úterý 11. března 2014

Bite the bullet

Vítejte v semifinále. 
Naším soupeřem je Dukla Jihlava, která nad námi slavně zvítězila ve všech zápasech základní části. Všechno někdy končí.


Choreo jihlavských fanoušků hlásalo, že lov může začít. Ale opravdu ježci loví kohouty?


Do brány se opět postavil Tomáš Vošvrda. Na led se po zranění vrátil Michal Vodný a Martin Janáček, kterému bylo já nevím co.



Jak už jsem psala a jak to ostatně bylo omíláno až do zblbnutí, Kohouti Jihlavu v základní části neporazili ani jednou. Párkrát to bylo dost těsné, ale na to se samozřejmě nehraje. V médiích se objevovala slova jako komplex a blok a samozřejmě oblíbená fráze "playoff je úplně jiná soutěž". To bylo vidět i v hledišti, kde se sešlo přes 3 tisíce diváků, včetně spousty příznivců Dukly – na pondělí krásné číslo, řekla bych.

První třetina přesně definovala průběh základní části, kdy se Olomouc s Jihlavou přetahovaly o druhé místo v tabulce. Bylo to vyrovnané, gólmani se předváděli a k nějakému velkému tlaku docházelo vlastně jenom v přesilovkách. K mé velké úlevě se nepotvrdily obavy mnohých fanoušků, tedy že Dukla přijede jenom betonovat. Celé utkání bylo v pěkném tempu, bohaté na útočné akce, takže rozhodně kdo nebyl, může litovat.


Gólu se diváci dočkali až někdy v polovině utkání, kdy David Ostřížek před bránou tečoval střelu Švaňhala. V ten moment se zápas celkem zlomil, protože naši kluci úplně dostali křídla. Jihlava samozřejmě musela otevřít hru a utkání dostalo rychlejší tempo. Do přestávky ale už další gól nepadl, takže nás čekal velmi napínavý závěr.


Oook, napětí nám kluci trošku "zkazili" hned během prvních pěti minut třetí třetiny, kdy dal gól Jan Jaroměřský. Jihlavě ale zbývalo ještě patnáct minut, a i když domácí byli na koni, tak si Dukla vytvořila pár opravdu nebezpečných šancí, zejména v momentě, kdy odvolali brankáře. Diváci pak byli svědky jevu "kolektivní Radulov", když se několik našich hráčů prostě nebylo schopno trefit do úplně prázdné brány. 
Tak jako tak, naši slavně zvítězili pěkným výsledkem 2:0. Vošvrda si tak vychytal další nulu. A my v sérii vedeme 1:0, to je radosti!

Já bych chtěla hlavně pochválit Robina Staňka, který se mi líbil strašně moc včera. Ve dvojci byl na ledě většinou s Kubou Bartoněm a měli tam pár fakt krásných momentů. Líbil se mi i Ostřížek a Janáček. Ale jako všichni byli strašně šikovní a tak, miláčci :D




Ondřej Švaňhal a Tomáš Houdek

Rostislav Marosz

Na Jana Knotka spadl rozhodčí, Honza z toho měl strašnou srandu a mně se to nepodařilo pořádně vyfotit

Tomáš Houdek

David Ostřížek


Robin Staněk

takový to, když Honza Knotek sám zaměstná všech pět hráčů Jihlavy při vlastním oslabení

Strkanice po konci druhé třetiny byla (kupodivu) jedinou větší potyčkou.

Martin Janáček

Jan Jaroměřský

Radim Kucharczyk

Pavel Selingr

photobomb


nevím kdo a pro soupisku se mi sahat nechce



Roman Kadela


HAAALLYYYY




Koukám jako blázen, že jsem po strašně dlouhé době zvládla článek ze dne na den!

1 komentář:

  1. "Nevím kdo" je Adam Zeman, třetí nejlepší střelec ligy :)

    OdpovědětVymazat