pondělí 20. srpna 2012

Posilujem

HC Olomouc se pomalu ale jistě chystá na spanilou jízdu do Extraligy.
Sice nám všichni můžou vykládat, jak na to nejsou peníze a tohle a tamto, ale tým tam očividně směřuje, což nám fans samozřejmě dělá radost.

Všeobecně se o tom moc nemluví, vedení s Dopitou v čele vždy říká "Cílem je playoff a pak se uvidí.", což je podle mě střízlivý a rozumný názor. Nemá smysl vykřikovat, že určitě uhrajeme tohle a tamto, protože playoff jsou jako ruská ruleta. Ale podle posil vše nasvědčuje tomu, že se něco děje. Samozřejmě nejsem ve vedení a ani nejsem známá známého toho a onoho, ale neviděl by to leda tak slepec.


Všechno začalo s plány na nový stadion. Myslím, že to je věc po lize všeobecně známá, že v Olomouci se hraje v mrazáku, kterému láskyplně říkáme Plecharéna. Byla otevřena v roce 1948 a střechu dostala až 1967. Poslední rekonstrukce proběhla 1980.
Hodně, hodně dlouho se diskutovalo o stavbě nového stadionu, nespočet politických stran to použilo jako volební lež a nakonec se do toho museli vložit fanoušci. Problém se stadionem je ten, že pozemky okolo nepatří městu, ale pivovarům. Domluva je samozřejmě složitá, a tak se to furt odkládalo, do toho černá díra akvapark... Nechápu, proč to prostě tak dlouho trvalo, protože všichni ví, že hokejová hala není jenom o hokeji, ale i o koncertech a jiných věcech. Právě koncerty jsou podle mě to, co tomuhle městu dost chybí, když už jsem někdo přijede, tak jsou to Alexandrovci. Největší atrakcí, co tu kdy byla, byli Deep Purple a nevím, jak to ten zimáček ustál :D
Nakonec loni přišli s velkým plánem přestavby. Máme k tomu i video! Vypadá to hezky, že? Má být hotovo, nebo alespoň rozestavěno v roce 2014. No... držím palce. 


Co se těch posil týče, bylo dneska s velkou slávou oznámeno, že se do Olomouce vrací Libor Kašík. Což bylo celkem jasné každému, kdo četl včerejší rozhovor s trenérem, kde se psalo, cituji:
Mladík Jan Lukáš ale ze začátku sezóny vypomůže svým kolegům v juniorce. „Pro Honzu to možná nebude ideální, ale bude mít nyní hodně práce v juniorce. Hlavně v úvodu, aby měli junioři klid, a pak se uvidí.“
Ono je to jenom o čtení mezi řádky ;) Počítám tedy s československou dvojicí Kašík - Halász. Doufám, že zavládne zdravá konkurence. Káša přichází jako jednička, to už bylo řečeno dřív, ale Halász myslím může pěkně zabojovat.

Spolu s Kašíkem přichází ze Zlína i obránce Tomáš Valenta. Není to žádnej drobek, což je fajn, protože po odchodu Kotvana (který mimochodem v přípravě Zlína totálně válí!!) a vyhození Vrány chybí vzadu nějací velcí kluci. Je tam teďka David Škůrek z juniorky, ale jestli ho nechaj v áčku... Valenta odehrál v minulé sezóně pár zápasů za Třebíč i za Zlín v élize, takže to rozhodně není žádný zajíc.


Aby se mohli fanoušci plašit kvůli výluce NHL víc, než se plaší teď, začal s týmem opět trénovat David Krejčí. Když se naposledy v přípravě proháněl po olomouckém ledě, tak se domů vrátil jako vítěz Stanley Cupu. Taky slíbil, že tady ukončí kariéru, pokud to půjde.
Myslím, že je čas na druhý pokus projektu "jdu se podívat na olomoucký trénink". První pokus dopadl poněkud tragicky se zrušeným tréninkem - na ledě byly jenom děti, Jirka Dopita a Tomáš Zbořil.

Kombinovaný rozhovor se všemi třemi hráči je tady.


Ještě dalších deset dnů, než budou kluci hrát doma. Bože proč.

4 komentáře:

  1. Tak plechovka, říkáš. Vidím, že jak budu v Olmiku otravovat někoho z mých bývalých spolužáků, tak se rovnou zajdu mrknout i na ten váš staďák.

    Ten Káša mě štve, já ho chtěla ve Zlíně. Jasně, jasně, je tam Sedláček..ale do háje se Sedláčkem, já chci Kášu! (tak, už je mi líp..)

    Že bude výluka, je mi jasný asi tak, jako že mě nikdo nedostane do čehokoli, co vypadá jako sukně. Ovšem tahle informace se mnou tak třískla, že jsem to očividně ještě nepřijala za fakt. Což je slušná komplikace. Upřímně, co budu celý rok dělat bez NHL, to netuším..asi konečně začnu sledovat KHL. Tak mě napadá - když bude výluka, tak by se Tarasenko měl vrátit do Petrohradu, ne?

    PS: Netuším, jak dlouho na twitteru si, ale já Tě objevila až dneska. Je fajn tam "vidět" další známé.

    OdpovědětVymazat
  2. Uh..eh..pardon:D:D (on ten komentář nejde třeba smazat?)
    Joo, tak ten problém bude asi všude, že jo.

    OdpovědětVymazat
  3. do háje, jak to, že to s Tomem a Liborem nevím.. a vůbec se mi nelíbí, že je Libor u vás už teď..do háje! Já ho chtěla vidět chytat!
    Su asi jediný člověk na planetě, ale já se na výluku těším :D Jelikož NHL nesleduju, takže přítomnost takových hvězd v extralize, by byla..fajná, moc fajná..aa..No uvidíme jak to bude..

    OdpovědětVymazat
  4. No podle mě tedy budete hodně vysoko. Dnes to bylo očividné. Máte dobrý tým a já strašně, strašně závidím! :D

    OdpovědětVymazat