úterý 25. září 2012

Olomoucká sosiska

Kdyby býval ten hokej nedopadl tak, jak dopadl, dneska bych litovala, že jsem tam šla. Aneb marodi na zápas nepatří..?


No jo, jenže do Olomouce mířila SK Horácká Slavia Třebíč a s ní její dva nejlepší střelci - Jakub Čuřík a Rostislav Marosz. Což už jsou na mém blogu zaběhnuté osobnosti, že jo. Jsou osobnostmi i v třebíčském klubu, jelikož vedou bodování týmu. Jo, v Olomouci máme nos na talenty a štědře je posíláme do celé republiky! 
*facepalm*

V neděli jsem se strašně nasmála naší úspěšnosti na přesilové hry, totiž krásných kulatých 00,00%. Pro jistotu tedy chlapci hned první faul Třebíče využili. První přesilovkový gól sezóny vstřelil Jakub Herman. Hned po Pekrovi mě tenhle útočník baví nejvíc, a kdybych už dres neměla, tak určitě kupuju jeden s 71 na zádech. Na tomto gólu se mimochodem krásně ukázalo, jak pozorně diváci sledují dění na ledě - hlasatel ohlásil, že gól dal Kuba Bartoň (81). Baruna opravdu na ledě byl, ale nikde poblíž brány. To ale nikomu nevadilo a publikum nadšeně vyvolávalo právě Barušku. Když jsem střelce gólu zaregistrovala i já, a to ze svého místa mám výhled na bránu soupeře částečně blokovaný naší střídačkou... No jo, pak se člověk diví, co za bludy si přečte na fóru.


Mou oblíbenou kratochvílí, když se nehraje (a někdy, i když se hraje), je točit se jako na obrtlíku a koukat, kdo kde sedí. Jiřina - přišel, mladé hvězdy - přišly, tamten na ochozu s obličejem schovaným zpola za soupiskou vypadá jako Petr Čajánek... Což jsem samozřejmě i zahlásila svému doprovodu, ale nikoho to nezajímalo! Což je hanebnost, když říkám, že někde sedí Korhoň, tak tam sedí Korhoň. Když říkám, že tam sedí s Petrem Vránou, tak tam sedí s Vránou!

O druhou přesilovku se nám postaral Rosťa Marosz. Měl prý blbý zápas, říkala Cestí, já si ale myslím, že je zkrátka rapl :D A druhý přesilovkový gól si vzal na starost Petr Kolouch.
Třetí přesilovka už takový úspěch nebyla, protože kluci zase míchali kaši. Ale publikum ani tak nemuselo smutnit, protože v poslední minutě vstřelil svůj druhý gól Kuba Herman a tentokrát se i dokonce dočkal vyvolávání.



O přestávce si tak sedím, koukám kolem a vzpomenu si na pána z ochozu... tak mrknu, koukám... "Ty, to fakt vypadá jak Čajda. Protože... to je ČAJDA!!!" To už se tedy Cestí i Nikola uráčily otočit a musely mi dát za pravdu. Já mezitím měla těžkou arytmii, dost možná následně infarkt, mozek mi fungoval jenom sporadicky a většina myšlenek se motala kolem "ČAJDA ČAJDA ČAJDAAAAA". Takže tak. Zbytek přestávky jsme na něj s Cestí hanebně zíraly. Nedívejte se na mě tak, Petr Čajánek je PAN HOKEJISTA, kvůli kterému jsem se začala zajímat o hokej, je to hráč, který mě přivedl k SKA Petrohrad a zkrátka je to taková moje hokejová legenda.
Čajda si nechal donést sosiska, čemuž jsem se strašně nasmála. Následně ujídal hranolky někomu z lidí, jež ho doprovázeli. Myslím, že si našeho zírání všiml. Co už no. Nikdo jiný si ho očividně nevšiml (což je fakt trapné, když se nad tím zamyslíte).
Vrchol zákeřnosti bylo, když se můj hrdina přesunul na tribunu dvě sedačky za nás. Pod něj si takticky sedl pán se syny, o kterém jsem psala minule. Jak si člověk nemá vykroutit hlavu?!
...ale byla jsem šikovná, otočila jsem se už jenom asi pětkrát a Čajda mě ani jednou neviděl! :D


přímé důsledky Čajánka - nervičky

Z té krásy nesmírné jsem si ani nevšimla, že Třebíč vystřídala brankáře. To - a faulující Paša Selingr - soupeře nakoplo natolik, že snížil na 3:1. Během 29. minuty se šel potřetí podívat na trestnou Marosz. Celý zápas raplil, pak tam málem posekal půlku naší střídačky holí jednoho z našich hráčů, no nemazal se s tím. Aby v tom nebyl sám, tak pěkně vzteklý byl i Robin Staněk, takže tam mydlil kohokoli, kdo mu přišel pod ruku, především pak Čúču. Už dlooouho jsem ho takhle neviděla! A ačkoliv to byla celkem sranda, jsem ráda, že ho to z větší části přešlo. Doufám, že se teď nevrátil ke starým zvykům..?
Celá druhá třetina se nesla v duchu "omg dvě řady za mnou sedí Petr Čajánek a proč sakra není společensky akceptovatelné sedět zády k ledu a zírat?". Krom toho se hra tak nějak přelívala, šance tam, šance onde... až se nakonec v poslední dvou minutách trefil Matěj Pekr. Matýsek Pekwůůů si drží tempo gól na zápas, což je super. Borec největší, a to říkali, jak loni profitoval jenom z Petra Haluzy... tůdle!
Taky jsem si všimla (neměla jsem soupisku), že je na ledě Tomáš Fořt, což mě nesmírně potěšilo. Šikovných Zlíňáků není nikdy dost! Měl pár zajímavých šancí, ale celkově mu zápas moc nevyšel - ve statistikách mu zůstalo jenom -2 v kolonce +/-.

Na úvod poslední dvacetiminutovky se Čajda prozradil, jelikož se radoval, když Třebíč snížila na 4:2. Taková olomoucká klasika, naši přestanou dávat pozor a hned je oheň na střeše. Naštěstí jediný, kdo dával gól, byl Petr Kolouch, a zápas pro nás skončil šťastně se skóre 5:2.
Díky včerejším třem bodů je Olomouc v tabulce čtvrtá, se ztrátou pouhých 3 bodů na první tři týmy, které mají shodně po dvanácti bodech. A to prosím někteří místní fans po prohře s Jihlavou psali, že "baráž budeme hrát tak leda o první ligu". Vy jste taky hysterky.
Jinak zápas dobrej, rozhodně to nebyla taková úmorná nuda jako posledně... a nebo jako s Jihlavou, což jsem sledovala přes přenos.

Fotky pro redakci tadý.







error no :D












gól Třebíče, vztek Robina




rozklikněte si to a vychutnejte si ty výrazy ;D




Mimochodem by nás některé asi zabil puk, kdybychom seděly o řadu niž, protože švihnul rovnou Cestí pod nohy. No, risk je zisk :D
Další domácí zápas bude v sobotu proti Hradci Králové, ti už jsou tady za poslední měsíc taky pečení vaření :D A ve středu třetího se nevděčné publikum dočká Mladé Boleslavi s Davidem Výborným v čele.

10 komentářů:

  1. dlouho tu nebylo žádné tématické haiku

    Čajánek Petr!
    (Ne)nápadně díváme
    se chvílemi furt.

    *i tried*

    Nech Rostislava, to ti mohlo být jasné už když jsem ho začala mít ráda, že je rapl. A není rapl!!1!

    OdpovědětVymazat
  2. Za Hradec by teoreticky taky mohl hrát buď Finsterle nebo Šlahař možná..doufej :D ty seš taky..šílíš z Čajdy a nezajdeš za ním :D on je náhodou týpek, určo by byl rád :D mimochodem to, že si ho nikdo nevšiml to je jak u nás.. o přípravákách došel na zápas třeba i Michal Jordán nebo když nehrál seděl na tribuně Šlahař, Sedlo, Finsterle, myslím že Kubiš a zbytek jsem zapomněla kdo to byl..no a na fotkách samozřejmě byli jen Leška s Balaštíkem..(ten zbytek páni fotografové asi nepoznali :D)

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluji k výhře, máte záviděníhodný rozjezd :-) U nás to horší být nemůže, při pohledu na tabulku se dozvíš, že doslova :-) Nechápu, že naši hrajou vyrovnaně s Ústím a pak se doma nechají porazit od Mostu a Litoměřic. Ale asi se nám lépe hraje proti týmům, které jsou na tom dobře, takže doufám, že u vás nějáký ten bodík získáme. Už jen proto, že se chystám poprvé v životě poctít Olomouc svou návštěvou :-))

    OdpovědětVymazat
  4. NO jo, tak ono Ústí chtělo zabrat po tom, co prohráli s námi :-) Jj, chystám se. Naše pověstné hradecké uskupení se chystá vlakem :) A budeme mít hodinu času před zápasem, tak si aspoň projdu město. Myslím že s návštěvností jste na tom dost podobně jako my, když hrajeme ve velké hale, že chodí těch 900 - 1200 a víc jen na atraktivní zápasy. Počítám, že to u vás nemůže být horší než v Benátkách, takže se s tím snad nějak vypořádám.. :-))

    OdpovědětVymazat
  5. Já když někam jedu, tak se vedle ochutnání místního piva snažím o prohlédnutí si města. Bohužel když se jede autobusem, tak to je většinou akorát na zápas a stihnu si prohlédnout maximálně tak okolí stadionu. Olomouc mě vždy lákala a není nic lepšího, než spojit výlet a hokej :-)) No, škoda že nemáš čas, nemusel bych si dělat značky na domech, abych nechodil v kruhu... :D

    OdpovědětVymazat
  6. Čajdá? co tam dělal? :D Čadju mám strašně ráda a jsem ráda že se vrátil do zlína. je i milej. mám s ním už asi 3 nebo 4 fotky takže když už ho potkám už ho neotravuju :D

    OdpovědětVymazat
  7. pardubky u nas hrajou az 19.rijna..a docela se bojim aby tu jeste hraci z nhl byli...ja uz se bojim ze na kladno 5.rijna aby tu byli..prej ted o vikendu budou jednat v nhl

    OdpovědětVymazat
  8. Co vím, tak dorazit by jsme měli tak hodinu před zápasem. Hádám tedy něco po čtvrtý. Mít průvodce by bylo pro člověka s mojí orientací fajn :)

    OdpovědětVymazat
  9. Dobře.. kvalitu piva řešit nemusíš, já už v Brodě vypil tolik Rebelů, že... :)

    OdpovědětVymazat
  10. To točení na sedačce (v mém případě ve stání:D) a koukání se okolo sebe, kdo kde sedí, to znám. Jelikož mé připomínky a zajímavé poznatky též nikoho nezajímají, tak s tebou soucítím.

    Hezký, Čajda na Moře :D Dokážu si živě představit, jak si se cítila. Ale v tvé kůži bych ho asi vyrušila z pojídání sosisky a požádala ho o podpísek.



    OdpovědětVymazat