pátek 24. srpna 2012

Proč už radši nepůjdu na hokej...

...a nebo přijdu s papírovým pytlíkem přes obličej a kapucí na hlavě.

Zatímco časné stávání předchozích dnů měla na svědomí autoškola, dneska to bylo dílo čistě hokejové.
V 7:45 jsem se odplazila do koupelny a následně na gauč, kde jsem až do 8:38 podřimovala. Uvedla jsem se do provozu-schopného stavu a vyrazila směr kavárna u zimáku, kde jsem čekala na Cestí, četla si, jak udržovat vozidlo v dobrém technickém stavu, a líně míchala svou ledovou kávu. Už v tu chvíli bylo venku určitě tak 30°C na slunku, takže to ledová bylo dost podstatné.


V 9:43 jsme nasadily výrazy "vím zcela jistě, co dělám, kam jdu a co tam potřebuju" a proklouzly kolem tří chlapů a pána na vrátnici do útrob stadionu. Chlapci z HC Olomouc právě na ledě předváděli herní cvičení alá SKA, tedy takový "kontrolovaný zápas". Toho jsme si užívaly ještě asi pět minut. Já pátrala po někom, kdo mi bruslením nikoho nepřipomíná, ale nakonec cíl výpravy prozradila modrá helma a sezení na střídačce ve stylu "I own this place!".

Olomoucký odchovanec David Krejčí osobně. Nutno podotknout, že bruslil, jako by se mu nechtělo, ale je možné, že to je tím špatným ledem. Sice jsme stály na ochozu až pod střechou, ale svému YAAAY KREJČA :D :D momentu jsem se stejně nevyhla. 
Krejčí samozřejmě neustále odpovídá na dotazy ohledně výluky a bla bla bla, připouští, že by tu mohl hrát, ale pokud by výluka nakonec trvala celou sezónu, nejspíš by zamířil za hranice. Ostatně i teď to vidí spíš na Extraligu a člověk se mu divit nemůže - možná se tady útočí na baráž o éligu, ale pořád je to 1. liga. 
Pokud to s tím vyjednáváním nebude vypadat dobře, měl by tu trénovat ještě příští týden. Tak uvidíme.
„Začínal jsem tady, a když jsem vyrůstal, chodil jsem se na áčko v Olomouci dívat. Vždycky jsem si za ni chtěl zahrát, ale nemyslel jsem si, že by to mohlo být tak brzy... (usmívá se) Nevím, jestli je zrovna teď ta správná chvíle. Ale nevylučoval bych to. A taky nevím, jestli by mě tady chtěli.- David Krejčí, zdroj 

Následovalo pár ucouraných koleček dokola a mně až v tu chvíli došlo, že je na ledě i brankářský zázrak Libor Kašík. Jak jsem to poznala? Který jiný brankář by si na tréninku nacvičoval děkovačku?! 
Ale aspoň už víme, že je Kášovi "dobře" a je spokojený, a to přece tady všichni chceme, že jo. Během zbytku tréninku, kdy vždycky po dvojicích bruslili svižným tempem kolem branek, Káša praktikoval "sometimes I throw my arms in the air, saying ayoooo, I'm a weirdoooo".
Momentálně si nejsem jistá, jestli to bylo super trapné, nebo trapně super. Bože proč.

Trénink měl být do 10:30. Což očividně znamená, že "skončíme v deset a pak budeme půl hodiny předstírat, že uklízíme", což jim jde, to jo. Mám za to, že by potřebovali nějakého Artyho, aby mohli trénovat i tu zbývající půlhodinu a následně se vypakovali během dvou minut. Arty se totiž, když zbývají tak dvě tři minutky do konce tréninku, postaví k východu k šatnám a stojí/vrtí se tam tak dlouho, dokud si ho trenéři nevšimnou a nedojde jim, že dneska už z toho nic nebude, a celý tým nepropustí.


Doma jsem s radostí zjistila, že v pondělí začíná veřejné bruslení. Od té doby mám chuť nasadit si brusle... jenom tak, pro jistotu :D
Taky bylo oznámeno, že se HC Olomouc představí doma hned dvakrát, jelikož čtvrteční zápas se Znojmem doplní ještě úterní proti Hradci Králové. S Hradcem sice už v rámci Region Cupu doma hráli, ale protože Hradec pořád nemá vlastní led, tak se to nakonec přesouvá k nám. Z čehož plyne:
  1. Petr Haluza, kterého vidím zpátky mnohem dřív, než jsem chtěla... a navíc ještě ve špatném dresu :(
  2. na testy z autoškoly se holt budu učit někdy... někdy jindy :D


Odpoledne jsem měla ruštinu, tramvaj mi ujela před nosem... což nakonec vůbec nevadilo, protože po pár zastávkách jsem si pomyslela: "Kdo je ten hezký muž, co právě na poslední chvíli naskočil do tramvaje uhnaný a s vyplazeným jazykem?"
Richard Diviš, dámy a pánové! Smála jsem se na něj jako idiot, on na mě koukal samozřejmě poněkud zděšeně. Neměla bych je tak strašit, když tu nejsou ani půl roku! Když jsem vystupovala, chtěla jsem ho zatahat za rukáv a popřát mu hodně štěstí do sezóny (protože když Kosťa, tak se vším všudy!), ale lidi v tramvaji na mě v tu chvíli už zírali s notným podezřením, protože jsem se prostě smála na cizího chlapa jako psychopat. Tak jsem radši vystoupila a za rohem se začala hihňat, protože jsem dospělý člověk, co se chová rozumně, že jo.
...když já za to nemůžu, u nás člověk hokejistu potká jednou za uherskej rok a mě to vždycky úplně šokuje! 
Já se omlouvám, Richarde, příště se budu koukat jinam. Nebo se tam rozbrečím, jak super tým máme a nikdo si tu toho v tomhle městě neváží. Prosím tě, v úterý se tvař, že mě jako nepoznáváš!
...ale třeba mě sluneční brýle maskovaly?


Long story short, v Olomouci se ani v létě nenudíme. Sice je nám pak některým (mně) trapně a jiní (Diviš) se z toho asi bojí o holý život, ale za všechno se holt platí :D

9 komentářů:

  1. Ten Káša mě dojímá. Opravdu. Už jeho výbrky ve Zlíně byly fajn (a to já prej viděla to míň vtipné), ale tohleto..veselé. Vskutku.

    Ano, dospělý člověk se totiž už ani dětinsky chovat neumí, naprosto ti rozumím.

    Jé, veřejňáky..pff, stejně nemám brusle.

    OdpovědětVymazat
  2. jaj, kosťaaaaaa! eh teda...richaaaaard
    hezky cenzurovaná verze mimochodem

    OdpovědětVymazat
  3. Káša? děkovačka na trenale? co? :D ten kluk mě nikdy nepřestane překvapovat :D do háje, já ho chcu ve zlíně :DD
    ten Arty musí být vtipný :D asi to nemáš natočené, že? :D ale toho Kášu mi prosím někdy natoč :D jeho pořádnou děkovačku jsem buď to neviděla nebo si ju už nepamatuju :D
    taky když potkám nějakého hráče, tak se na něho culím jak debil :D a někdy zas strašně nenápadně dělám, že tam vůbec nejsu :DD
    veřejné bruslení? ccc..já chcu takyy! :D

    OdpovědětVymazat
  4. ps: jéé.. tys oddělala "dokažte, že nejste robot" ?! děkuju ti moc :) :D

    OdpovědětVymazat
  5. RE: ještě jednou děkuju :) a moc děkuju za toho Kášu! To je hrozný pako ;)) jáj, jak mi tu chybí..jeden zápas ho vidět chytat..ještě kdyby vítězný..:)) no, ale to si asi budu muset udělat ten výlet ;D jinak ten popisek "Létající Káša" to je přesný :D

    OdpovědětVymazat
  6. Nacvičovat děkovačku? :D Jak si to mám představit?

    Bruslení veřejnosti až teď? Díky bohu, že mi ho máme už cca měsíc. Svrběli by mě z toho nohy:D

    Ten poslední odstavec. Neboj, nejsi v tom sama. Naštěstí Jihlava je o dost menší než Olomouc, takže narazit na hokejistu není žádný problém.

    OdpovědětVymazat
  7. RE:Co všechno z Dobrase viděl mi neříkal a přijde mi blbé, se ho na to ptát :DD

    Táta má známého v managementu Dukly, takže mi říká některé věci, kteří ostatní neví. Prostě super zdroj :DD

    OdpovědětVymazat
  8. se psalo že krejčí by mohl hrát i za zlín ale myslím že to se nestane že bude kdyžtak v olomouci to je jasné ;) káša trojka zlína :D doufám že bude zachvilu hodně dobrý a pude chytat do zlína protože ti naši brankaři to je hruza :( my nemame tramvaje ale ja zase kdyz sem vystupovala z trolejbudu potkala lešouna(petr leška) muj nejoblibenejsi hrac a jak uz s ním mám asi 4 fotky tak me poznal nebo nevím proč na me tak čumel :D

    OdpovědětVymazat
  9. Nam veřejný bruslení pěkně narušujou trenaly :D. Fakt nenávidim, když na druhym ledě končí veřejný bruslení a všichni se nakyblíkuj k nám, dívat se, jak se tam plazíme po ledě :D Hele, třeba sis udělala v te tramvaji velkou známost!:D

    OdpovědětVymazat