úterý 21. dubna 2015

R/evolution

Tak máme za sebou první extraligovou sezónu v novodobé historii klubu.
Bylo to vyčerpávající.


Naši chlapci po dobrém začátku skončili v playout a následně v baráži, své místo v nejvyšší soutěži ale obhájili.

Baráž byla velké drama. Nic nebylo jisté ani v předposledním utkání. Kohouti vlastně neměli nic jisté ani po něm, kdy už se mohli chlubit porážkou českobudějovického Motoru. Čekali totiž, jak skončí utkání v Chomutově, kde se snažila spasit Slavie. Piráti se však nenechali zaskočit a svým vítězstvím poslali Slavii do 1. ligy a zároveň tím zachránili Olomouc. Zhruba pět minut všichni olomoučtí fandové drželi palce Chomutovu. Kdo by si tohle někdy, vzhledem k posledním pár sezónám, pomyslel?

Upřímně doufám, že si teď pár let baráži vyhneme. Ta prodloužená sezóna je strašně únavná... A to říkám já, co teprve musí říkat hráči, že :D V neděli jsem si každopádně docela oddechla. Pak jsem se zase nadechla, protože hned tenhle týden fotím dvě různé akce a pak je můj diář podobně nabitý. 


Zápas sám o sobě byl, upřímně, celkem nuda. Ani jednomu týmu o nic nešlo a myslím, že oba týmy z pátku na sobotu pilně oslavovaly. Tempo tedy bylo takové volnější. Přiznám se, že mě to celkem nudilo, a tak jsem na druhou třetinu zůstala v redakci. Na tu třetí jsem pak ale zase šla k ledu, abych mohla jít fotit děkovačku. 
Každopádně Kohouti do toho přece jen vložili o něco víc sil, a proto taky v jednu chvíli vedli pěkně 4:0. Pak si Piráti asi řekli, že neodjedou s ostudou a dali dva góly. Naši jim jeden vrátili a pískal se konec, 5:2 pro Moru! Což mimo jiné znamenalo, že jsme se stali vítězi baráže. Jako tým, co obhajoval extraligu (a taky si ji udržel), jsme to měli celkem povinné, takže je fajn, že to klaplo. I když za měsíc si na to stejně nikdo ani nevzpomene.

Houdy pls

V půlce utkání vystřídal Jiřího Trvaje v bráně Tomáš Vošvrda a podle toho, jak moc se objímali, mám takový pocit, že pro Trvku to bylo posledních třicet minut na ledě v kariéře. Uvidíme, určitě to bude hodně záležet, jak na tom bude se zdravím. Každopádně to bylo strašně dojemné a tak, myslím, že spousta lidí zaplakala. Pokud bude pokračovat, doufám, že to bude u nás.

Jiří Trvaj

Ivan Majeský se na střídačce o Trvku řádně postaral.



Děkovačka taky žádný terno nebyla :D Nečekala jsem, jako mnozí jiní, že to bude stejné jako loni po postupu, ale přece jen mi to přišlo trochu rozpačité. Moc tomu nepomohl fakt, že zhasnuli většinu světel (údajně kvůli pyru... bez komentáře) a hráči podle mě tak trochu došli k závěru, že tam přece nebudou tajtrlíkovat v pološeru. Takže sice vylezli ze šaten, ale dali si dvě kolečka dokola, pak si zaskákali na modré a šli. Fanoušci poměrně dlouho skandovali, že neodejdou, ale nakonec je to omrzelo a odešli :D
Velkým hitem byl, podobně jako loni, chudák živý kohout na ledě. Pokud vím, byl to dokonce ten samý pták a pokud ano, tak to letos zvládl s větším klidem. Pravda, stres jeho svěrače opět nevydržely, ale aspoň tam tentokrát nelítal po ledě jako blázen. Velmi trpělivě postával na jednom místě. Trvka z něj byl zjevně opravdu nadšený.

Fotky vypadají tak nějak všelijak. Třeba jednou nafotím oslavy pořádně, no.

Martin Janáček

Radim Kucharczyk


Rostislav Marosz

Richard Diviš

Jakub Herman

Dávid Buc


Tomáš Houdek dal gól a ostatního ho zmlátili objímali. Vlastně dal góly dva. Škoda, že nedal tři.



Peter Zuzin



Marek Laš

Tomáš Vošvrda





Trvka spatřil kohouta


Jak bych zhodnotila uplynulou sezónu?
Ani nevím. Byla to pořádná jízda, kterou už od začátku provázela spousta změn, které se dotkly každého, kdo na zimák zavítal. Ne všechny byly úplně fajn, ale všichni jsme si nějak zvykli. 
Extraliga jako taková byla samozřejmě po hokejové stránce něco zcela nového, i když nemůžu říct, že bych si z toho úplně sedla na zadek :) Je to zkrátka jiné, ale pořád je to "jen" hokej. Bohužel musím říct, že spoustu zápasů jsem si prostě nějak nemohla užít, i když nevím, proč vlastně. Snad to příští rok bude lepší.
Kluci začali moc dobře, byli jednu dobu dokonce na pátém místo a dlouho to vypadalo minimálně na předkolo. Bohužel se pak sešlo hned několik faktorů a tým se od Vánoc propadal tabulkou, až skončil v baráži. Ani ta nezačala úplně nejlíp, ale mančaft opět ukázal charakter a bojovnost a místo mezi elitou si obhájil. Rozhodně tedy splnil cíl daný před sezónou, a to udržet extraligu.


Blízká setkání třetího druhu






ty fotky jsou úplně o ničem?? :D


Tomáš Rachůnek










Ondruškovi se seznamují s kohoutem.

HA! Akce!
...ne, vůbec jsem se nelekla, pfff! :D



"Tentokrát s sebou nemám Voďase!"






Trvka je borec. A zaříkávač kohoutů.



Rozmazaných fotek není nikdy dost. Miluju focení v extrémních podmínkách. Ne.

Radim vždycky nasadí strašně drsňáckej výraz, když se má někde fotit.










Tak ahoj!

Žádné komentáře:

Okomentovat