pátek 14. září 2012

STOP! Pekr time!

Ve středu 12. září s velkou slávou začala 1. liga.
Aby to bylo ještě veselejší, HC Olomouc do ní skočili po hlavě - derbym se Šumperkem.


Na úvod by asi bylo na místě omluvit se všem okolo, protože jsem se tuhle do sytosti vysmála tipům, že na zápas dorazí přes dva tisíce fanoušků.
Dorazilo jich podle oficiálních informací 2038, což byla druhá nejvyšší návštěvnost kola. A to si nemyslím, že fandů ze Šumperka bylo víc jak tři stovky, a to jsem ještě hodně štědrá. Tak že by snad konečně hokej v Olomouci táhl?


S velkou slávou byly fanouškům představeny roztleskávačky, které se podle plánu mají objevit na osmi vybraných utkáních. Na tom úvodním samozřejmě chybět nesměly, kor když je to derby, že jo. Zcela objektivně musím říct, že dokud mi nezavazí při práci, tak jsou mi celkem ukradené. Zcela subjektivně ovšem tvrdím, že je nutné pořídit i pár roztleskávačů, protože je to určitě nějaká diskriminace nebo tak, jak k tomu ti kluci přijdou?! :D
Mimo to při nástupu týmů na led měla hrát hymna HC Olomouc, což teda bylo jakože překvapení pro všechny, protože se o tom nikde nepsalo. S hymnou to dopadlo tak, že ji vlastně nikdo neslyšel, jelikož oba fanouškovské tábory řvaly, jako by je za to platili.


Do brány se postavil zcela čekaně Libor Kašík. Něco vám prozradím. 
Libora u nás lidi milujou. To už víte, že jo. Každý jeho zákrok je oceněný bouřlivým potleskem, jeho jméno je vyvoláváno i zcela bezdůvodně a zkrátka - je to mazel každého olomouckého fandy. Kromě pár jedinců, včetně mě. Já Liborovi tleskám jen výjimečně, jeho jméno nevyvolávám a vlastně z něho nejsem tak šíleně unesená, jako zbytek lidu. Ale v tomhle zápase...
V tomhle zápase jsem mu zatleskala hned třikrát a jako ok, Libore, palec nahoru fakt.


Z tohoto pro můj blog poněkud netypického důvodu jste možná vysledovali, že byl zápas postaven především na výkonech brankářů. Ono už to tak při derby bývá, buď je branek milion, nebo je skóre vyloženě fotbalové. U nás na zimáku jsme se tentokrát dočkali druhého scénáře, jelikož zápas skončil 1:0 pro domácí. Ty tři body byly vážně vydřené, ale zápas mě bavil. Byl tam náboj, bylo tam nasazení, i pár fakt hezkých akcí se povedlo, a nebýt tragické koncovky, těch gólů mohla být hromada. Tyčka za Štůralou cinkala jak o život.
Nejvíc ze všech ji rozcinkal Radim Kucharczyk. To jen tak mimochodem.

Tomáš Štůrala

Jediný gól padl ve druhé třetině, k mé nemalé radosti, jelikož jsem ho měla jako na dlani. Matěj Pekr mi v zápase proti Jihlavě chyběl, stěžovala jsem si, jak hra bez něj nemá ten drajv. Tak parádní střelou prostřelil brankáře Draků a předvedl takovou dobře trollololol oslavu, kdy se otočil na hostující fanoušky a jako by se jim vysmíval. Čímž si u mě vysloužil pár plusových bodíků navíc. 
On totiž je Pekwww šumperský odchovanec a každý rok se se železnou pravidelností někde fanoušci štěkaj, kdo jako je vlastně ten lůzr tady, komu nebyl tak super hráč dost dobrej a kdo jako bere "smetí" a bla bla bla, že je prd náš a takový. Já si myslím, že Matýsek má jasno :)
Zkrátka a dobře, úvodním olomouckým střelcem sezóny 2012/2013 je náš expert na portály, číslo 95, Matěj Pekr. Gratuluji k úspěchu, jen tak dál!







To by tedy bylo k brankám. Zbytek zápasu byl vyplněn malými či velkými šarvátkami, velkým počtem vyloučení a nevyužitými přesilovkami. To poslední je fakt hanebnost, protože jich ti naši truhlíci hráli hned jedenáct. JEDENÁCT, to jest 22 minut, přičemž tam nejmíň jednou bylo 5:3, protože hráli Čuníky, a jednou na obou stranách, ale ok. JEDENÁCT!! Ok takže... přesilovky jim nejdou, co jim jde?

diskuse o faulech tu, tam i onde

Oslabení! Olomoučtí kluci jsou mistři, když dojde na bránění se v nevýhodě.
Nejvíc to bylo vidět, když byl Jakub Bartoň tele a aktivoval Tomáška (aka Rameno Smrti). Stalo se tak ve druhé třetině na druhé straně ledu a moc jsem to vlastně neviděla - jenom jak se dva hráči srazili a ten ze Šumperka se minutu nezvedal. Prý měl hlavu dole, ale to je celkem fuk asi, hlavně aby byl v pořádku. Baruna vyfasoval 5+20 za úder do oblasti hlavy a krku, odporoučel se do šatny a hele chlape, porazil jsi Artyho, ten na to potřeboval zápasy tři. A ani neudělal takovou koninu. 
Baruška mi tím udělal tak trochu čáru přes rozpočet, protože jsem měla v plánu obléct si o přestávce dres, jelikož mi bylo celkem zima. No jenže seďte zády k hromadě Šumperáků, když na těch zádech máte obrovskou #81!
Anyway, chlapce čekalo pět minut ve čtyřech. Po necelých dvou minutách šli do tří, když byl Zbyněk Hampl strašně šikovnej. Výhodou bylo, že oba tresty rozdělila přestávka, nicméně pointou je, že gól - i díky Kašíkovi - nepadl.

Krom toho došlo ke třem rvačkám, nebo spíš plácaným, protože rukavice nikdo neshodil. Ve dvou z nich se angažoval Tomáš Houdek. Nechci tady nějak sýčkovat, ale myslím, že Kucharda má konkurenci, Houdek vypadá, že je taky vždy připraven vyraplit.




Nic moc jiného se vlastně nestalo. Jen vám ještě můžu říct, že se byl na zápase podívat Radim Haas, který u nás v létě bohužel skončil. Taky se na tribunách vyskytovali Vodný se Škůrkem.

Fotek jsem nafotila přes pět set, pro redakci jsem vybrala následujících čtyřicet - rekord! A v tomhle článku je dalších padesát.


Kde jsem a co tu dělám?!

rgnerngofr puk!!!


Králík začal akčně sbírat puky, Kolouch ho zarazil že né, takhle to tu nechodí :D






Patrik Vrána!!1!

konec světa, mlha přišla



OMG, ta brána za mnou nejde jako ocásek?!





Radim stál a koukal, protože jak si to vhazování nešéfuje sám, tak se ho to asi netýká :D

Halász bloudil po ledě

ahooooj! :D :D





BRObine, neschovávej se mi za toho Hrošíka


Vráno, uteč, UFO!



děkovačka hostů hostům


Richarde! Poklade!

ty dresy se mi líbí a to jakože MOC


tradiční čumilové nezklamali

Na zadní straně soupisek se nově objevil tzv. "Zpravodaj", což jako není vůbec špatný nápad! Je tam mimochodem napsané, kdo píská utkání, aktuální postavení týmů v tabulce, minirozhovor s hráčem (na úvod Saša Lhotský), program daného kola, další zápasy HCO, reklama na nové dresy a permanentky a úplně na konci výsledky zápasů mládeže.

Úplně na závěr odkaz na audio s Richardem Divišem po zápase s Jihlavou. Ríšu budou mít i novináři rádi, je to chlapec ukecaný. A pěkně se poslouchá. 

8 komentářů:

  1. yay, fotken!
    Vráno, poklade, uteč, jinak tě příště ukradnu.

    proud mother moment za Pekra
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    RICHARDE
    MORO
    ADSKFJSDG

    OdpovědětVymazat
  2. RE: Klasika. Věčná nespokojenost na diskuzních fórech prvoligových týmů. Ono je to fakt zvláštní. V Třebíči se radují z toho, že jsou po dvouch kolech první, jako kdyby postoupili do baráže a jinde zase věčná nespokojenost :D

    U nás se tomu "zpravodaji" říká "Duklák" a já to vážně fajn. Já mám doma už úplnou sbírku těch několik sezon, co ho Dukla dělá:D

    OdpovědětVymazat
  3. návštevnost hodně dobrá na I.ligu ;) Roztleskávačky nemám zrovna v lásce..jeste ze není neco takkvého u nás :D ale tak kdyby byli i ti roztleksávači... :D
    tak káša to je talent ;) doufám že sii zachytá i ve zlíně a dostane se jetš víš ;)
    tyjo kolik fotek :D to z toho pomalu muzes udelat video, to si skoro jen fotila pořád :D mě se taky líbí ty dresy ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Vnímám, že máme v tomto podporu ostatních fanoušků a je to fajn :) V nejlepším případě soud rozhodne, že ABD musí postupovat podle smlouvy a bude muset udělat led ve velké hale za stejných podmínek a stejnou cenu jako v minulých letech. Ale věřit v nejlepší případ v tomhle sporu je už trochu přehnaný optimismus.. aspoň že v tom Brodě hráli dobře. Nejvíce to odnáší hokejisté a to už od začátku přípravy, takže jim fandím ještě více, když vím jak to mají těžké..

    OdpovědětVymazat
  5. 2000 lidí? Ale tak to je jakože dost dobré, ne?

    Řekni mi jednu věc. Proč vlastně nemáš ráda Kášu? Nemyslím to zle, vážně mě to zajímá.

    OdpovědětVymazat
  6. Rozumíme si dokonale, chápu. To protěžování není nikdy fajn.

    OdpovědětVymazat
  7. Trošku s odstupem času budu reagovat, pokud smím :) Šumperských fanoušků v sektoru bylo okolo 150-200, ale minimálně další stovka byla na přilehlých koncích tribun, včetně bývalých hokejistů Šumperka, Zdeňka Novosada, Lukáše Duby, na utkání byl i rozhodčí Milan Minář atd. Za druhé, Matěj Pekr, když ho tak opěvujete, je rodák z Uničova, kde také s hokejem začínal, ale velmi brzy šel do Šumperka, kde prošel takřka celou mládeží až do extraligy juniorů. :) Návštěva skvělá, bohužel co skvělý není je ABSOLUTNÍ pohrdání fanoušky ze strany olomouckého klubu. Marketing Mory je nejhorší v celé lize, a to hlavně kvůli tomu, že Olomouc je největší prvoligové město. A rozhodně má potenciál mít narvané tribuny, ale to by musel někdo z klubu chtít a mít na to hlavu, či investovat do někoho, kdo se tomu bude pořádně věnovat. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 150-200 + stovka okolo je těch 300 co jsem tipovala ;) Děkuji za informaci o "slavné" návštěvě, to jsem ani nevěděla.
      No, vidíte, chybička se vloudila, samozřejmě vím, že Mates je z Uničova, měla jsem na mysli odchovanec - opravím to.

      Co se týče špatného marketingu klubu... mně to neříkejte, já a stejně tak všichni ostatní fanoušci tady z Olomouce si to uvědomujeme. Však taky fanoušci jsou jediní, kdo se o tu propagaci nějak snaží. Vlastně ještě Rádio Haná pravidelně zve lidi na hokej, ale kolik lidí v dnešní době poslouchá rádio, to si říci netroufám.

      Vymazat