pátek 17. srpna 2012

Utrpěli jsme vítězství

Před zápasem HC Olomouc s SK Horácká Slavia Třebíč se ze mě stal oficiálně novinář - vyzvedla jsem si na vrátnici press kartu, později obdržím ještě akreditaci (na které budu mít strašnou fotku), která se dá vytasit všude jinde (i když z toho zase plynou jiné patálie). 
Teď abych byla ještě zodpovědnější!

Šla jsem tam jako na třídenní vandr s batohem narvaným k prasknutí. Táhla jsem v něm totiž dva foťáky a ještě jsem byla strašně chytrá a stavila se nakoupit. Nesnáším batohy. Novým Nikonem jsem odfotila celou první třetinu, o rozbruslení a zbytek zápasu se postaral Olympus.


Je to takové trapné, když sedím na tribuně tři metry od ledu, jsem tam prakticky sama a směju se jako blbec. Na svou obranu musím říct, že to je jen a pouze vina HC Olomouc! A Rostislava Marosze. A Jakuba Čuříka. A vůbec, není to fér! :D
To bylo tak - když Třebíč nastupovala na rozbruslení, zrovna hráli Shakiru a Rosťu to očividně nadchlo dost na to, aby tam začal trsat. Rosťa byl Fedor Fedorov HC Olomouc. A stejně jako Fedor se Rosťa urval a najednou je z něj smíšek a furt do někoho rýpe a omg co vy dva jste zač?! Měl by se vrátit :(
Mezitím kolem pobíhal Čúča, který je u nás na zimáku pečený vařený, což se očividně nezměnilo ani poté, co se jeho status oficiálně změnil na "soupeř" - z Prostějova ho totiž pustili na hostování do Třebíče, ale do zápasu nenastoupil. Opět jsem byla donucena přemýšlet nad tím, o co tady vlastně jde, protože se nadšeně bavil s oběma trenéry i GM... proč sakra není u nás, odchovanec?
Během toho všeho na ledě náš Richard Diviš zpíval Halászovi Rasmus a Nedbálek dělal obličeje. Jak pak mám já, chudinka, zůstat vážná a dělat svou práci?!

Nechápu, jak po prvních pěti minutách Třebíč nevedla aspoň 2:0. Vlastně vím - v bráně byl Jan Lukáš a byl včera naprosto fenomenální. Říkám si, jestli vůbec potřebujeme Libora Kašíka, protože Lukáš i Halász zatím vypadali víc než slušně. Tomáš Halász mimochodem přichází na roční hostování, protože v Košicích byli tak milí a pustili ho. Poněkud mě proto zarazilo, co říkal trenér Tomajko v rozhovoru na adresu brankářů. Řekl, že "Libor by byl pravděpodobně jednička, to místo dvojky je zatím celkem otevřené." Zatímco Lukáš může do juniorky, Halász nemůže nikam, takže wtf?

Po těch příšerných pěti minutách se hra vyrovnala a bylo to... bylo to o ničem. Jedinej, kdo vypadal jako hokejista, byl, jak už jsem říkala, Jan Lukáš v bráně a pak taky Radek Meidl, který měl pár hezkých momentů. Obrana to ukočírovala asi jenom silou vůle, protože tam každej seknul větší či menší minelu. V útoku to nebylo o moc slavnější. Netvrdím, že se kluci nesnažili, ale vypadalo to fakt tragicky a chvílemi jsem tam umírala nudou. Nejhorší pasáž byla dozajista naše přesilovka 5 na 3, protože asi zase zapomněli, že puk na bránu nepoletí, pokud ho tam nepošlou. Vystřelili tak třikrát, a to jestli vůbec.
Největší radost mi nakonec udělal Tomáš Zbořil, kterého jsem potkala na ochozu. Nechci mu do práce nějak kecat, ale ježíííš, hraj už, chybíš mi na ledě!

Na gól jsme čekali dlooooooooouuuuuuhooooooo, přesněji padesát minut, pak se trefil Matěj Pekr. Něco vám o Matýskovi řeknu. Matýsek je podceňovaný hráč. Lidi na fóru si na něj tuhle stráááášně stěžovali, že loni měl úspěch jenom díky Petru Haluzovi, a že je levý jak šavle a měli by ho poslat do Uničova, nebo aspoň zpátky do Šumperka. Tenhle naprosto neschopný hráč vede celé bodování přípravy se třema gólama a šesti asistencemi v šesti zápasech. Víc takových rádobyhokejistů!
Ony vůbec názory některých lidí na fóru jsou fakt na pováženou, někdy si říkám, proč si jako nesednou někam, odkud by na ten hokej viděli. Ale tak 433 lidí, 433 názorů, že jo. 

Šest minut po Matýskovi se bohužel trefil soupeř, a tak bylo vyrovnáno. Ve zbytku zápasu a ani v pětiminutovém prodloužení se nic nestalo, a tak se přešlo na nájezdy. V nich byl úspěšný jenom Jakub Herman (samozřejmě!), a tak těžce udřené vítězství slavili domácí.

Jen tak mimochodem, Třebíč nás přestřílela 53:37. Potlesk pro Lukáše, můžeme..?

Teď budu strašně zlá, ale nemůžu si pomoct. HCO si pořídili nové fotografky. Jedna z nich strašně ráda popisuje, co na fotkách vidíme. Jedna věc je, že je to ve většině případů úplně zbytečné, druhá pak, že půlku identifikovaných hráčů má špatně. Kdyby u vchodu vždycky neležely soupisky volně k odběru pro každého, tak nekecnu, ale takhle? Popsat na fotkách hned dva hráče, kteří ani nehráli (Cartelli a Šťastný), no nevím... Poslední várka se objevila pod sympatickým rozhovorem s hrdinou zápasu.

Co se mých fotek týče, musím říct, že jsem s výkonem Nikonu víc než spokojená. Můžu fotit na vysoké ISO a kvalita fotek vůbec neutrpí. Samy o sobě se fotky snadněji upravují a do počítače se přetáhnou tak třikrát rychleji. Z fotek z Olympusu se mi chtělo brečet :D Můžete hádat, které fotky jsou z kterýho foťáku - žádný podvádění!
Fotky pro redakci jsou tady.





Klíd, já z toho taky padám na zadek, když je Marosz u puku :D




fotek Rosti není nikdy dost

První, kdo tým opouští, je Adam Řehák, devatenáctiletý hráč Vítkovic. Ačkoliv jsem z jeho příchodu byla dost rozpačitá, tento krok moc nechápu, protože měl 2+2 v pěti zápasech a nějak špatně nehrál. Tak asi... hodně štěstí?

Doma hrají kluci až 30. srpna a já doufám, že zápas budu mít jako odměnu za úspěšné složení řidičské zkoušky. 

10 komentářů:

  1. juu, to ses musela bavit ;)) :D
    zmínku o Kášovi nemožu ignorovat, ráda bych ho viděla i v nějakém extraligovém zápase..no uvidíme, jak to dopadne..
    no přijde mi, že střílení na bránu je všeobecný problém českého hokeje (:D)
    tak přesvědčovat někoho, že onen hráč je dobrý, když on očividně ví svoje nejlíp, se nedá..
    jéé, nájezdy..miluju je, ovšem moje nervy moc ne, no
    wow..ten brankář vypadá slibně..to je ten váš mladý? je tak dál, ať se mu daří ;)
    zajímavé s tím Adamem, sice ho vůbec neznám, ale stejně..
    ta 5. fotka :D jinak se mi strašně líbí ta 10. na regionsprtu :))
    mimochodem doufám, že pan Okál zůstane ve Zlíně a ty jakož to náš pan velký fotograf si to nenecháte ujít..chtěla bych tě vidět v akci ;) :D

    OdpovědětVymazat
  2. RE: tož to by bylo perfektní (počkat, to musím nějak vykoumat skrz naše..to se jim líbit nebude :D ale maj smůlu, ty moje fotky sou na prd..zkoušela jsem všecko možný, mimochodem fakt díky za rady, ale-šak se možeš podívat sama..až dopíšu článek z Břeclavi..tomu foťáku už nic nepomože) no nevím jak letos, ale loni 80 na stání..myslím, že kolem 120 na sezení a na klubové se radši nedívej
    Já se z toho gólu začala radovat na turnaji dorostu :DD Kotvan se mi líbil už loni, no uvidíme..a Olda Horák se mi taky hodně líbí..tož su na kluky zvědavá

    OdpovědětVymazat
  3. Akreditaci..taky dobrý, kurnik šopa. Ty hráče vůbec neznám, překvapivě. Ovšem zn to zajímavě. A jak vidím, čachry na hovno jsou všude. Zabít.

    OdpovědětVymazat
  4. RE: Tož momentálně máme -myslím- jednu pětku navíc a su opravdu zvědavá, jak to dopadne, jelikož bych tu nejradši viděla všecky :DD
    Tož příprava v září o víkendu není no, ale toho 28./30. srpna? Jako že sou prázdniny ještě.. jinak zápasy ještě v "kalendáři" vypsané nejsou, tož ti možu nabídnout jen toto, ale asi si to už viděla http://hokej.zlin.cz/article/142410.rozlosovani-zakladni-casti-tipsport-extraligy-2012-2013-z-pohledu-psg-zlin/

    OdpovědětVymazat
  5. No hele mapy na seznamu jsou snad ještě horší, tam jsem hledala cestu po Brně a absolutně sem to nepochopila. Proti tomu je i google dobrej:D

    Jak nejsou dobré? Prosimtě, máš výborné fotky..to, že ty moje dobré nebudou, víme, takže to neřeším. Ale ty se vážně nemáš proč strachovat;)

    OdpovědětVymazat
  6. aha..tož to je blbý :/ No já myslím, že nebude..jednak podražili vstupné :D a jednak tady je to prostě zabité..ale pokud se domluvíme, tak bych ti ho mohla koupit..stejně bych šla možná na lístky hned po škole..no podle toho kdy budou prodávat a jak bude rozvrh a čas..ale na to je stejně ještě brzo se domlouvat...;)

    OdpovědětVymazat
  7. tak nějak no..hlavně když jdou na muže a stoupnou si za všecky lidi na stání, kde nemožou nic vidět..a jako jestli ten hokej ještě platí, tak to opravdu nechápu..ale zas nevím, jak by se tam jinak dostaly..nejvíc mě pobavilo, když došla borka (kerou známe) zeptala se nás kolik to je, my jí nadaly, že se má dívat (navíc skóre je na kostce, že jo) a šla do háje..A takových tam bude hodně a nejspíš všude.. I když musím přiznat, že mi taky někdy dělá problém, cestou z hokeje někomu říct skóre, výhru prohru tož to jo, ale přesný stav a já mám okno :DD

    OdpovědětVymazat
  8. fotek Rosti není nikdy dost, tak tu jsou jen dvě. chmpf!

    OdpovědětVymazat
  9. To znám, to znám! :D Hokejisti rádi dělají obličeje, tancují, strkají do sebe, hypnotizují flašky na pití a mávají manželkám při čemž si přivřou dres do střídačky a málem se natáhnou=vlastní zkušenost.

    OdpovědětVymazat
  10. fotky sou moc hezké ;) tak dlouhy a super clanek ze nevim co mam prvni komentovat :D asi jak tam zacal trsat tož to musela byt sranda :D

    OdpovědětVymazat