sobota 11. srpna 2012

WANTED: Common sense

Když za námi v HavlBrodě posedával GM Alexej Kasatonov, občas jsme s Cestí zcela náhodně vyslechly některé jeho telefonáty. Krom toho, že se někdy v blízké době chystal do Moskvy, bylo to většinou na téma: "Haló? Ano, tady peníze."
Občas nás chytla taková podivná paranoia co když právě někoho z těch kluků tady prodává?

A možná, že to nakonec ani nebyla paranoia. Přitom to všechno vypadalo tak nadějně! Jenže to by nebyli SKA, že jo.


Někdy během onoho kempu v Česku GM prohlásil, že se čeká tak leda na Viktora Tichonova. A samozřejmě, pokud by měla být v NHL další výluka, tak s otevřeno náručí přivítají i Vladimira Tarasenka. Koho totiž zajímá, že není místo ani pro ty hráče, co tu už jsou, že? 

Mezitím Říha: Chci elitního centra na první dvě lajny! A chci a chci a chci!

Tak určitě, že už to nikoho nezajímalo, protože to je trenérův refrén pro každej rozhovor. GM to zatrhl a zkrátka a dobře, nic už se dít nebude, tým je kompletní, pohoda leháro.


Mám návrh! Začněme brát trenéra vážně. Dostal centra. 



Nepřišel sice Zoidberg, ale Alexej Baďjukov k němu nemá daleko. Seznamte se s novým elitním centrem! Těžko soudit, jestli je to vážně takový zázrak, a nebo se jenom svezl na oné děsivé nadvládě AK Bars v letech 2006 až 2010. Tak jako tak, ve 34 letech už je to poněkud zajíc v pytli, protože to zkrátka nemá moc budoucnost a hele, před rokem jste kecali cosi o omlazení a všechny stařečky jste vyhodili.

Mezitím Říha: A tak štěkám jako hrom, ať je centrů milion!

Tony Martensson. Patrick Thoresen. Fedor Fedorov. Ivan Něprjajev. Alexandr Kučerjavenko. Alexej Baďjukov.
To prosím není velkolepá pětka a brankář, ale výčet pánů, co to umí na vhazování. Spolkla jsem knedlík v krku a vymyslela přímo ženiální plán, co s nimi!
Bylo to prosté: SKA by se nějakým kouzlem zbavili Maxe Afinogenova. Na jeho místo by se posunul Fedorov, tedy by Dreamline byla kompletní. Martensson by byl na první lajně jako křídlo pro Thoresena. Na třetí lajně by centroval Baďjukov a pozici na čtvrté by si udržel Kučerjavenko.
BOŽE PROČ JÁ NEJSEM TRENÉR?!

Mezitím Říha: Jsem hrubě nespokojen s výkony některých mladých hráčů během přípravy.

Panika! V Česku nejradši ze všeho řval na Kučerjavenka, takže jsem se tři dny smiřovala s tím, že odejde. To samé probíhalo i v případě Georgiho Berďjukova, protože obránců bylo taky jako smetí a taky dostával celkem kapky. V duši jsem měla po onech třech dnech mír a klid. Možná se převlíkli za žal a velkou nespokojenost. Možná!
Ale tak nějak jsem s tím prostě už počítala a říkala jsem si, že možná dobré pro ně. Hlavně pro Georgiho, protože je chudák furt mezi děckama a to už je to vlastně dospělý muž, i když to není moc poznat. Dokud nemluví, no, haha. Tak jako tak jsem si říkala, že...



Ve středu jsem šla do kina na Batmana, poplakala jsem si dojetím, jak strašně super Batman je a šla jsem domů. A doma jsem plakala opět, nikoliv však dojetím, ale vzteky a smutkem a tak, protože SKA na rozdíl ode mě nelenili a trejdovali.
Přesněji Alexeje Petrova výměnou za anonymního kluka z Atlantu, kterému je teprve 18, tedy jako mně, a pravděpodobně nemá šanci vidět áčko ani z rychlíku. A víte co, majitelé SKA? Serete mě!

Leša Petrov. Leša Petrov je super, fanoušci ho milujou, on miluje je a i to byl důvod, proč nejenom já, ale snad celej Pitěr oslavoval, když SKA jeho práva získali nazpět z Torpeda, kam ho prodali před playoff. Ztracený syn se vrátil domů a následně byl v HavlBrodě jeden z nejšikovnějších obránců vůbec. 
A tak s Lešou vydrbali a poslali ho pryč dřív, než vůbec sezóna stihla začít. 

Mezitím Říha: Ukážu vám, co umím s nováčkama a pošlapu vaše sny!

Leša tým opustil těsně před startem turnaje prezidenta Kazachstánu. Ve čtvrtečním zápase proti improvizovanému nároďáku domácích nám byla představena lajna nováčků, tedy Burdasov - Baďjukov - Glazačev. Fedor Fedorov stál za sklem a koukal na led zmateným výrazem kluka, který se ztratil rodičům. Řekla jsem si: No co, chce nového centra vyzkoušet, tak proč né, Fedor bude hrát příště. A taky že hrál! Jenže kde..? Čtvrtá lajna, žádná druhá po boku Burdasova a Glazačeva, jak to bylo po celý zbytek přípravy, protože tam se nasáčkoval Baďjukov. Asi aby toho nebylo málo, tak právě takhle nováčkovská lajna dneska proti jakémusi týmu nasbírala asi milion bodů a vůbec byla pravděpodobně naprosto fenomenální.


Tak a dost, hele. Jedna věc je kupovat staré hráče, o kterých člověk slyšel jenom tak mimochodem. Druhá věc je prodávat šikovný a sympatický kluky do Atlantu. Ale s FF nikdo šaškovat nebude, tím spíš né v mém týmu a už vůbec ne hned poté, co jsem vzdala veškeré své snahy udržet ho ze svého Elitního Klubu Super Velkých. EKSV měl tři členy - Arťuchina, Svitova a Dopitu. Teď jsou čtyři, když jsem se smířila s tím, že Fedorovi se zkrátka odolat nedá, ať dělám, co dělám, tím spíš po tom, co předvedl v Brodě. Zkrátka je to teď s Fedorem na věčné časy, ať půjde, kam půjde. Doufám, že chápete, jak časově náročný tento vztah je, když hráč nedejbože opustí můj oblíbený tým.

Zatímco já jela směr Ostrava pro starý nový foťák, Cestí dostala strach o Fedorovu budoucnost a já nebyla schopna ji nijak utěšit, jelikož jsem špatná BFF. 

. . .

Suma sumárum, kdo ví, co bude dál?
Obrana vypadá teď ještě tragičtěji, než předtím.
Čekám, kdo z útočníků odejde. Protože tolik sedaček ve skyboxu není.
Občas mě SKA vážně nebaví.
Do toho se ještě matlá debilní NHL se svou debilní výlukou a hele, na to fakt není nikdo zvědavej, aby ti vaši strašně top class hráči běhali po Evropě. Myslete na děti! ...nebo aspoň na Lea Komarova, který konečně zamířil směr NHL a já nechci, aby to musel o rok odkládat jenom proto, že se všichni hádaj o peníze.

Přes léto jsem zapomněla, jak napsat článek, co má hlavu a patu. Nebo aspoň pointu, zápletku nebo cokoli. Vlastně píšu stejně, jako vedení SKA sestavuje tým. Ha-ha.

10 komentářů:

  1. Co vím, tak by výluka být neměla a očekává se dohoda. Sice v čele NHLPA je nějáký drsňák, co už udělal výluku myslím v baseballu, ale má být schopný... :) Jinak hodně štěstí Petrohradu, hádám že majitelé už nevědí coby - takový rozpočet a hvězdy a v play-off nic moc...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych řekla, že jim po loňském fiasku v playoff proti Dynamu utli rozpočet, aspoň mi to tak přijde na základě několika rozhodnutí.
      Hvězdy s opravdu velkým H už člověk v týmu taky nenajde, a to, že někteří kluci jsou mistři světa, ty výkony nevytrhne. Jako vůbec nechci tvrdit, že tam nejsou skvělí hráči, ale Petrohrad má pořád tu nálepku "hvězdného týmu" a přitom to už moc aktuální není.

      Vymazat
  2. No, co naděláš..Nejsi vedení ani trenér, takže se ti to může líbit sebemíň, ale jim to je jedno.. (:D) Článek se mi líbil, hlavně takovéto "mezitím Říha"
    RE: Mohl, mohl no..ale mrzelo by mě, že bych ten gól neviděla :D
    Hej nadávali jsme, že vůbec neví co tam mají..že my jedem přes půl republiky a oni to maj pár metrů a nic..Ale obávám se, že třeba u nás by to bylo podobné, ne-li horší..Je to tu zabité totiž..:/
    No my to zjistili taky až na místě, všude furt psali, že tým Ruska a takhle..a potom prd a nic...

    OdpovědětVymazat
  3. RE:to je pravda no! :D soupisku bych mít měla, ale nevím v jaké kvalitě - pohledám a když tak pošlu na mail ;)

    OdpovědětVymazat
  4. *nebyla schopna ji utěšit, jelikož prvních 24 hodin je 115 kg toho neštěstí bolestí neutěšitelnou. (ale tak náhodou se ti to povedlo tak na 76%)
    gettin real tired of your shit SKA

    OdpovědětVymazat
  5. :D tak s tema obrázkama je ten článek uplně brutální :D :D ten článek o sobě je normální ale ty obrrázky k tomu jsou super ;) já se moc v Khl atd. nevyznam tak nebudu psat nejake chytre komentaře ;) doufam že aj k dalšim člankum daš takove obrazky ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Někdy je neskutečné, co GM dokáží udělat za hovadiny. Díky bohu se mi kroky Bédi Ščerbana zamlouvají-a moc.

    "Mezitím Říha: A tak štěkám jako hrom, ať je centrů milion!" tvoje hlášky jsou legendární, no už to tak bude:D

    OdpovědětVymazat
  7. RE: Ještě, že v tom nejsme sami! Asi na tom něco bude :D Jen nechápu, jak vůbec vědí, že nejsem z HB. To mi rozum nebere:D

    OdpovědětVymazat
  8. RE: V Přerově je to ještě horší říkáš? :D Tak to potěš. To asi ne, (kámoška se narodila na Moravě, ale bydlí v Jihlavě) mluvili jsme prostě normálně. Tím to nebude. Je to na nás vidět, že jsme něco speciálního-a je to!:D

    OdpovědětVymazat
  9. Tohle je vskutku mrzuté. Všechno. Nevím, co víc k tomu říct. Ovšem kdyby se Tarasenko do Petrohradu vrátil, nebyla bych proti..aspoň bych měla o důvod navíc zajet si do Prahy, ha!

    OdpovědětVymazat