úterý 18. září 2012

Drahé kovy, drahý Kovy

aneb THIS IS WHY WE CAN'T HAVE NICE THINGS

V KHL už máme za sebou šest zápasů. Není to moc, ale není to ani málo, a už se celkem hezky ukazuje, čeho jsou vlastně jednotlivé týmy schopné.
Jako největší překvapení se na východě jeví především prvenství HC Lev Praha a Něftechimiku Nižněkamsk, ale o tom psát nechci, spíš se podívám na své chlapce z Pitěru.
V Petrohradu rozhodně mají veselo a není to jen zásluha výluky v KHL. 



zdroj: ska.ru
Do sezóny SKA vstoupili domácím zápasem s finalistou loňských playoff, Avangardem Omsk. Slavnostní vhazování dostal na starost Mark Messier, na led ho doprovázel Žeňa Arťuchin a nejsem si jistá, kdo z nich měl větší fangirl moment. Arty si to vhazování nakonec i odbyl, jelikož kapitán Kalinin je obránce a na první lajně nikdo jiný s písmenem na dresu nebyl.
První zápas, navíc po neúspěšném turnaji v Doněcku, tak to podle toho vypadalo. Zápas byl vyrovnaný, ale Omsk se i tak v první třetině dostal do dvougólového vedení. SKA měli strašně moc šancí, především pak Fedor Fedorov, ale to brány to nějak nepadalo. V závěru druhé třetině Maxim Afinogenov ujel v oslabení a expertně doklepl puk za záda brankáře.
Třetí třetina vypadala podobně jako ta první, jenom s tím rozdílem, že se Omsk nikam nehnal. SKA naopak museli otevřít hru, čehož ale soupeř nevyužil. Nevyužili toho ani SKA, a tak na úvod pocítili prohru. 

Chuť si zpravili výhrou 7:3 nad Barysem Astana, k čemuž vám ale nic neřeknu, protože nebyl stream a ani to nebylo nikde ke stažení. Což je ukrutně nefér, protože na 100TV to dávali.
Podobně vysoký výsledek následoval proti Jugře Chanty-Mansijsk, tentokrát 7:5. Podle toho by se Jugra mohla jevit jako relativně rovnocenný soupeř, ale největším nepřítelem SKA byla v tomto případě jejich vlastní obrana. Což očividně bude pro tuto sezónu typické a né, vůbec jsem to neříkala tak před měsícem.

Následoval první výjezd, chlapci zamířili k Traktoru Čeljabinsk. Vítěz po základní části (o jeden blbý bod!) a velký finalista na finále, který stejně jako SKA vypadl v semifinále.
První gól dal po necelých třech minutách hry Fedor Fedorov, a to prosím ve vlastním oslabení. Fedor je jeden z mála hráčů, který vypadá, že ví, co dělá, což je nesmírně sympatické. Možná by měl dát pár rad svým spoluhráčům. A přestat bryndat při pití, protože srsly. Vyrovnával jeho bývalý spoluhráč z Atlantu Jan Bulis. Následovaly dva góly Gleba Klimenka. V závěrečném tlaku dával minutu před koncem Kuznětsov gól na 2:3, ale Traktoru už to nepomohlo.
Gleb Klimenko mimochodem válí, nejlepší střelec ligy a nejlepší útočník za uplynulý týden. I přesto (nebo právě proto) si na něj trenér Říha stěžoval, že sice má bodů milion, ale hraje sobecky a nevrací se do obrany. No jo.
9 bodů ze čtyř zápasů není vůbec špatný výsledek, no ale!

Ale pak to začalo. Nejdřív prohra 4:3 s Metallurgem Magnitogorsk, kdy SKA prakticky celý zápas museli dotahovat ztrátu. Fun fact: Cestu na zimák Magnitky našlo jenom 4035 lidí.
Na úplný závěr zápas proti Slovanu Bratislava. Scénář z předchozího utkání se opakoval první dvě třetiny, kdy SKA dotahovali - do šaten se šlo za vyrovnaného stavu 2:2. Pěkný hokej to nebyl, ale zatímco Slovan dával poměrně snadné góly, ty v podání SKA byly vyloženě vydřené. Na úvod poslední dvacetiminutovky vstřelil gól Gleb Klimenko, vlastně spíš se od něj puk odrazil. Rozhodčí z nepochopitelného důvodu odešel telefonovat, a když skončil, tak gól neuznal. Weee, playoffs s Dynamem úplně od začátku! napadlo mě.
A asi jsem nebyla jediná, protože kluci na ledě naprosto psychicky vyšuměli a inkasovali dva rychlé góly v rozpětí asi třiceti vteřin. A pak už to zkrátka nešlo.
Obrana neexistovala, Kouba pouštěl blbé góly, útočníkům to tam zase moc nepadalo. Nejlepší na tom všem ovšem byly "expertské" řeči slovenských komentátorů na televizní stanici Sport2 a vážně, trošku soudnosti by, pánové, příště neuškodilo.
Oklepat se a jít dál, nic jinýho se nedá dělat.


Ale to, co se děje na ledě, je ještě poměrně nuda v porovnání s tím, co se děje mimo něj.
V téhle sezóně si ještě vůbec nezahrál Ivan Něprjajev a vy buďte rádi, že nemáte informace, jaké mám já, protože někdy je lepší nevědět :/ Zranění tam bylo povícero, naštěstí spíš drobnosti.

Aby nám těch hráčů nechybělo málo, z rodinných důvodů momentálně nehraje Žeňa Arťuchin. Nimrat se tu v tom nějak nechci, abych pravdu řekla. Zaprvé o tom stejně asi všichni ví a zadruhé se to zkrátka nehodí.
Ale jestli jako sledujete Artyho a všechno kolem tak pečlivě jako já, tak posílám virtuální objetí, musíme doufat, že všechno je a bude ok :/


S velkým povykem se vrátil Viktor Tichonov. Teek se po sezóně vydal směr Amerika s cílem získat kontrakt v NHL. Slíbil, že pokud do června neuspěje, vrátí se zpátky do SKA a bude hrát tam. Minul červen, červenec, srpen... a o Teekovi nikde ani bů. Až ve chvíli, kdy bylo na 90% jisté, že v NHL bude výluka, se Viktor najednou našel, podepsal smlouvu se SKA a tradá, všichni, kdo jste tady celý léto dřeli, si můžete nakašlat, protože já jsem Viktor Tichonov! Dokonce v rozhovoru pro SKA TV přiznal, že je v týmu jenom kvůli výluce a vážně, potřebujeme hráče, co si vůbec neváží toho, že hrají za SKA?
Ti mladí kluci, co dřou jak mezci celý léto, by to ocenili mnohem víc, a taky by tomu víc dali.
Viktor u mě zkrátka skončil a nemůžu se dočkat, až odejde. To byla chvilka upřímnosti.

zdroj: ska.ru
S ještě větším povykem podepsal dnes smlouvu se SKA Ilja Kovalčuk, hvězda jasná, Iljuška můj nejmilejší. Radost mi vydržela celý třicet minut, totiž od prvních fotek Ilji v teplákovce SKA až do chvíle, kdy GM Kasatonov prohlásil, že Ilja bude kapitán.
TAK TO JAKO PRRRRRRR
Kovy je skvělý vůdce, o tom žádná. Ale SKA Petrohrad kapitána už mají, jmenuje se Dmitri Kalinin a zbytek týmu si ho demokratickou cestou zvolil z vlastních řad. Já být Dima, tak se jim tam na to s prominutím vyseru.
Aneb jak jsou SKA zase jednou celé lize pro smích, protože je někdo ve vedení neuvěřitelný idiot. Jsem si naprosto jistá, že zrovna za této situace je takový "podraz" to poslední, co tým potřebuje. Zároveň věřím, že by Kovy býval C odmítl, jenže ani nevěděl, že ho dostane. Na oficiální presentaci dostal dres s číslem 17, na kterém bylo "náhodou" našité i ono kapitánské céčko. Sám přiznal, že o tom nic netušil, tudíž o tom nejspíš nevěděl ani trenéř Říha, a ani bych se nedivila, kdyby momentálně někde rozhořčeně pochodoval a zuřil. Přesně to jsem totiž udělala já. Tak snad aspoň budou mít v té šatně všichni dost rozumu, že si to vyříkaj a bude to v pohodě.
No ale aby mi to jako nebylo líto, tak jeho asistenti podle všeho budou Kalinin s Thoresenem a VIDÍTE TEN PROBLÉM?! Jako fakt... fakt? To vážně?

Nicméně když si odmyslím jakákoli písmenka, tak mám s Kovyho příchodu radost. No, aspoň tak, jak moc to jde, když jste v principu odpůrce těchto pravděpodobně krátkodobých kontraktů.


Abych to tady nekončila tak depresivně, tak:
Sergej Monachov opravdu válí. Malej, rychlej, šikovnej... ale jak! Tolik talentu, oho, nechme si ho, podepišme dvacetiletou smlouvu a nenechme ho odejít! Na první lajně zaskakoval za Průchu a bylo to epické.

4 komentáře:

  1. dámy a pánové, dozněla písnička 'Oops! I did it again' v podání vedení klubu SKA Petrohrad...har har har

    OdpovědětVymazat
  2. Z těch všech zápasů jsem viděla jen ten se Slovanem. Kouba moc nepodržel jen co je pravda. Souhlasím ohledně těch komentátorů. Ovšem zaujatost ohledně toho, že to komentovali slováci a hrál SLOVAN BRATISLAVA se dala čekat. Profesionálové jak nechceš.
    (máš tam chybu..jestli nejsem už úplně na palici:D. Píšeš tam "Lev dával poměrně snadné góly" ale mělo by to být "Slovan dával poměrně snadné góly" ne? :D)

    Počkat? To vážně takhle funguje? Prostě tady máš kapitánské céčko a adios? Je mi známe, že kapitána volí hráči nebo trenér, ale tohle je dost..podivné. Když sám Ilja o tom vůbec netušil+všechny ty okolnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty jo, já jsem dobré jelito, přemýšlím, kdy budou lístky na Lev a takovou koninu napíšu :D díky za upozornění ;)

      Vymazat
  3. Nějak dneska nemám sílu cokoli číst, tudíž se omlouvám. Všimla jsem si jen zprávy o Kovym a jakože tohle neberu. Jak je jednou kapitán, tak by se kvůli nějakému tajtrlíkovi ze zámoří měnit neměl, není to vůči původnímu fér.

    RE: no, tu Duklu znám přeci jen víc za tu dobu, ale tobě samozřejmě děkuji taktéž, protože i Olomouc přišel na přetřes:D

    OdpovědětVymazat