pátek 21. září 2012

Den sedmý: Mrznu a mám hlad

Někdy, když fotím na rozbruslení, tak se na mě naši hokejisti mračí. Jindy si mě ani nevšimnou. Někdy se na mě někteří smějí. Někdy koukají, jako by mě viděli poprvé, a jindy zas mají takový ten vševědoucný výraz "vím, kdo jsi, co tady píšeš a kde bydlíš!". Občas - a tyhle dny mám obzvlášť ráda - jsou div né jako ty gorily tady.

To byl prosím úvod k zápasu s SK Kadaň, který se zápasem samotným nemá zhola nic společného. 

Nadpis, mimochodem, popisuje tu sveřepost olomouckého fanouška, který na hokeji klepe kosu už 19. září. Pokud je jako já, tzn. poměrně zimomřivý. A to jsem prosím uvedla do provozu první vrstvu své zimní výbavy, tedy speciální lyžařské prádlo a lyžařské podkolenky.


V dresu Kadaně se představil mimo jiných Nikola Gajovský, kterého určitě všichni znáte z Chomutova. To mělo za následek, že jsem prakticky celý zápas tak nějak žila v domnění, že hrajeme právě s Piráty. A taky Cestí měla záchvaty zrádcovství, kdy člověk slyšel, jak moc chce, aby dal Nikola gól. Styď se.


V bráně se opět objevil Libor Kašík, což mě poněkud překvapilo. Káša v předchozím zápase na ledě Benátek pustil za svá záda šest gólů, což mezi fanoušky samozřejmě opět vyvolalo vlnu dotazů na téma "Proč ho proboha trenéři nevystřídaj?" Taky by mě to zajímalo, vždyť přece schytat čtyři góly (po kterých většina brankářů střídá) a pak ještě další dva mu určitě na psychice nepřidá, nehledě na to, jestli "byly jeho chyba". Nemluvě o tom, že dobře načasované střídání gólmanů může tým skvěle nakopnout. No co už.
Tímto odstavcem nechci říct, že by Káša nezachytal proti Kadani dobře. Teda já nevím, ani jsem ho moc nevnímala, takže to asi znamená... že to bylo ok, ne? :D
Jenom jsem tak chvílemi přemýšlela, jestli Tomáš Halász lituje svých rozhodnutí, a bylo mi ho fakt líto, protože to není fér. Přišel, aby chytal, ne aby seděl na lavce. Tím spíš, když v přípravě hrál dobře, měli by je na férovku střídat.

Během rozbruslení mi konečně došla ta šíře funkcí kapitána týmu. Jakub Bartoň se vždycky na konci rozplácne v levém kruhu a začne se protahovat - ostatní ho přitom s nadšením používají jako živou překážku, puky prohazují pod ním, přes něj, motaj s nima okolo... nejradši ze všech to dělá Jakub Herman a je to paráda :D

První třetina byla nudná. Strašně. 
Ta druhá byla mnohem zábavnější! Sedl si za nás nějaký tatínek se dvěma syny a učil je fandit, fakt epic stuff. Ani na ledě to nebylo marné! :D První gól dával Matěj Pekr. Minutu před tím se na střídačce smál jak měsíček na hnoji, takže už to měl asi celé naplánované. Byl to parádní gól, on ani Matěj jiné neumí. Mám z něj radost. Předvádí super hokej, zkrátka super podívaná.
Za chvíli bylo vyrovnáno, což ovšem naše borce nezastavilo a opět nás do vedení poslal Jiří Řípa. A to jsem zrovna říkala, že by ten náš Řepa aka Klimenko měl dát gól. Tak ho dal. Je parádní :D O tři minuty později dával přesilovkový gól Zbyněk Hampl. Nicméně minutu před koncem třetiny Kadaň dotahovala ztrátu na jednogólový rozdíl. Mezitím mladší z pánových synů za námi řval jako tygr, protože mu bylo řečeno, že se jde domů. Takovej malej a už ví, co je dobrý :D Taky za námi řval malý Žigy, takže jediný, kdo chyběl, byl malý Danny Buba.

Dáváme góly s Matějem Pekrem:







Třetí třetina opět nic moc zábavného k pokoukání nenabídla. Hosté byli aktivnější, takže jsme si puku z našich míst náležitě užili, ale to bylo tak všechno.
Co bych ještě tak... snad jen, že doufám, že si Lukáš Kucsera vybral špatnej zápas, protože co mu tam nepadalo, to ani možné nebylo. Ale jinak to byl od všech takovej standardní výkon, je vidět, že si to pořád trochu sedá.

Chtěla jsem vám udělat graf popisující, jak moc během zápasů nadávám, ale jsem líná. Tak vám jenom řeknu, že jako dlaždič jedu, jakmile mi zhasnou světla před děkovačkou nebo během ní. Je to hanebnost a kdokoli to dělá, měl by se stydět!

Fotky pro redakci.


the lone wolf





Vodnýýý

začala bych mu říkat Medvídek, ale to by bylo extra blbé

Tomáš Halász byl ke konci rozbruslení už notně nervní, že se pořád nedostali ke kámen-nůžky-papír, pořád jezdil kolem a třásl pěstí, co jako bude.

postěžoval si Kášovi


Kuba Herman se dostal do "finále" i minule, ale ani tentokrát nic sbírat nemusel









mám nějak moc fotek Vodného

Kuba může hrát i se zavřenýma očima! True story.

no tak, Řepo, kuk!

Richard Diviš spílá bohům









Jakub Bartoň: světlonoš

Halász s Valentou rozjímali nad tím, jestli by se děkovačka neměla provádět i směr sektor hostů, protože tam z nějakého důvodu vždycky nějací místní stojí.



Největší zákeřností večera byla zhaslá světla v parku. To se nedělá.

4 komentáře:

  1. to jako prrr, žádný zrádcovství! když už nám má někdo dávat góly, tak Gája! navíc, ho jsem nezradila!!1!

    awww Matěji, slečně v Brně pusu na přání Kiss cam nedáš, ale hokejku, tu bys zulíbal, (ne)styď se.

    ta předposlední fotka je +1000

    málo Richarda, ale přesto...
    RICHARDE

    OdpovědětVymazat
  2. Moc si nedokážu představit, jak pod Bartoněm a nad Bartoněm a všude okolo Bartoně dělají to s těmi puky, jak jsi popsala :D To musí být super mega vtipné.

    Jo a k těm gorilám :D Docela mi připomněli Dukláky na Fans Dayi :D

    Doufám, že dneska se vám nebude dařit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jako jestli mrzneš už tedka tak to nevím co budeš dělat v zimě :D Včera u nas na hokeji bylo na stadaku teplo ale venku už zima. Asi byl vnitřek nějak vyhřátý :D ale v zimě to bývá naopak to je někdy i vetši teplo venku..
    Káša byl včera e zlíně jako dvojka protože luboš je nemocný. Ale nedostal se do brány dali tam samozřejmě sedláčka...divím se že sme vyhrali :D
    jinak moc pěkné fotky ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Škoda, že se vám tady trochu rozjely barvy na foťáku. Chtělo si to s tím ještě trochu vyhrát. Třeba ty hokejové helmy fakt vypadají trochu zvláštně. Ale nevadí. Každopádně to, že máte na stadionu hlad je vizitka realizáku a domácího prostředí. Taky jsem chodil na menší zápasy a vlastně jsem se občas nedivil, že se tam nikomu moc nechce. ;-)

    OdpovědětVymazat