nejde nezbožňovat! :DD
    na video se určitě podívám ;)

    OdpovědětVymazat