sobota 8. prosince 2012

Naše malá Moskva

Jááá tak nemám ráda, když jdu pozdě "do práce"! Z tramvaje letím, jako by mi za patami hořelo, na zimáku vyběhnu a seběhnu schody tím stylem, že nevím, jak nejsem celá v sádře, a když pak celá ufuněná vytáhnu foťák, zjistím, že jsem nesmazala fotky z minulého zápasu a nejmíň další dvě minutky nic fotit nebudu. 
Ono se to nezdá, ale rozbruslení je sakra krátké.

Na ledě mě jako první zaujaly dlouhé vlasy kapitána Bartoně, který se po zranění vrátil a yay, Baruna :D 
Pak mě hned upoutaly černé dresy soupeře z Kadaně, které mi, naštěstí, nedělaly paseku na fotkách.

První třetina byla tak trošičku o ničem, i když akce tam byly pěkné, což o to. Asi ta nálada z mé strany nebyla ideální :D Kadaň na naše chlapce vlétla pěkně zostra. Každopádně, domácí se dostali do vedení bleskovou střelou hned po buly ve čtvrté minutě. Takhle expertně se trefil Lukáš Kucsera, který poslední dobou válí. Myslím, že příští sezónu už ho tady neuvidíme ;)
I o druhý gól za záda Hanuljaka se postarala posila z Vítkovic, tentokrát Petr Kolouch, který byl při brejku faulován a následné trestné střílení proměnil na jedničku. Neudělal tentokrát svou tradiční brzdu (jak mu radil Kašík), kterou mu ostatně posledně sudí při nájezdech neuznali. Místo toho to vzal přes forehand a vyšlo to.
Ve zbylých pěti minutách už branka nepadla, a do šaten se tedy šlo za stavu 2:0.

Když hokejku polechtáš, tak líp střílí.

Ve druhé třetině se gólu dočkali i hosté, když Kolouch přišel o puk ve svém útočném pásmu a následně skončil v poloze ležmo na ledě, očividně v bolestech. Rozhodčí na něj koukal, ale hru neodpískal, a soupeř se v téhle "výhodě" dokázal prosadit. Tím ale veškeré gólové příspěvky z jejich strany skončily. Vlastně ne tak úplně, protože si v poslední minutě prostřední části srazili puk do brány sami. Branka byla připsána Radimu Kucharczykovi. A aby to jako hostům nebylo líto, tak gól stihl dát i Richard Diviš


Přiznám se bez mučení, že třetí třetina se mi do paměti nevryla, snad až na tu parádní ránu Kucharczyka, který asi chtěl regulérní gól :D Výsledné skóre tedy bylo 5:1 ve prospěch domácí. Při děkovačce hodil Libor Kašík svou hokejku mezi lidi a ti se, kupodivu, ani neporvali.


Abych osvětlila nadpis:
HC Olomouc letos podává výborné výkony, o čemž svědčí i druhá příčka s celkem malou ztrátou na vedoucí Mladou Boleslav. Zápas se hrál proti čtvrté Kadani. Rozhodně se nedá říct, že by venku byly nějaké ukrutné mrazy, na běžné prosincové poměry to bylo celkem v pohodě. A přesto...
...přesto se na zimáku nesešlo ani 800 lidí.
Je to smutný. Ale taky je to furt dokola a faktem zůstává, že lidi jsou rozmlsaní, táhne jenom Extraliga (a to někde jenom s hráči z NHL), a i když jsou všichni celí hrr navlíct se na hory, na hokej si nikdo tu jednu teplou vrstvu navíc neobleče. Navíc všední den je všední den, a v sobotu se velká část lidí nahrne do hospod atd., a pak to má nějak vypadat, že.
A ve středu do bylo obzvlášť tragické, protože jak Kadaň dobře začala, tak se nikdo v kotli třeba neobtěžoval to nějak rozeřvat, a slyšet je bylo vlastně až poté, co dali domácí gól. Jako jasný, já se svým stylem fandění bych měla být ticho, protože místo půlky tleskání fotím, a řvát moc nemůžu, protože druhej den obvykle potřebuji mluvit. Ale taky nejsem v kotli, od kterého se to fandění prostě tak nějak očekává. A když je ticho tam, zbytek zimáku těžko něco zmůže.
...long story short, na epickou sestavu CSKA Moskva chodí jenom vojáci a žáčci, kteří tam musí povinně. Ale aspoň náš zimák není tak velký, aby vypadalo to prázdno až extrémně.

K těm příjemnějším věcem: Fotky pro redakci.

Tak určitě, že fotka Robina Staňka nemůže chybět!

Tomáš Valenta

Kdybych věděla, co vím teď, tak toho Jirku Ondruška nafotím víc!

Teď mě napadlo, že je Tomáš Houdek úplná Grumpy Cat. Až na to, že není kočka, no.

Michal Vodný

slovenský tandem Roman Rác - Tomáš Halász

Michal Nedbálek

Miroslav Hanuljak

Om nom nom, Richarde? :)

Ondřej Švaňhal

Radim Kucharczyk


Švaňhal s Matějem Pekrem




ježiš, to je kvalitka, jak se to sem dostalo :D :D

Jakub Herman a nepřítel


kapitán rozumuje :D

Lukáš Kucsera

Pak mi zas nějaký dobrák zhasl světla na děkovačku. Fakt. Bomba.
Kdyby vás to zajímalo, všechny fotky vypadaj na školních počítačích žlutě, u mě na noťasu jsou (většinou) pěkně bílé, a tak se vždycky děsím, jakpak asi vypadají na monitorech mých čtenářů..?

4 komentáře:

  1. je fakt smutné že chodí tak málo lidí přitom se opravdu daří!!!
    občas mam taky na jinem pc ty fotky žluté

    OdpovědětVymazat
  2. mhmmm ty fotky jsou čím dál tím hezčí...a o žluté teda nevím.
    škoda jen, že nemáme takového hustodémonsky krutopřísného GM jako CSKA, heh

    OdpovědětVymazat
  3. tak na návštěvnost nadávám aj u nás..a jak říkáš, letos táhnou na hokej snad jenom hvězdy z NHL a to možná jen Kladno..Pardubice... Olomouc do extraligy, haha :)) :D Káša má asi moc hokejek co? :DD taky by mi mohl jednu dovézt :D já to prostě nechápu..ty tvoje fotky sou super :)) nechceš zas někdy dojet nám taky něco nafotit? :D

    OdpovědětVymazat