pátek 3. srpna 2012

Hurá hokej

A nebo snad "Hurá, hokej"..?
Ne... ne, zůstaneme u původního titulku.

Po včerejším velmi sympatickém výkonu proti Vítkovicím to dneska poněkud skřípalo. Jako by to snad dav tušil, ubylo z něj kolem dvou set lidí, a tak se nás na zimáku sešlo jen něco málo přes tři sta.
Soupeřem HC Olomouc byl opět extraligový tým, tentokrát ovšem ze Slovenska, HK 36 Skalica.



A bylo to celkem utrpení. Ne, že by snad naši kluci nehráli pěkně, ale soupeř se po dlouhé cestě poněkud zadrhl. V první třetině nepředváděli slovenští borci v zeleném nic světoborného, ale přesto trochu se štěstím a s naší špatnou přihrávkou to byli oni, kdo vsítil první gól. Stav po pěti minutách srovnával Jiří Řípa. V první třetině bylo ještě k vidění pár šancí na obou stranách, ale brankáři byli jistí a gól nepadl. 
Vlastně mi přišlo, že byla ta úvodní dvacetiminutovka spíš dvacetihodinovka, protože to vůbec neubíhalo.

Nikdo neslavil ani během druhé třetiny, kdy se domácí poněkud stáhli do obrany a já neměla co fotit, protože brankář Skalice přede mnou neměl nic pořádného na práci :D Naštěstí jsme byli baveni komentářem experta - za námi totiž bylo malé Nedbálče aka třeskutě roztomilá dcera Michala Nedbálka, která měla neustále něco na srdci a žvatlala pokaždé, když se něco stalo.
Třetí třetina to ovšem bohatě vynahradila. Do vedení poslal Olomoučáky Jakub Herman, ale brzo bylo opět vyrovnáno. Pak udělali naši kluci dvakrát chybu v obraně a najednou to bylo 4:2 pro hosty, kterým asi došlo, že jsou teda ta extraliga, tak by bylo celkem trapný prohrát s českou první ligou, že jo.

Naši kluci ovšem nic nevzdali a během čtyř minut se trefil Matěj Pekr (1+2 dneska) a pak podruhé Kuba Herman. Posledních pár minut bylo asi to nejzajímavější ze zápasu, kdy se oba týmy snažili dát ten jeden gól, který by strhl vítězství na jejich stranu. Nikomu se ale nezadařilo, a tak zápas skončil 4:4, protože prodloužení se očividně nikomu hrát nechtělo a nikdo neměl dobrý nápad zkusit si nájezdy, když jako máme toho nového gólmana.

A když už zmiňuji nového gólmana... Tomáš Halász mě baví. Pustil sice čtyři góly, ale nedá se říct, že by byly jeho, obrana dneska dělala psí kusy. Zachránil pak tutovek a vůbec byl jeho výkon pěkný. Říkám: Dejme mu šanci a pak si ho klidně nechme. Fotogenický je taky, takže co :D

A když mluvím o fotogeničnosti, můžu rovnou přejít k fotkám. Nové světlo pokořeno! Fotila jsem dneska sice míň, ale fotek jsem v konečném důsledku mohla zužitkovat skoro dvakrát tolik. Celkem jich bylo 37. Z toho 23 šlo do redakce (ale nikde jsem to nenašla, takže kuk sem) a 14 chudých příbuzných následuje :D 

Je to dneska tak trošku brankářský speciál. Speciál Toma Halásze ;)


 vždyť on se ani dívat nemusí a ty puky vyrazí!
*true story*

holčina celá v růžovém seskákala z tribuny a se zaujetím sledovala hokejisty; Matýska očividně poděsila :D






Řepa!

oh captain, my captain!



Richard "Kosťa" Diviš

David Škůrek, Robin Staněk a Oldřich Heža

Na další zápas se plechovka může těšit příští čtvrtek proti Hradci Králové. Přijedou komentátoři/trenéři Hosták s Pospíšilem a možná přijde i kouzelník... teda Rosťa Marosz.
Mezitím se hraje ještě zápas s Pískem, ale ten uvidí lidi na neutrálním ledě v Jihlavě.

5 komentářů:

  1. ...a pan majitel a hráč v jedné osobě měl toho dne na sobě růžové triko. To jen taky důležitý postřeh ze zápasu.
    kdys stihla vyfotit Halásze zalezlého v té bráně vůbec...?:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to nechtěla psát, protože plechovky a ty tak!
      A fotila jsem, když ses nekoukala, hehe :D

      Vymazat
  2. "Fotogenický je taky, takže co:D" to je ten hlavní důvod!

    Na neutrálním ledě v Jihlavě? Že bych se šla podívat?

    OdpovědětVymazat
  3. jo ja vim ze si zmenila adresu jen sem si to zapomela predelat ;) se skalicou taky vzdycky hravame..myslim aj letos ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Re: Hele vůbec nevím jak to letos dopadne.. Byla jsem na prvním tréninku na ledě, ale až na zlínském, a bylo vidět, že se do toho musí ještě dostat a aj led byl ještě takový... Takže uvidíme časem jak se kluci předvedou. Jinak žádného Okála vám nepošleme, bude hrát tady! (:D) Ano, moje tajné..vlastně hodně veřejné přání.
    Jinak závidím ti ty přípravné zápasy :D. U nás mají kluci za sebou první týden na ledě. Jinak nejlepší je odstavec o novém brankáři! :D No su zvědavá jak to letos dopadne u nás. Se Skalicí budem hrát 2x, jednou v rámci Rona Cupu a podruhé doma..vlastně třikrát, jelikož ještě jednou u nich, no jsem zvědavá. Fotky už snad netřeba komentovat. No už se těším na nějakou příležitost, přivedla jsi mě totiž k nápadu, že taky zkusím něco vyfotit :D.

    OdpovědětVymazat