úterý 11. září 2012

Prvoligová sezóna je za dveřmi

Kapitán šumperských Draků při tiskovce tuhle prohlásil, že na úvodním zápase sezóny 2012/2013 bude 500 fandů ze Šumperka a dvě stovky domácích. Domácí jsme v tomto případě my, hrdí obyvatelé Olomouce.

Tak za prvé, i na přípravné zápasy došlo víc jak 300 lidí!
Za druhé, věřím, že dorazí víc jak 600.
Za třetí, KDO ZA TO MŮŽE, ŽE TU LIDI NEVÍ, CO JE DOBRÉ?!

Na fóru se poslední dobou řešily především výsledky letní soutěže, do které jsem chtěla vyfotit Petra Průchu s dresem Kuby Bartoně, ale neudělala jsem to, protože hrát o permanentku je mi celkem k ničemu. Taky myslím, že Průcha sice odpoví na cokoli, ale tajtrlíka by mi nedělal :D
Hodně rozhořčení vyvolalo i nové "modernizované" logo, nově vyvedené pouze v klubových barvách (bílá a červená), který prý je ošklivé a trapné a blah blah. A víte co? Mně je to putna, jaké máme logo :D Stejně jsem nikdy nepochopila, proč jsme vlastně Kohouti, takže co.

Aby se lidi přestali hádat, tak v neděli naše chlapce fotili. V rámci toho proběhla tiskovka, zveřejnění finální soupisky a představení nových dresů.

NOVÝCH
DRESŮ

A jsou to krasavci. Sice jsem na ně dvě minuty zírala jako vrata na nové tele* tele na nová vrata a nechápala, co to jako vidím, ale!
Ale nakonec jsem se rozhodla, že se mi líbí. A jakože fakt moc.


Jsou krásně jednoduché a čisté, to nové logo na nich vypadá normálně, reklam je tam minimálně protože nemáme sponzory a vůbec jsou prostě čučavé, moderní a určitě ty nejhezčí v lize, že jo :D
Mrkněte se na ně tady.
Cílem očividně bylo zbavit se veškeré modré, což odnesl psychokohout, který byl předtím na bocích dresu. Budeš mi chybět, kamaráde... Teda né, že bych ho neměla na svém dresu, ale tu jde o ten princip. 
Chvilku jsem se děsila, jak moc jsou ty červené dresy červené (no shit, Sherlock!), a co to udělá s fotkama, ale pak jsem si vzpomněla, že fotím Nikonem, a tedy mi to už může být dost jedno.

Vzniklý plakát doufám bude tak směšný, jak fotka v rámci dokumentace celé akce. Uvidíme zítra, plakát má být v Olomouckém deníku, kdybyste někdo šli kolem trafiky. 
Mimochodem tyto noviny přinesly informaci, že na osmi domácích zápasech budou roztleskávačky. Poprvé si tu krásu nesmírnou užijeme ve středu. Yaaaay, jak jsem nadšena..!

Soupiska asi nikoho nepřekvapila. Není na ni Mario Cartelli, ale pořád platí to, že prioritou je pro něj zahraniční angažmá, a pokud nepřijde, zůstane u nás. Na soupisku ho můžeme napsat vždycky, říkal trenér, a má pravdu.
Možná trošku škoda, že tam není Šťastný, mně se líbil, ale i tak máme hráčů milion. 3 brankáře, 10 obránců a 17 útočníků, ovšem musíme brát ohled na to, že někteří z nich jsou junioři a podle toho to bude vypadat.
Lukáš Kucsera má vyřízené střídavé starty, takže nemám moc představu, jak moc ho u nás uvidíme. Ale dost mě překvapilo už to, že si ho Vítkovice nenechaly úplně. Spolu s ním má střídavé starty vyřízené i Nathan Walker.



Jak jistě všichni prvoligoví fanoušci a mí bystří čtenáři ví, 1. liga startuje zítra. Za prvního soupeře ze Šumperka nově nastupuje Patrik Vrána, který asi třetinu loňské sezóny odehrál u nás po návratu ze slovenského angažmá. Možná si někteří vzpomínáte, že si mě Patrik omotal kolem prstu a na rozdíl od zbytku fanoušků jsem si ho dost oblíbila. Byl šikovný a vůbec, já si za tím budu stát až do konce dní tohoto blogu. Pointou tohoto odstavce je, že se na něj těším jak malá.

Jedná se o derby, při tom posledním nám na stadionu kouřila dýmovnice, takže o legraci určitě nebude nouze.
Chystám foťák.

*zdravím svého nejvíc zmateného spolužáka, jsi poklad

5 komentářů:

  1. sákra...došlo mi, že ten dres fakt budu potřebovat...možná tohle bude rok, kdy si koupím VŠECHNY dresy! asi bych zradila Wwwadima či Pekwwwa pro Wwwichawda. škoda, že je tu tak nový. to jsem se tu nechtěla ale rozmýšlet nad svými problémy s dresy, pardon.
    VRÁNA!!!1!

    OdpovědětVymazat
  2. Na mě ten dres působí dost retro. Ne, že by nebyl hezký, jen je takový nezvykle čistý a málo barevný..

    Nevíš, proč jste kohouti..to mě uklidnilo, věříš? Já snad rok dumám nad tím, proč jsou berani berany..být to Valašsko, tak to pochopím, chápala jsem medvědy, ševci jsou klasika..ale tohle?

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, ty dresy jsou fajn. Hradec má také nové v podobném duchů - týmové logo a čisté dresy bez reklam. Daleko lepší, než když je každé volné místo zabrané logem nějáké firmy, navíc když má každé jinou barvu.. :) Jinak gratulace k včerejší výhře, my takové štěstí neměli :D

    OdpovědětVymazat
  4. Firma, která má stadion pronajatý s kterou se město soudí dala pro náš klub v podstatě nezaplatitelné nájemné za led a v případě, že by ho klub nezaplatil, by nebyli na zápas vpuštěni fanoušci, takže se zápas raději odehraje v Havlíčkově Brodě.. a pouze venkovní zápasy budeme možná hrát i nadále, dokud se to nevyřeší..

    OdpovědětVymazat
  5. Určitě jsem se na to už ptala, ale má hlava děravá za to nemůže :D Kolik lidí chodí v průměru na domácí zápasy v Olomouci?

    Tátovi se vaše dresy hrozně líbí. Sice nevím, co se mu na nich líbí, protože MY máme samozřejmě hezčí(že jo) :DD

    Roztleskačky bych nepřežila. Ovšem na našem zimáku by si neměli kam stoupnout a bylo by to celé takové dost komické. Díky stará halo.

    OdpovědětVymazat