středa 15. srpna 2012

Na hostování z Karviné přichází...

...Nikon D90, jelikož s ním vedení bylo ve zkušebním zápase spokojeno. Tak.

Silou vůle jsem se někdy v 9:30 zvedla z gauče, na kterém jsem dospávala, a uvedla jsem se do provozu, abych o hodinu později čekala před kavárnou u zimáku na Cestí. Mířily jsme na zápas našich juniorů proti Třinci. Hned na úvod jsem zjistila, že Tomáše Zbořila poznám i na vzdálenost nějakých 250 metrů. Ne, že by to byla zrovna praktická schopnost. Ale aspoň jsem věděla, co mě za okamžik čeká, a nepustila jsem nic na zem, jako se mi povedlo ten jeden den, kdy šel kolem Radim Kucharczyk.


Ale o problémech kolem potkávání našich hokejistů jsem psát nechtěla. 

Hned na úvod musím říct, že mě juniorský hokej fakt moc nebere. Šla jsem tam opravdu jenom proto, abych si zkusila, jestli foťák dělá, co dělat  má. První třetina šla úplně mimo mě, protože jsem se snažila zjistit, co udělat se zákeřnou kombinací slunečního světla a čtyř zářivek. Musela jsem vypadat, jako že jsem tam přišla jenom na brankáře (který ještě pořád nosí Sedlářův dres), protože jsem vždycky udělala klik klik a vyfotila ho. To proto, že on nikam neutíkal :D 

Byla jsem poněkud otrávená, protože fotky vypadaly všelijak, jenom ne tak, jak jsem chtěla. Něco málo jsem nacvakala i ve druhé třetině, nakonec jsem měla asi 140 snímků nebo tak a zhruba od půlky zápasu jsem se na to vykašlala a jala se sledovat hokej. No, hm... ok.

Ze známých tváří byl na ledě Jakub Lehečka a Radek Číp, přičemž první asistoval druhému na jediném gólu domácího týmu. Zatímco Lehečku jsem moc neregistrovala, Číp byl s přehledem nejlepším hráčem na ledě - a nebo ho možná jenom bylo nejvíc vidět.
Poměrně dlouhou dobu jsem strávila zíráním na druhou tribunu (tu, kde sedávám normálně, kdyby vás to zajímalo), jelikož se tam nasáčkovala asi třetina aktuálního áčka v očekávání oběda a odjezdu do Znojma. Přemýšlela jsem nad tím, jak by se jako David Škůrek tvářil, kdybych mu přišla říct, že ať si mě nepřeje, jestli se nedostane na konečnou soupisku. Říct jsem mu to nešla a radši jsme s Cestí rozebíraly expertní názory na fóru.

Po zimáku nám lítají holubi. Napadl mě super nápad, že by se tedy tým mohl z kohoutů přejmenovat na holuby, když už nám jako hnízdí na stadionu. Pak jsem prohlásila cosi o tom, že tady z toho dělaj holubník. Vyžívám se v hloupých vtipech, no co.
Zápas nakonec skončil 1:3 ve prospěch Třince, i když se nedá říct, že by soupeř měl nějakou velkou převahu. Rozhodně to bylo vyrovnanější jak ten zápas se Zlínem tehdá v listopadu. 

Doma jsem zjistila, že fotky jsou nakonec mnohem lepší, než jsem čekala, a tak mě i docela mrzelo, že jsem fotila samé ptákoviny, místo abych nějak pořádně zachytila akci. Ve čtvrtek beru oba foťáky (aby mi upadla ramena) a jednu třetinu odfotím Nikonem, ať vím, co to udělá za "běžného" hokejového světla u nás v hale. 
Tyhle fotky jsem si ani nepodepisovala, protože na nich není nic ke kradení, zas tak super nejsou :D


























10 komentářů:

  1. blbá mora a její recyklování dresů pro juniory asklfhkljhsršeňdlfj
    na to, že se mi zdálo, že kromě brankáře skoro nic nefotíš a že si to tam s tím ďábelským zařízením jenom vyříkáváš, máš nějak moc fotek, kdy se ti to jako povedlo

    OdpovědětVymazat
  2. Á, taky hloupé vtipy.. :D Fotky super..

    OdpovědětVymazat
  3. Tu fotku jsem našla tam.. Koukám, že i tahle fotka je tvoje práce https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/523165_4214355164812_1117414296_n.jpg .. Pokusim se najít, kde jsem jí našla... Tu fotku tam dám od tebe, jen jí trošku oříznu a zdroj dám samozřejmě taky tebe

    Jinak k té dvojici Kalinin-Děnisov.. Blbě jsem to zformulovala.. Nemělo to být, že spolu byli, ale že bych si přála, aby spolu byli.. No nic..

    OdpovědětVymazat
  4. Holuby mají asi rádi hokej. Minulý rok létal jeden holub na našem zimáku též při přípravných zápasech :D

    OdpovědětVymazat
  5. Používám svoje fotky, ale když jí prostě nemám, tak mrknu na net a hodim to tam i se zdrojem.. Takže, kdybys (čistě náhodou), někdy zase přišla na můj blog a našla u mě tvojí fotku se špatnym zdrojem, tak napiš, opravím to :)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkná že?:D Mimochodem tuhle mají všichni lidi, kteří se motají okolo Dukly, jen s jiným ježkem http://www.hcdukla.cz/foto_jih/top_foto_sezona_2012_2013/karty_kolaz.jpg

    1400,- stála. Nedávno jsem čirou náhodou zavítala na vaše stránky a nemohla jsem si nevšimnout, permice za 1000,-? Spravedlnost neexistuje!:D Kolik chtějí v Brodě?

    OdpovědětVymazat
  7. No, a já mám permici zdarma ;-)) Teda zdarma... mám ji od klubu jako dárek za výjezdy a rozhodně díky tomu nejsem v plusu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já loni taky chodila na playoff zdarma, protože jsem byla tak trochu omylem VIP :D A letos už budu mít novinářskou akreditaci, ale to mám vlastně odpracovaný :D

      Vymazat
  8. fotky sou hodně pěkné, jediné co se mi zdá že sou takové tmavé ale to se mi možna jen zda..ja nejsem profesional tak nevim :D

    OdpovědětVymazat
  9. Myslím že Kometa má jiný starosti než dělat naschvály Olomouci :) A k postupu by Olomouc potřebovala nový stadion, ne? Vím, že plánujete rekonstrukci, ale nevím v jaké to je fázi. A pak samozřejmě peníze, vzhledem k širší baráži je cesta do extraligy zase trochu otevřenější, ale minimálně Hradec má celkem problémy s rozpočtem, Dukla bych řekl že taky, aktuálně možná začíná mít starosti i Ústí. Boleslavi sponzoři zůstali, u Olomouce bych to tipoval o něco více než HK, ale také žádná sláva. Chomutov měl prachy a už je v extralize... :)

    OdpovědětVymazat