středa 30. října 2013

Přestaň tady funět ten dým

Poslední tři domácí zápasy utvořily zajímavé kombo. Na úvod nováček z Havířova a jejich Zvěř, která udělala z utkání drama. Potom zresuscitované České Budějovice a jejich velká jména. A konečně, tradiční krajské derby s Draky ze Šumperka.


Na zápasech s nálepkou "derby" je vždycky něco... extra.

úterý 22. října 2013

Spalovací, zážehový

Na jednoho Čecha připadá ročně 144 vypitých litrů piva. Což celkem vysvětluje, jak se dá ze sporu o pivo udělat kovbojka, která skončí stěhováním jedné organizace, praktickým rozpuštění jiné organizace, a konečně založením organizace úplně nové. Poslední zmiňovaná se jmenuje HC Motor České Budějovice.


K tomu středečnímu utkání a všemu kolem se mi tohle fakt hodí. 

pondělí 14. října 2013

The lover, the fighter and the others

Naši fans utkání hrdě (a trošku nelogicky) označili za derby. Jejich fans to označili za výjezd sezóny. O čem, že to mluvím?
Sobotním soupeřem HCO byl tým z Havířova. Utkali jsme se s nimi už dvakrát během přípravy a v obou případech jsme z toho vyšli vítězně. Ale teď měly soupeře podpořit posily z ELH a hlavně tři autobusy jejich příznivců.


Tenhle hokejový zápas měl snad všechno, co vás napadne - výborný hokej, parádní góly, řev fanoušků, emoce, oheň, policejní zásah, rvačku a hlavně tři body pro domácí.

pátek 11. října 2013

Kick the ball

Měla jsem pernou sobotu. Dobrovolně, nutno podotknout. 
Do Olomouce dorazili Ústečtí Lvi, kteří nemají zrovna ideální start do sezóny, a tak jsme všichni byli zvědaví, jak si s nimi poradí náš mančaft, co dal v posledních dvou zápasech 15 gólů.


Nebyla to však jediná "bitva", která se v Olomouci ten den hrála – menší duel si mezi sebou střihli naši hokejisté s fotbalisty Sigmy, kterým také utkání začínalo v pět. No a co myslíte, kdo měl větší návštěvnost?