čtvrtek 28. března 2013

Hokejová rýmička...

...horší než ta mužská, hele, a to mi nikdo nevykecá!
Mezi příznaky patří: Soustavné smrkání, odřený a bolavý nosík, škrábání v krku, hlas jak starý kuřák a neschopnost dočkat se dalšího hokejového zápasu. Víceméně jsem umírala, no.
Naštěstí už v úterý byla zahájena léčba, a to utkáním proti Mladé Boleslavi. První  domácí zápas baráže o Extraligu ledního hokeje. Že to zní krásně? :)


Dneska poslouchám poprvé toto, tak snad si to oblíbím jako všechny ostatní jejich kousky.

neděle 24. března 2013

Ták jsme třetí, no a có!

Olomoučtí junioři vítězstvím nad svými chomutovskými kolegy postoupili do semifinále Extraligy juniorů, kde se setkali s pražskou Spartou.
V prvním vzájemném utkání na ledě soupeře podlehli naši kluci 3:4 a série se přesunula do Olomouce. 


A hudbu dneska takovou, co vy na to?
Pouštíte si to vůbec? 

neděle 17. března 2013

Poslední mrazivé ráno

Po necelých pěti hodinách spánku jsem se v pátek ráno před osmou vyhrabala z postele a něco po deváté už jsem byla na cestě do města. Než dojela tramvaj, byla jsem už promrzlá na kost, protože severní vítr je krutý nebo co já vím, zkrátka foukalo a bylo pod nulou a to není zrovna mé oblíbené počasí. 
Mou touhu zkusit něco nového (konkrétně tu hitovku bubble tea) zhatil fakt, že měli podle všeho ještě zavřeno (v 9:40 trochu divné, ale budiž), takže jsem se jenom stavila pro kávu a hurá na zimák.


Pusťte si k tomu, hm... třeba tohle, protože totálně musím říct našemu DJovi, aby to v příští sezóně hrál po každém vyhraném zápase.

čtvrtek 14. března 2013

Ty vole, já se vůbec nevyspal...

Aneb Problémy týmu, který senzačně postoupil do baráže o Extraligu...

Za stavu 2:0 pro Olomouc se Kohouti v úterý vypravili na sever Čech, aby na ledě Ústí vydobyli alespoň jednu výhru. Když téhož dne večer zvítězili 0:3, měli splněno. Od baráže je dělila "jen" jediná výhra, ale nikdo se neodvážil oslavovat nějak předčasně. Byli to ostatně naši kluci, kdo loni senzačně vyrovnal "ztracenou" sérii s Chomutovem a dotáhl to až do sedmého zápasu.

Někteří se vypravili přímo do Ústí, jiní byli přilepení na onlajnech, někdo zamířil na zápas juniorů proti Chomutovu. Ale myslím, že jsme to prožívali všichni stejně a klidně vám prásknu, že když dal Jirka Ondrušek gól na 0:2, tak hlasatel u nás na stadionu začal nadšeně poskakovat kolem pultíku.
Zkrátka a dobře, Olomouc porazila Ústí prakticky bez problémů jasným výsledkem 4:0 na zápasy a postupuje tak do baráže o Extraligu. Všichni jsme věřili, ale asi nikdo nečekal, že Slovan takto převálcujeme, natožpak že Libor Kašík vychytá v obou venkovních utkáních nulu.

Zrcadlově

Olomoučtí junioři po pěti letech opět okusili radost z postupu do playoff. Mají za sebou výtečnou sezónu a ve čtvrtfinále se jejich soupeřem stali Piráti z Chomutova.

Většina hráčů se ještě ani neholí a do stříhání a barvení vlasů se moc nehrnuli, tak se alespoň domluvili, že budou na zápasy chodit pěkně v saku a hele, to vůbec není špatný nápad! Krom toho si všichni obličej pomalovali válečnými barvami, které ale nejpozději do konce druhé třetiny všichni utřeli to ručníků :D Ale tak snaha se cení!

pondělí 11. března 2013

Doháním ztrátu...

Nemusíte se bát, že bych snad zapomněla, že vám ještě dlužím fotky ze zápasu olomouckých juniorů proti jejich jihlavským kolegům. Utkání se hrálo 19. února a to už je skoro měsíc... Jsem ostuda. A nemám čas. Stěžuje si u vedení školy, do kanceláře choďte jen v úředních hodinách! A nechoďte tam vůbec, pokud jste ještě nečetli o slavném vítězství áčka nad Ústím!

Na úvod vám ještě řeknu, že na spodku stránky najdete nově sekci pro "partnerské weby", takže kdyby někdo chtěl vyměnit ikonky, tak se ozvěte třeba na mail ;)
A taky vám prozradím, u jaké hudby poslední asi týden upravuji fotky, píšu články a vlastně dělám skoro všechno... tohle album si pouštím pořád dokola a rozhodně mě ještě neomrzelo! Takže si to můžete pustit ke čtení a navodit tak atmosféru, kterou jsem si k tomu vytvořila já :D

neděle 10. března 2013

Dva zápasy, dva tréninky a všechny barvy duhy

HC Olomouc se probojovali do semifinále vítězstvím v šestém utkání proti Hradci Králové. Byla to, dá se říct, strastiplná cesta, která byla pro mnohé překvapením - zatímco všichni ostatní favorité postoupili za jasného výsledku 4:0, Kohouti se s Hradcem hodně natrápili. Ale všechno zlé je, zdá se, pro něco dobré...

Soupeřem borců z Hané pro semifinále se stali HC Slovan Ústečtí Lvi. Nezbývá než doufat, že když Bruncvík nepřišel na pomoc "Královským lvům", tak že nepomůže ani těm ústeckým. Zatím nevypadá, že by to měl v plánu :D


neděle 3. března 2013

Podepište zde na řádku vlastní krví...

...by teď někdo měl říct Romanu Kadelovi a nenápadně mu přistrčit smlouvu s Morou tak na dalších milion let. Dal gól, je super, vysoký a šikovný, co víc chcete?! Nicméně pointou tohoto "článku" je informovat vás o menších změnách, které proběhly v poslední asi hodině. 

Mým cílem je mít tento blog co nejpřehlednější a svým způsobem i co nejprofesionálnější, a tedy jsem došla k závěru, že je nutné přepsat stránku "O tomto blogu" a v souvislosti s tím i "O mně". Snažila jsem se udělat to co možná nejstručnější, ale tak, abych zmínila vše, co považuji za důležité. 
Jestli se mi to povedlo, můžete napsat do komentářů ;)

V souvislosti s tím jsem i přejmenovala "Reakce" na konci každého článku na mnohem jasnější "Článek byl:", možnosti - tedy skvělý, dobrý, průměr, špatný a nuda - jsem nechala tak, jak byly a... a jakmile jsem to dala uložit, tak se všechny předchozí odklikané výběry mých čtenářů smazaly. Což mi radost rozhodně neudělalo, ale teď už s tím nic nezmůžu :D Kdybyste se někdo jó nudil, můžete to tam klidně zase naklikat ;)

Zároveň vás vyzývám k tomu, abyste mi zde zanechali své připomínky jak k obsahu, tak k formě tohoto blogu, protože přece jen to dělám především pro vás, tedy své čtenáře a vaše spokojenost je můj cíl.

UPDATE:
Upravila jsem i přehled štítků v menu, aby to bylo přehlednější a ne přes půl stránky.. Nyní se tam zobrazují jenom tagy jednotlivých týmů, kterém jsem zmínila, lig a pár extra věcí. Jestli někdo potřebuje vyhledat určitého hráče, tak, myslím, k tomu výborně poslouží vyhledávání po pravé straně, protože u Bloggeru funguje opravdu bezchybně a vypořádá se i se skloňováním.
V menu jsem také změnila barvu nadpisů, což je taková blbůstka, ale tak... :)
Dá se říct, že posledních pár dní neustále na blogu něco předělávám, zkouším některé věci udělat jinak (a snad lépe), takže se klidně může stát, že sem zavítáte během nějakého mého experimentu - v tom případě se nelekejte ;)

sobota 2. března 2013

Jatka č. 5

Upřímně doufám, že tuhle sezónu už Hradec Králové v Olomouci neuvidím ani omylem, protože to, co jsem v pátek na zimáku sledovala, nebyl hokej, ale masakr. Položme se na otázku, proč jsme si všichni tady mysleli, že série s Královskými lvi bude "hokejovější" a "ne tak ostrá", a taky že "Rebelové by zas předvedli svůj cirkus", když to nakonec dopadlo úplně stejně, ne-li hůř?
Jedna věc jsou vyhecované zápasy playoff, druhá...